Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 6
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (653)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce těžce nezvládnuté, ale jinak vůbec ne tak špatné, jak se povídá. Děcka povyrostla a už jsou mnohem snesitelnější, Caspian je cool a hláškující trpaslík s myšákem taky hodně zachraňují. Hlavní ale je, že nabušenější bitevní scény a lepší osobní souboje jsem neviděl v žádné fantasy od Návratu krále, díky čemuž se na Narnii klidně vydám ještě jednou. 6/10 (Tak napodruhý jsem zjistil zásadní věc. Barnese donutili mluvit s nějakým pekelným přízvukem, čímž samotnej Kaspian nabírá docela obludný rozměry. Zlatej dabing...) ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofu nejvyššího stupně, ale místo toho jsem viděla jeden z těch kvalitnějších popcornových filmů. Celé to stojí na nádherné výpravě, krásné hudbě a úžasných vizuálních efektech. S příběhem už je to horší, ake co se dalo čekat. Nemá cenu srovnávat film s knížkou, protože tam jde úplně o něco jiného. Jinak Adamson se trochu inspiroval jinými filmy (Pán Prstenů, 300...), a i když výsledek bije do očí, dá se to překousnout. A je velká škoda, že Skandar Keynes nedostal větší prostor... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani při druhém výletu do Narnie si Adamson neodpustil přepálenou stopáž. Princ Kaspian přináší dospělejší témata a pro větší emocionální nálož jsou do filmu vloženy sekvence, které v knize vůbec nebyly a nutno dodat, že se většina povedla. Herecky tentokrát vládne rodilý trpaslík Peter Dinklage, který si to mezi zástupy ochotníků v klidu uhraje jen svým laserovým pohledem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Princ Kaspian, následník trůnu zmizel a Narnie má být vypleněna…. Uběhly 3 roky (ve světě fantasy rok) a ,,děti“ stojí před novou výzvou. Pozvednou hrdinsky zbraně a v boji zabíjejí…. – zní vám to taky divně? Film pro děti plný násilí – budiž. Děti ,,to řežou" jako John v nejlepších letech, jsou namyšlené a zvláštní kapitolu by mohli tvořit dialogy. V jednu chvíli by jste jim v cukrárně koupili lízátko a za okamžik přemýšlíte, jestli je nebude lepší poslat na křižáckou výpravu. Vtipu pomálu, akce bídná a o příběhu si netroufám tvrdit, že zaujal alespoň ty, pro které je určen. Myslím děti. Jestli se pletu, tak vězte že kvůli mně, už další díl točit nemusí. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Déjà Vu. Je až s podivem, že Adamson dokáže natáhnout tak jednoduchou vyprávěnku na nekřesťanských 147 minut (slovy dvě a půl hodiny) sterilního a chudokrevného balastu, ze kterého matně probleskují jen a pouze excelentní triky. Dětští herci ve svém projevu povyrostli, Adamson nikoliv - stále si vypomáhá vykradačkami nedostižného LOTRa. Bitvy OK, kreatury OK, zbytek KO. Jitřnímu poutníkovi však stále fandím - pokud ale ani Apted neuspěje, navrhuji Narnii uložit na pár let k ledu... 50% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Režisér Andrew Adamson dal herečce Anně Popplewell (Zuzana Pevensie) volno, aby mohla odletět do Londýna na maturitní večírek. Anna se do večerních šatů převlékla na toaletě a předtím, než se musela vrátit do Prahy, stihla dva tance. (POMO)
  • Meče vojáků krále Miraze (Sergio Castellito) byly vyrobeny z umělé hmoty vynalezené v Kanadě. Stejnou hmotou se kupříkladu lepí tepelná izolace na raketoplány. Zásah takovou zbraní je sice stejně bolestivý jako zásah duralovou replikou, avšak kvůli pojišťovně muselo být vše, co přišlo do kontaktu s herci, z plastu. (Czernozub)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 141,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 419,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno