Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Moji" Japonci mě opět nezklamali. A to přitom žádné comicsy nečtu, natož ty japonské. Ale tenhle příběh je nadprůměrně povedený a jeho povedené áčkové zpracování hravě strčí do kapsy třeba většinu japonských "vlasatých" horrorů. Měl jsem sice původně připraveny "jen" čtyři hvězdy (nebavila mě vůbec postava boha smrti - jeho mizerná digitální vizáž, jeho roztlemená klaunská držka i jeho repliky), ale za vskutku ďábelsky vypointovaný závěr v galerii musím popětit. A skoro bych teď měl chuť vidět další a další pokračování, i když seriály poslední dobou nějak nemusím. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně nadmíru spokojen. Čekal jsem blbost, a ona to zas taková blbost není. Ano, efekty nejsou kvalitní, ano, nad příběhem lze trochu pochybovat, ale když se člověk hodí do klidu, tak viděl jsem něco, co pro mě bylo originální. Místo hororu jsem najednou dostal detektivku s nečekanými zvraty. Těžko sice soudit, kdo je v ní kladný hrdina a kdo ten parchant, ale tak proč ne. Chuť vidět druhý díl veliká. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem byla zprvu skeptická už jen kvůli tomu, jak "zvláštně" je zde znázorněn anděl smrti.. Film mě ale opravdu hodně překvapil a nikdy bych neřekla, že budu schopná mu dát tak vysoké hodnocení! Celý příběh je fantasticky promyšlený a genialita hlavního hrdiny mě opravdu dostává.. Je tu krásně vidět, jak člověka dokáže změnit nespoutaná moc nad smrtí.. Nejvíc ze všech postav mě ale zaujal naprosto dokonalý a možná trošku šílený detektiv L. Ken'ichi Matsuyama byl opravdu vynikající a svoji zvláštní postavu zahrál na výbornou! Až jsem ke konci nevěděla, jestli mám tedy fandit dobru či zlu :) Moc dobrý film, už se těším, až shlédnu druhý díl.. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Upřímně anime verzi jsem nějak na chuť nepřišel. DN pokládám za nejnudnější anime vůbec. Ale tahle filmová podoba mě neskutečně chytla až překvapila. Stručné shrnutí anime děje bez zbytečných protahovaček. Tomu nelze opravdu nic vytknout... ani i vcelku slabé triky mi nevadili. Vzhledem k rozpočtu. Téměř překonává svůj originál. Nádhera. :) ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Téměř katastrofální... 2* (to jsem ještě hodný) za...ani nevím...snad za držení se předlohy anime serie a dobrého naporcování štangle na pár deka hodné filmu. Představitelé hlavních i vedlejších postav jsou naprosto otřesní (jediný kdo ušel byl Takeshi Kaga aka velitel Yagami)... Light naprosto trapný, L o něco méně trapný, ale také naprosto příšerný... u tohoto zfilmování se sešla parta herců amatérů a režie na prd. Chybí mi ta komiksová stylovost, jako třeba ve chvíli, když si Light dává kombo do deníku. Co se týče animace Ryuka, tak ta mohla být rozhodně lepší, na tom si záležet moc nedali, jako by to hodili za domácí ukol nějakým studentům 2. ročníku. Sečteno podrženo------ kdo si oblíbil anime serii či mangu(kterou jsem nečet), tak tomuto paskvilu nemůže dát víc jak 3*, ale jak je vidno, tak se s údivem pletu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)

Reklama

Reklama