Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Recenze (609)

Berry 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem šla na nového Beana, viděla jsem film o filmu, kde Rowan Atkinson říkal, že je s filmem spokojený, protože se odehrává v Evropě, navíc ve Francii, kde mu nikdo nerozumí, takže to odehrává řadu trapasů, typických pro Beana atd.. Ano, to je sice pravda, kdyby to byl Bean, stoprocentní Bean, jak ho všichni známe. Tohle je ale někdo trochu jiný. Má sice v sobě Beana, v některých scénách je to čistě jenom Bean, ale v některých je to nekdo jiný. Má sice nevinný a dětský kukuč jako Bean ale i něco jiného - dospělého, a to k Beanovi nepatří. Nevím, jestli je to tím, že se musel starat o toho kluka nebo že se mu líbíla ta herečka, ale v každém případě, tohle je vlastnost, která není beanovská. To je asi základní problém filmu. I tak jsou ale Prázdniny pana Beana slušnou komedií, u které se krásně pobavíte a zasmějete. Výbornou roli tu má Karel Roden. Když to srovnám s jeho minulými rolemi z Hollywoodu, tak tuhle mu věřím ze všech nejvíc! Další, kdo tu září, je, teda kromě Atkinsona (který je i přes všechny chyby, velké chyby, pro mě prostě skvělý), i William Dafoe, který by se svým originálním filmem, který je absolutně nesobecký, zazářil určitě i v Cannes:-) Takže zlatá střední cesta - 3 hvězdičky. Ale co PROBOHA měla znamenat ta závěrečná píseň na pláži?!? ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Mr Bean - 2007 O smiechu nemôže byť pri tomto filme reč.Za celý film som sa 2x usmial (scéna v aute a mr. bean na bicykli). Asi od polovice filmu, kedy som si všimol, že som vždy nejakým záhadným spôsobom vytušil aký "vtip" bude nasledovat, hovoril som si "keby som bol idiot, natočil by som to takto"....režisér mal asi podobný nápad a v tomto duchu nam predložil svoje dielo. Finále odohrávajúce sa v kine som už nezniesol a zvyšok filmu dopočúval s mikinou na tvári. Jednu hviezdičku dávam za dve vyššie uvedené scény a Willema Dafoa. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

B!shope nemůžu souhlasit, že by šlo o nějakej šílenej masakr, naopak bych řekl, že šlo o jedno z nejubožejších jeho vystoupení vůbec. Skoro jsem se nedokázal smát, žádný dobrý vtípky nebyly, jen ty, co se daly samozřejmě předvídat a těm se moc smát nedalo. Už to prostě není to, co to bylo. Bean jako takový už prostě dojel, škoda že to nezakončil dobrým o dost lépe. ()

Mania odpad!

všechny recenze uživatele

Proč na to koukám, když Beana nesnáším? Netuším. Každopádně jsem měla co dělat, abych tenhle film rozdýchala. Už nikdy více. Mr. Bean je neskutečně trapná postava a já se opravdu marně snažím ve filmech s ním hledat onen vtip. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu ať hledáte, jak hledáte, vtip žádný ( a když se objeví tak už je 10x ohraný) a ostatní postavy krom W. Dafoe neskutečně otravné. Nebýt závěrečného promítání filmu Payback Time od Carsona Claye tak bych asi neváhal s odpadem. Napodruhé shlédnutí snižuji hodnocení. ()

A1.cartman 

všechny recenze uživatele

U Mr. Beana se nejde nesmát. Opět Rowan Atkinson předvádí svůj herecký talent na humor všeho druhu. Nechápu proč tu má tato komedie tak málé hodnocení, protože mě nenapadá nic co by se mu dalo vytknout. Ikdyž se tam nacházejí okamžiky podobající se seriálovým scénkám, vždy se u nich ráda zasměji. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean je sice moc fajn, ale tady se bohužel až moc vaří z vody. Musím uznat, že jsem se několikrát od srdce zasmál, ale jinak to byla až několik světlých míst ohraná nuda. ()

CiPR 

všechny recenze uživatele

Jak já miluju ten výraz, který umí nasadit pouze Rowan Atkinson, když něčemu nerozumí. Ten jeho tanec mě ještě dneska dostává na podlahu, když se na něj podívám Konečně jsem se dočkal dalšího dílu vpodání Mr. Bean. Tentokrát se však podívá do světa, do krásné Francie, kde na něj čeká jedno, tedy několik překvapení. Potká pár úžasných lidí, kteří přes velkou trpělivost s ním zůstanou až dokonce, aneb v nouzi poznáš přítele. Já se bavil, smál se od začátku až dokonce. Doporučuji. 90 %. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nadsazené 3* silně ovlivněné momentálním rozpoložením. Atkinson více mluví, více se pitvoří, sem tam recykluje nějaký ze svých osvědčených seriálových gagů a paktuje se s evropskými herci (proč Roden vždycky musí hrát Rusáky?). Mně to ale kupodivu na sobotní večer stačilo. Vrcholem filmu je samozřejmě finále v Cannes a Dafoeho "opus magnum". ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

