Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

aluna 

všechny recenze uživatele

Není to příběh prvotně o drogách, je to lovestory a heroin je jen problém, co je potkal. Nijak originální to není, ale mně se Candy líbila hned z několika důvodů - tím, že se nepřetržitě a jen točí kolem mileneckýho vztahu, je vlastně trochu jiná. Taky se moc nedočkáme znechucujících a šokujících záběrů, takže si dost musíme domýšlet a zkusit se do nich trochu vcítit, což se mi, díky hercům (Ledger, Cornish), kterým člověk jejich totálně barevný postavy naprosto věřil, asi povedlo. Ani neuvidíme rozjíždějící se panenky a různý fajnšmekařiny při aplikaci (pro mě jedině plus). Taky díky několika vtipným, drsným i odzbrojujícím scénám, díky soundtracku a díky Rushovi a jeho Yellow Jesus. BACHA SPOILER! Ti dva sice pořád vypadali pěkně a minimálně na ty vpichy se zapomenout nemuselo, ale není pravda, že úplně každej feťák má shnilou ruku, žije ve sračkách, vypadá jak vágus a nakonec mu ufiknou pařát, chytne H.I.V./C, či popřípadě rovnou umře. TOHLE byla realita víc, než díla, co se za ní vydávaj...bez nátlaku a "krvavýho" nevyhnutelna. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

......DROGY.............Nebo...a...Peklo.................láska..................................................................................................................................................................................Dokiaľ môžeš prestať tak nechceš, keď prestať chceš nemôžeš. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice dobrý a chvílemi opravdu silný film. I když se příběh točí kolem drog nedá se říct, že to je film o drogách jako spíše o síle lásky. Filmem nás provází skvělá dvojice Ledger-Cornish, kteří se k sobě perfektně hodí a jejich lásku jim rádi uvěříte a tuto dvojici perfektně doplňuje Geoffrey Rush, který zde dostal opravdu velice netradiční roli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drogy vás mohou vynést do nebe, ale z vaší pozemské existence udělají peklo. Největším problémem tohoto filmu je, že podobných příběhů už bylo natočeno mnoho. A tenhle se divákovi nakonec nezadře pod kůži tak silně jako třeba Requiem za sen. Nicméně ústřední pár je velmi přesvědčivý a Abbie Cornish je nádherná. A když si člověk vezme, že takhle úžasnou kočku může mít za pár babek, tak ty drogy vlastně nejsou zase tak špatné... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Australská kinematografie se nachází na vysoké úrovni, o čemž svědčí řada australských herců, kteří prorazili i za hranicemi - Crowe, Kidman, Blanchett, Watts a trojice Ledger, Rush a Cornish, kteří hrají ve snímku Candy. Heath Ledger opět předvádí své mimořádné herecké schopnosti a Abbie Cornish je neméně skvělá. Mnohem, mnohem, mnohem lepší film o drogách, než mnou nedávno shlédnutý Feťák. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama