Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy snímek Beowulf je filmovou adaptací staré anglosaské hrdinské básně (vznikla někdy okolo roku 1000 a je považována za základní kámen britské literatury). Film režíruje Robert Zemeckis a to opět za pomoci performance capture (tu už použil ve svém předchozím snímku Polární Expres).

Tento slavný příběh vypráví o skvělém skandinávském válečníkovi Beowulfovi (hlas Ray Winstone), který se vydává na pomoc králi Hrotgarovi (Anthony Hopkins). Od něho se dozvídá, že musí porazit a zničit obávanou příšeru jménem Grendel (Crispin Glover). Ten totiž neustále terorizuje skandinávský venkov. To se mu nakonec ve velkolepé bitvě podaří, ale aby to nebylo tak jednoduché, musí ještě zabít Grendelovu matku (Angelina Jolie), protože ta z touhy po pomstě začala zabíjet nevinné vesničany... (catchup)

(více)

Diskuze

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

Je to uz par let co jsem poprve tento animovany pocin shlednul poprve a zaroven par mesicu co jsem to shlednul jiz po x-krate ale.... uprimne porad si mysli, ze tento snimek je total masterpiece jak po vizualni strance, tak i po dejove..... Neurazi, zabavi, pridava akci, skvely soundtrack (pardon, famozni soundtrack!) a proste.... pro mne 9/10 urcite... Mam tento snimek moc moc rad

na příspěvěk reagoval Yangus

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Tenhle (na svoji dobu především) úchvatný animovaný fantasy příběh o Beowulfovi fakt můžu :-) opravdu se mi na filmu líbí to, jak je dospělý a temný s jasným a jednoduchým příběhem, ale o to krutějším, když prahneme po moci a to za jakoukoliv cenu.

na příspěvěk reagoval CRYPT

Příspěvek byl smazán administrátorem.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Zato měla jednoznačně nejatmosféričtější téma ze soundtracku.

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Lukinator

podle me to byla nejhorsi postava s tim ksichtem te kaceny Joeli... Nesnasim tu babu fuj, ale je to muj nazor

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Tenhle film je nejlepší asi kvůli tý hudbě. :D Tu jsem si vážně užíval. :D

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Prevažuje rozporuplnost. Animácia je pekná, na prvý pohlad priam velmi autentická/realistická. Pri bližšom skúmaní je to o chlp horšie, hlavne vedlajšie postavy a ich nelogické kymácanie údov. Príbeh je velmi mimo predlohy, proste čakáte niečo iné. Plusom je erotika, ktorá nie je celkom bežná v dobrodružných animákoch. Priznám sa, spoznal som iba 4 hercov, a Jolie je z-animovaná ovela atraktívnejšie ako jej šeredná reália :) Samotný príbeh ok, ale tiež mal nejaké muchy. Hodnotenie: 65%

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Narazil jsem na rozšířenou (režisérskou ) verzi na Blu-ray ale tady není žádná zmínka že by byla nějaká jiná verze, víte o tom někdo?

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

No nakoniec ma to celkom slušne prekvapilo. Dajme tomu žeby som si v podobnom formáte dokázal predstaviť aj Kratosa...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

movieband: Četl a byl to děsnej porod! Ale už je to nějakej ten pátek z5...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

No toš to jo, ale neni to tak strašně překopané jak toť Beowulf :)Dyž o tom tak ale přemýšlám tak rozšířená verze Pána Prstenů je hodně podobná knižní předloze.Enom as optám ty si četl knižku Pána Prstenů ??

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já se umím relativně dobře přenést přes ty neshody s pův. předlohami, ostatně ani LotR není dokonalej přepis pův. knižní předlohy...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já původní legendu neznám, takže mi tohle přišlo i po příběhové stránce velmi dobré...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Hele já vám řeknu jednu věc.Hudba, animace a zpracování byli dobré.Ale ten příběh uplně zkopali.S tou legendou to má společné skoro enom ty základy.Zemeckis to tam strašně šecko domotal.Já proti Zemeckisovi nic nemám.Jeho filmy se mi líbí, ale tohle podělal.

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Na štědrej den bych se radši bál Jacka Rozparovače, I když Beowulf staroanglo saská sága nebyla vůbec špatná. Samí známí animovaný herci, to se povedlo. No, krucinálmámnatojinýhoříct? Jasně, že se mi to líbilo. Mělo to podobný kontext jako film Marlin se Samem Neillem, kdy člověk na sklonku života příjde na to, jak a nač žil, potom zahyne.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

No nejdřív klasika pohádka na Čt 1 Peklo s Princeznou a pak jsem si pustil toto.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Tak jsem si tento filmeček pustil po dlouhé době, na Štedrý den.
Mám Dvoudiskovou edici kde je celkem dost bonusů a je to taky paráda.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak pokud to bude tak dobrý jako Beowulf, pak by to mohla být síla :-)

DaliX

DaliX (hodnocení, recenze)

Zemeckis je macher, ešte som nevidel jeho Vianočnú koledu ale určite pôjde o skvelý film:)

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

uprimne zazitek ktery jsem mel u shlednuti tohoto filmu se mi vryl do pameti. Animace jsou naprosto uchvatne a co je hlavni nenudil jsem se! Doporucuji

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak na to, aby se dostal u mě do TOPky zase tak dobrej není, ale do takové TOP 20 či TOP 30 by se už možná probojoval... ;-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Teď sem to dokoukal a dost se mi to líbilo - dost mě překvapil přístup rejži, co se dospělosti a syrovosti snímku týče! Animace je SUPER, postavy a příběh taktéž... Přesto z toho nejsem úplně vedle, jako z jiných skvělýc filmů, které sem obdařil plným hodnocením, ale možná to musí uzrát, tak zatím za krásný 4* :-)

EDIT: No, tak sem na to juknul o5, tentokráte zasejc s bráchou a jako Beowulf uzrál, tak jak sem doufal a ani mu to netrvalo dlouho... :-) S druhou projekcí se mé nejasnosti, otazníky a pochybnosti vytratili jak mávnutím kouzelného proutku a já si jen vychutnával ten luxusní epos o hrdinovi, který byl stále a jen člověkem - bytostí omylnou a chybující... A přesto si vystřihl tak neuvěřitelný hrdinský konec, až mě z toho běhal mráz po zádech (vyrvání srdce drakovi z hrudi a následný vítězoslavný výkřik smíšený s bolestí a to nejen fyzickou...) !!! Luxus největší... !!!

jkpj22

jkpj22 (hodnocení, recenze)

scénář možná není zrovna dvakrát propracovaný vzhledem k tomu, o jak hutnou legendu se jedná, ale viděl jsem 3D verzi v Imaxu a pohltila mě tak celková atmosféra...

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Podle mě je tenhle film hodně dobře zfilmovaná legenda. A s nostalgií v krvi a slzou na oku, že nejsem mladší, nemůžu dát jinak než 5 x.

Sk4Te

Sk4Te (hodnocení, recenze)

Od tý doby co udelal Forresta to jde s ním velmi velmi z kopce

mota

mota (hodnocení, recenze)

Možná až vznikne něco takového za 10 let bude se na to dát dívat. Hrané filmy jsou v současnosti pořád o třídu lepší, stejně tak celo-renderovaná intra v každé druhé hře.

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

V celku zaujmavo spracovane. Tento film som si odkladal, pretoze som mal dojem, ze bude podobny vo vsetkom filmu Beowulf z roku 2005, ale mylil som sa. Ten starsi sa mi pacil viac, ale zase tento z roku 2007 mal lepsiu myslienku a bezpodmienecne skvele obsadenie. Myslim si, ze Angeline by asi malokto odolal...

frankiiee

frankiiee (hodnocení, recenze)

filmy tohto druhu moc nemusim no tu davam 4 hviezdicky a to hlavne za vizualnu stranku....ktora bola naozaj ohromna

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Honzua

Honzua (hodnocení, recenze)

Pořád jsem nemohl přijít koho mi animovaný beowulf pripomína a uz jsme na to přišel. Sean Bean jako Boromir :) To si tak potom říkám škoda že to nebylo hrané a s Seanem BEanem v hlavní roli. Dosáhlo by ot dokonalé velkoleposti :)

Čarli....