No..........tady ani láska Beanovskému humoru nepomůže. Možná je to komedie, ale já jsem se zasmál jen párkrát. Vlastně asi jednou... Nevím co dodat, nevím co říct, prostě tragédie, tohle není ten Mr. Bean, kterého všichni známe. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% - Slabota, klasickým krátkým groteskám z původního seriálu to nesahá ani po kotníky. Postavě Mr. Beana nejspíš filmový formát nesvědčí. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Bean na tripu po Francii. Atkinson opět ve své životní roli skvělý, jenže příběh pana Beana se hodí víc do seriálu než do filmu. V krátkých epizodách vtipné scénky stačí, ale ve filmu zaniknou. Film potřebuje děj a ten tady není takový, aby se vyrovnal klasickým epizodám z 90. let. [21277. hodnocení, 576. komentář, 58%] ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, Beana moc nemusím, alespoň televizní skeče, co jsem viděla, mi nepřišly vtipné ale trapné. Když jsem viděla ukázky na tenhle film, řekla jsem si, že to risknu... a byla jsem příjemně překvapená. Asi to nebyl typický Bean, ale mi se líbil a já se smála od začátku do konce. ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Ale s odřenýma ušima!Myslím že Rowan není Paolo Villagio, aby se musel takhle vykrádat!Fórky z Beanovských epizod použity opět ve velkofilmu i když některé vylepšené, ale to přece nemůže myslet vážně že se opět ujmou po tom co je každý viděl nesčetněkrát v televizi!!!Nemáto ani šmrnc britského humoru ani drajv amerických komedii je to jakási neslaná nemastná všehochuť, navíc okoukaná! Rowane Styď se, .tohle bylo vážně pod tvoji úroveň.Ti jenž neviděli žádné předchozí Beanovky si mohou směle 1 a půl hvězdy přidat, ostatní ruce pryč už jste vše viděli a v lepším a kratším provedení. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, že mám tu drzost hodnotit, aniž bych dokoukal, ale vydržel jsem to jen do 24. minuty. Z kdysi vtipné postavičky se stal vrchol trapnosti a pokud první celovečerák šel jakž takž vydýchat, tohle už je silné kafíčko jen pro velmi otrlé, z původní poetiky pana Beana nezbylo nic, Atkinson jakoby parodoval sám sebe a to není hezký pohled. Smutné... ()

jesus666 

všechny recenze uživatele

Vtipy boli predvídateľné a čo je horšie vôbec neboli smiešne. Škoda, že sa Rowan Atkinson nedrží hesla, že v najlepsom treba prestať. Aspoň čo sa týka postavy pána Beana. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Ajaj, kde je ten slavný Mr. Bean, který bavil diváka již pouhým pohledem? Pokus o vzkříšení původního idiotského a škodolibého Mr. Beana dopadl více než mizerně. Díky stupidnímu scénáři a nulové aktivitě Rowana Atkinsona zde máme ubohou až trapnou komedii, ve které se zasmějete snad 3.krát a to ještě velmi křečovitě. Velká filmová katastrofa by byl ten pravý název pro tuto nudu. Předchozí Beanův snímek právě s tímto názvem byl vtipný, protože Atkinson v něm hrál skutečnou postavu a choval se jako člověk (který trošku zmatkuje). V Prázdninách Bean vypadá a chová se jako 3 leté děcko, které právě spolklo špulku. Téměř nemluví, zato huhlá, vzteká se a chová se jako idiot (ale ne jak to máme rádi, ale jako opravdový bezmozek). Takto natočit jednu či dvě krátké epizody (s nápadem) jako za starých časů by nebyl problém, ale dívat se celý film na postiženého člověka? A co Roden a jeho pidi-mini rolička? A Dafoe a jeho mini-piko rolička? Snesu hodně, mám rád šílený humor a Klub sráčů je moje oblíbená komedie, ale pokud v komedii není humor (bláznivý nebo chytrý), ale pouze odkazy na něj, tak nemůže uspět. A takový je zatím poslední Mr. Bean. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Mr. Beanovi už odzvonilo...většinu scének z prázdnin jsme viděli již dříve a mám asi podobný názor jako většina když za jediný světlý bod filmu označím závěrečnou scénu na festivalu v Cannes. Atkinson se prostě jenom celý film šklebil a koulel očima a to už prostě jaksi není to co bychom od něj očekávali... ()

Reklama

Reklama