Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je celkem dobře stylizovaný, ale jinak se na něm ukazuje akorát to, jak je manga "Zápisník smrti" dobře napsaná. V podstatě přesně to, co je v manze, se přeneslo na filmové plátno. Přidaná hodnota je tak především v tom, že tu jsou skuteční herci. Naprosto geniální je Rjúk, který v téhle podobě vypadá úchvatně. Ale to už v manze. Opravdu skvělá postava, která by si zasloužila i jinou, než komediální polohu. Jeho nástup je úchvatný. Hraná manga, to je pojem, který tuhle adaptaci vystihuje nejlépe. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

V jednom nemenovanom filme ktorému nemienim robiť reklamu :D (Evee by ma zmrzačil), jeden múdri človek povedal "s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť" a je tomu tak. Ak keď bol prvotný úmysel chvályhodný (s určitou nadsázkou), tak veľmi rýchlo sa mu to vymklo kontrole. Boh ochraňuj od ľudí ako bol Kira. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

No, oproti seriálu celkem slabota. Snaha udělat to trochu jinak a nejet podle mangy jako seriál (mangu jsem nečetla, ale našla jsem si, že jel přesně podle mangy) je sice hezká, ale jak vím z jiných adaptací, takováhle snaha o inovaci předlohy většinou nemá takový úspěch nebo i přes nesporné kvality nedosahuje toho, čeho originál (příkladem budiž dvě verze seriálu Fullmetal Alchemist). Jak mi u netflixovského hraného Alchymisty nevadily zkratky a některé úpravy děje, tady mi to bylo proti srsti, protože tady tím zaniklo to, čím je seriál tak výjimečný – zmizelo to potěšení ze sledování všech kroků na obou stranách, napětí ze scén a postavy už nebyly tak zajímavé nebo sympatické (hlavně Light mi v tomhle filmu připadal jako někdo jiný než Light v seriálu, ale i Ryuk byl pro mě zklamáním, za což mohou především slabší CGI efekty) - tady je vidět, jaký má kresba a animace účinek, a že je někdy těžké převést postavu z animované do hrané podoby (podobné jako u hraného Alchymisty). Oproti seriálu, ze kterého se stala závislost, film mi vůbec neutíkal a i přes to zkracování mi přišel přetažený. V důsledku toho mi začaly vadit i detaily, které bych jinak přešla, jako nap. změna pravidel v zápisníku nebo změna příjmení Raye Panbera. 6/10 ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

hoci to vyzera ako TV film s lacnymi efektami, tak mi to pride celkom podarene... snaha o prerobenie vyborneho anime do podoby filmu sa mi sice trosku bridi, no aspon to spravili japonci, cize to zostalo takpovediac "doma".... tento film je rozhodne pozeratelny, aj ked zachytava vo velmi rychlom slede a hlavne pomerne povrchne udalosti anime... obsadenie celkom verne predlohe, napatie na spravnej urovni.... ale nieco tomu chyba...6/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Anime jsem ještě neměla šanci vidět, takže s tím to srovnat nemůžu. Četla jsem však mangu a té se to opravdu nevyrovná. Ve filmu byla vypušťěna spousta věcí, dokonce několik hlavních postav, zato přidána jedna, která se v manze nevyskytuje. To vše ale jenom proto, aby se příběh vlezl do dvou filmů, což by jinak nebylo možné, takže tohle filmu nijak nezazlívám. Celkově si myslím, že se film docela povedl, dokonce i výběr postav nebyl vzhledově tak špatný (především L, Watari...), i když Tatsuya Fujiwara mě v roli Lighta nejdřív trochu šokoval. Po shlédnutí jsem ale přecejen měla pocit, že zfilmování mé oblíbené mangy nedopadlo špatně, právě naopak. ~(4,4)~ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)

Reklama

Reklama