Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

tron 

všechny recenze uživatele

„Načo je komu dobrý policajt so zlomeným srdcom?“ Ako školák som sa šúlal na gauči pri Mr. Beanovi až tak, že keď som bol v r. 1997 tínedžer, bola ísť do kina na celovečerák rovnaká frajerina, ako ísť na dvojky Nebezpečnej rýchlosti a Jurského parku. Keď s odstupom rokov pozerám niektoré časti, smejem sa už menej. Ten týpek je magor, mal by sa liečiť a nie voľne sa pohybovať na verejných priestranstvách. Celovečerák ma desí ešte viac: Bean v ňom pripomína skôr psychopatickú, hororovú postavu, ktorá je len malý kúsok od brutálneho nočného vyvraždenia celej rodiny, u ktorej dočasne býva. Mať toho chlapa u seba doma, v noci nezatvorím oko a pri posteľ si uviažem vlčiaka. PRÁZDNINY PÁNA BEANA (ktoré prišli napriek tomu, že Atkinson po jednotke tvrdil, že končí) sú na tom dokonca EŠTE horšie. Inak by to bola „len“ podpriemerná nevtipná komédia za pár úškrnov. Jej hlavný problém je... Rowan Atkinson. Bol tu odporný a pôsobil na mňa úchylným, nebezpečných dojmom. Pri pozeraní toho, čo tu stvára päťdesiatnik Atkinson, idol môjho detstva, som sa cítil zle a nepríjemne. Keby to nemalo Karla Rodena, Dafoea a VEĽMI pomalú babetu, umrel by som. Skutočne netuším, koho je to chyba, či Atkinsona, scenáristov alebo režiséra (kto je dočerta Steve Bendelack?), ale asi je to fuk. Jednému nechápem Celosvetovej tržbe 229 miliónov dolárov pri trápnom rozpočte 25. Jasné, Mr. Bean je anglické rodinné striebro, ale že by takú mohutnú tržbu zaobstarali len obyvatelia UK, tomu sa mi nechce veriť. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá zrůdnost bez jakéhokoliv děje, ve které se Rowan Atkinsom pitvoří asi desetkrát více než je u něj obvyklé, ale vtipné scény jaksi nepřicházejí a divák se zpočátku nudí a s postupujícím časem je mu už jen trapně... Mr. Bean by se měl držet krátkých vtipných scének, které mu jdou nejlépe a u kterých děj nepotřebuje, protože jeho prázdniny jsou ještě hořší než Největší filmová katastrofa... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)

Reklama

Reklama