Čarli.... (hodnocení, recenze)

Je to úchvatná podívaná.Animace je natolik dokonalá že si i místy myslíte že je to hrané.Má to poutavý přběh.Herecké obsazení je rovněž skvělé.Díky animaci si tvůrci mohli dovolit více efektů.Mohu všem doporučit.

oveckaoa

oveckaoa (hodnocení, recenze)

Naštvala mě tam likvidace Grendela tak rychlo ho zabíjet nemuseli navíc skoro nijak nebyl zabit to my tam dost vadí ,navíc v pověsti co sem slyšel byl zabit v svém doupěti ne při útoku na beowulfa a navíc mu stihl všechny vojáky zabít ale budiž. Jinak souhlas že těch digitálních triků mohly ubrat ale co už. Nejlepší scéna byla pro mě ta s tím plaváním, útoky Grendela mohly zpomalit a neopakovat pořád stejnou věc hození a roztržení napůl člověkem. Po zabití Grendela se to hrozně natahovalo až to dobré není dokonce tak moc že už ani ten drak mě naplno nedokázal potrěšit. Nicméně těch 5 hvězd dávám ale vidím to tak že je to pro mě film tak na 1-3 podívání a neobsahuje pro mě žádnou zapamatovatelnou scénu. Takže časem z hlavy vyšumí

Dzelgier

Dzelgier (hodnocení, recenze)

Docela mi to vydilo, že to nebylo natočený s živými herci...jinak by to bylo lepší.

Wolf3fd

Wolf3fd (hodnocení, recenze)

Boje byly celkem zajímavé, ale celek mi přišel tak na 50%. Animace měla spoustu chyb což mě oddělovalo od Beowulfského světa. Jinak scénář mě také nějak nenatchnul.

eStar

eStar (hodnocení, recenze)

Moc pěkné, sice mi pár minut trvalo než sem si zvyknul na zpracování filmu, ale pak mě již nic nerušilo ve sledování napínavého děje, krásných akčních scén a samozřejmě i Angelinu musím zmínit.

jolanek

jolanek (hodnocení, recenze)

Velmi zaujimavy film, hlavne efekty rozpravku boewulf som videl asi v 3 prevedeniach, tato je zatial najlepsia

petero

petero (hodnocení, recenze)

Tie podpätky môžu symbolizovať dračí chvostík alebo by to mohli byť pazúry z päty čo majú vtáky, teda aj draky.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Podpatky jsou omyl, ale já si dopřál Beowulfa až 3 měsíce po premiéře - čili sem se vyhnul masáži, která lidem zatemňuje mozek a vede k předpojatosti - a souhlasím s Cervenakem ( :D ) / betelgeusem ( :D ). Jeden z filmů roku 2007. Možná ten úplně nejlepší. Fantasy pro dospělé.

Špacír

Špacír (hodnocení, recenze)

No ty podpatky jsou fakt katastrofa, to mohlo napadnout jenom idiota. Ne, že by mi vadily holky s podpatkama, ale použít to v adaptaci staré anglosaské básně je dost uhozené.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

No bať, výborný scénář, ale to zpracování! Líp by to nakreslil i Zdeněk Miller. :-))

2Pac

2Pac (hodnocení, recenze)

Neviem, ci dobre vidim, ale na obrazkoch z filmu je zaber na "zlatu" Angelinu obutu do lodiciek na vysokom podpatku...to boli vtedy ti severania az tak nadcasovi, alebo len sa tvorcom zda bosa Angelina malo sexy?

Honzua

Honzua (hodnocení, recenze)

Kimone jestli bylo co na Beowulfovi vytýkat tak to byla prave technická stránka kde si myslím že by dopadl lépe hraný. A naopak scénař je největší zbraní filmu na kterém skoro 10 let pracovali Gaiman s Avarym takže bych si dovolil rict ze tvuj príspěvek není vůbec na místě

Související novinky

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama