Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jeden problem mi byl jasnej uz pred pustenim filmu a to se potvrdilo, Cornillac jako nahrazka za dokonalyho Claviera je fakt mizernej, zajimalo by me, kde takovyho kripla vyhrabali. Co se tyce druida, to taky neni zadna slava, ale tentokrat mi to moc nevadilo, navic nema stejne skoro zadnej prostor. Aspon, ze Depardieu zustal. Z ostatnich stoji za zminku jenom Delon, kterej tu je ale spis od toho, aby pozoval a hazel xichty no a pak tak pitomej, az je docela vtipnej Benoît Poelvoorde v roli Bruta. No a pak tu je spousta camei, vetsinou v podani znamejch sportovcu. Jinak pribeh se v tech podstatnejsich vecech jakz takz drzi komiksu, ale jinak je to vicemene pospojovany tu vice, tu mene trapnejma forkama a tvurci nepohrdnou skutecne zadnou kravinou a obzvlast protahovanej super trapnej konec uz je sila. Nicmene obcas se precejen nakej vtipek povede a obcas to je tak debilni, ze to taky rozesmeje. Takze rozhodne se nejedna o takovou tragedii, jak jsem se obaval. Akorat mi prislo, ze triky se od minulyho dilu zhorsily. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, může někdo nahradit Claviera, zvlášť když se jedná o něco jako Cornillac? NĚKDO, KDO DŘÍVE BÝVAL ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, ne, o Asterixe a ani Obelixe tam nejde, protože jsou na plátně tak deset minut z dvouhodinového filmu. Takže jenom OLYMPIJSKÉ HRY. Ne, ne a ne, házení diskem či skok do dálky jsou něco mezi Zlatou mříží a Novotami, akorát dražší, takže akorát HRY. Počkat, ono to vlastně není ani vtipné, ani hravé, co do hu-humoru vyloženě repetitivní (mám se smát, protože je někdo chlupatý? mám se smát, protože se Brutus snaží po-x-té zabít svého otce? mám se... aha, asi jo, sorry), s nesnesitelně prodlužovaným přilepeným koncem a JEDNOU vtipnou replikou Alana Deloina. Ani ASTERIX, ani OLMYPIJSKÉ a nakonec ani HRY, ve výsledku nejdražší nic. Ale dát tomu hodnocení "žádné" by nebylo fér, to snad chápete... ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

krásný příklad pořekadla...méně,je někdy více.režisér Frédéric Forestier se rozhodl,že natočí tak velkolepou podívanou,že předčí i některé západní produkce...a ono se mu to opravdu podařilo,v debilitě tehle film nemá konkurenci.tvůrci se rozhodli do filmu nasrat úplně všecho,známé herce,sportovce,modelky,veškerá zvířata,velkolepé lokace atd.no a tak nějak zapoměnily na příběh,logiku i scénář.pár trapných scén,poskladaných dohromady,bez vtipu i logiky,nepochopitelný závěr,kam se rozhodli nasrat všechno a všechny,co se jim před tim nevešlo do děje a hlavně výsledek,jenž dělá předchozím dvou skvělým dílu,kurevskou ostudu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uffff..... Začnu několika málo pozitivy: .......................................... Tak, to je vše. A teď negativa (máte asi tak hodinku času?): ne, nebudu vás s nimi zatěžovat - tohle bylo prostě hrozné! Jednička i dvojka taky nepatřily do francouzské filmové klenotnice, ale vedle trojky jsou to cézarová veledíla, u nichž se člověk aspoň zasmál. Tady to byla místa nuda, místy trapnost, ta pak ostatně dokonale ovládla závěrečnou desetiminutovku, kdy už nuda nedostala prostor. Prostě děs tak na 15% hodnocení. A jedna malá poznámečka: možná to byl můj dojem, ale ten zamilovaný "Lávstorix" (tady v popisu se píše Alafolix) mi připomínal Pavla Lišku a upgradovaný Asterix (btw. ten jeho kovbojský postoj s nohama do O znamenal CO??) zase Jiřího Mádla. Konec malé poznámečky. Na tohle se rozhodně, ale ROZHODNĚ nedívejte, jinak se vám může Asterix znechutit tak nějak celkově, což by byla škoda... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, ale já jsem se u toho dokázal dobře bavit. Je to sice celé praštěné a narozdíl od prvních dvou dílů věnováno výhradně mladším divákům, ale celý film ubíhá v poměrně rychlém tempu, tvůrci nešetří nápady a sympatičtí herci také dělají co můžou. U každé komedie také rád uvítám parodování některého sportu, a to je tady obsaženo odshora dolů a v tom nejbláznivějším pojetí. Humor tu už není tak kvalitní jako u předešlých dílů a najde se tu i pár trapnůstek. Na druhou stranu zrádný Brutus( skvěle nadabovaný Josefem Cardou) snažící se zavraždit Césara, Michael Schumacher jako závodník v koňských spřeženích nebo nejrychlejší muž Římské říše stáli za to a společně s dalšími povedenými vtípky udržují kvalitu tohoto snímku na přijatelné úrovni. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Když Julius Caesar (Alain Delon) ve své úvodní scéně promlouvá sám k sobě, říká mimo jiné: „Caesar všeho dosáhl a dobyl. Je to gepard i samuraj. Nikomu nic nedluží. Ani Roccovi a jeho bratrům, ani Sicilskému klanu.“ Odkazuje tím na filmy Rocco a jeho bratři (1960), Gepard (1963), Samuraj (1967) a Sicilský klan (1969), ve kterých Delon hrál. (lapaccasu)
  • Ve scéně, kde Asterix (Clovis Cornillac) obviní Bruta (Benoît Poelvoorde) z použití kouzelného lektvaru, na něj Brutus vyplázne jazyk, který vypadá normálně. O chvíli později, kdy se ukáže, že do lektvaru bylo přidáno barvivo, musí Brutus opět vypláznout jazyk... který je už celý modrý. (Čako)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama