Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že tak geniální postava končí svou pouť v nevydařeném zmatku, jehož jediné štěstí je v tom, že Beana nenechává příliš často mluvit, jinak by vše skončilo ještě hůř. Je rozdíl mezi tím, když Curtis s Atkinsonem opečovávají každý záběr a scénář prokládají důmyslnými a do důsledku vypointovanými skeči a tím, když se na hloupé rodinné trampoty navěšují osvědčené, ale v tomto použití o to trpčí grimasy. Rowanův gumový obličej má ale i po tolika letech pořád mnoho do sebe a když se dočkáme nového fórku, stojí to za to a při etudě u reprobedny nebo útěku na motorce jsem se zase vrátil o mnoho let zpátky, kdy jsem tohle dokonalé nemehlo viděl poprvé. Ty díly si totiž budu pouštět pořád, ale dívat se, jak se z dokonale vyčůrané postavičky snaží scénář dělat téměř nemocně se chovající individuum, už nebudu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)
  • Rowan Atkinson (Bean) prohlásil, že tenhle film bude poslední, ve kterém se objeví postava Beana. (Bauer)

Reklama

Reklama