Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Efekty otřesné, Asterix vypadá jako pornoherec, vůbec ne jako ten malý moudrý Gal, kterým má být. Přítomnost Schumachera a parodie na formuli možná malinko potěšila, ale celé to byla prostě strašná kravina a než další dobrodružství Asterixe a Obelixe to spíš připomínalo pokračování Agentů dementů. 30% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Michaeli, máš náskok desetinu přesýpacích hodin:" Pitstop Germánského vozataje Michaela Schumachera pod taktovkou Jeana Todta byl jedinečný. Stejně tak mě pobavili mistr nohomíče Zinédine Zidane, mistr rukomíče Tony Parker a mistryně raketomíče Amélie Moresmo. Ti si své role opravdu užili. Jinak mě bavil už jen jedinečně zákeřný Brutus, elixír pro olympiádu zvaný EPO a samozřejmě Ave Já. Takže Ave On a já jdu nafouknout ovčí bachor, nasadím si sandály se špunty a zavěsím rybáři přímo do sítě. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Z bodrých Galů se bohužel stávají jen titěrné a trestuhodně nevyužité figurky v obrovském, vizuálně působivém kolosu. Velkolepost z Olympijských her doslova čiší, proto nechápu, proč producenti topili miliony kvůli zbytečnostem a raději nezaplatili slušného scénáristu, který by naplno využil potenciálu Asterixe, Obelixe a starověkých her. Moc se spoléhá na popkulturní narážky a camea, které ke konci začínají nudit a otravovat svou vykonstruovaností. Ale Delon je boží. 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Horší než první a druhý díl. Je velká škoda nevyužitého potenciálu, příběh to mělo velmi dobrý, ale chtělo to asi ubrat stopáž, dát jsem více lepších nápadů, zrychlit tempo a trošičku ubrat až moc přehnané, střeštěné scény. Depardieu, no radši o něm nemluvit, do téhle role se nehodí. Hodnotím na 50% = *** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Scéna ze závodu vozatajů napodobuje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (Kaleidoskop)
  • Ve scéně, kde Asterix (Clovis Cornillac) obviní Bruta (Benoît Poelvoorde) z použití kouzelného lektvaru, na něj Brutus vyplázne jazyk, který vypadá normálně. O chvíli později, kdy se ukáže, že do lektvaru bylo přidáno barvivo, musí Brutus opět vypláznout jazyk... který je už celý modrý. (Čako)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama