Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (57)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Učitelů idealistů, kteří se museli porvat s bandou zprvu nepoddajných studentů, tu už bylo nesčetně (z těch méně známých filmů doporučuji třeba Džungli před tabulí nebo Panu učiteli s láskou), a zatím posledním do party je Ron Clark. Na tohohle sympaťáka sice nikdo netahá nože, protože vyučuje jen v televizním filmu, stejně jako ostatní ale musí důrazně stát za svým přesvědčením, že si každé dítě zaslouží pozornost a vzdělání. A přestože se scénář drží přesně v těch mantinelech, které od filmu čekáte, sympatický kukuč Matthewa Perryho a dobře obsazená děcka z toho dělají moc příjemnou záležitost, která vás pobaví i dojme. Ohrané? Možná. Stojí to za podívání? Určitě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý film natočený podle skutečné události z prostředí problematických studentů se opravdu povedl. Dá se říci, že skoro ani nemám slov a ještě teď se z tohoto příjemného filmového zážitku vzpamatovávám. Tenhle film je úžasně pohodový a lidský a dýchl na mne svou specifickou atmosférou úžasně pozitivní a optimistickou náladu. Matthew Perry zde naprosto exceluje a celou roli zvládá naprosto s přehledem a dokazuje, že není jen Chandler ze seriálu Přátelé, ale že je to i charizmatický herec, který dokáže zahrát hned několik různých póz své postavy, od nadšeného a optimistického učitele přes zlomeného zklamaného a frustrovaného pedagoga a dále přes dětinsky se chovajícího a přátelského učitele až po kantora hrdého na své žáky. Tohle všechno Perry zvládl naprosto s přehledem a své postavě dodal přesně to, co jí dodat měl. K tomu je zde ještě velmi zajímavý děj, který ani chvilku nenudí. Prostě tenhle film se povedl. A když navíc vím, že je to podle skutečné události, tak si toho filmu vážím ještě mnohem více. Jen je škoda, že u nás je tento film neznámý a když už se ho odhodlala odvysílat slovenská Markíza, tak to bylo ve všední den kolem jedenácté hodiny ráno. Tenhle film by si zasloužil místo v hlavním vysílacím čase, protože je to opravdu jeden z nejlepších učitelských filmů, ne-li nejlepší, které kdy byly natočeny. Takže je to za pět hvězdiček, protože nemám jedinou výtku a rád si tenhle film pustím kdykoliv znovu. ()

Reklama

drederik 

všechny recenze uživatele

Matthew pomalu ale jistě vystrkuje hlavu ze škatulky komediantů. A jde mu to náramně. Z vcelku "obyčejného" příběhu Rona Clarka dělá něco víc než jen TV film podle skutečné události. Já být Ronem tak vrním blahem, že si mě střihl právě Matt. Hodnotit film celkově mi přijde jako nosit vodu do mlýna, beztak si myslím, že většina lidí si to pustí hlavně kvůli Perrymu a kdo tak učiní zklamaný nebude. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, podobných příběhů jsem viděla spousty a vždy je to stejné. Učitel a žáci, z nichž je vždy nejdrzejší dívka a pak je tam onen záhadný chlapec v pozadí, který v sobě skrývá velkou bolest. Tak to opravdu většinou je. Díky bohu alespoň za to, že Matthew své žáky neokouzlil zpěvem ani tancem (jako Antonio v té nebetyčné konině na stejné téma), ale svým způsobem výuky. Mimochodem právě Matthew je osoba, na které příběh stojí a nutno uznat, že obstál se ctí. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že se na tento typ filmů normálně nedívám, určitě na tom má velký podíl výborně obsazený, neobyčejně sympatický Matthew Perry, ale navzdory očekáváním se mi to nadprůměrně líbilo. Perry opět ukazuje, že i vážnější polohy mu sedí a není jenom Chandler. Scénář sice nepřekvapí, ale většinou nejde za hranu a neždímá emoce tak, jak tomu bývá u podobných filmů zvykem (a proč je normálně nemám rád). Děti jsou dobře obsazené, vypadá to, že si hraní jak zlých, tak napravených studentů docela užívají. Emoce fungují a díky tomu, že se netlačí na pilu, divák ani nemá důvod obracet oči v sloup a nadávat na klišé a trapné scénáristické kalkuly. V rámci žánru jednoznačně nadprůměrný kousek, jehož kvalitu musím uznat o to víc, že se jedná "jen" o televizní film. Do exteriérů se tedy moc nepodíváme, ale takové komorní zpracování mu sluší ještě víc. Tento film je bez debaty o několik řádů lepší, než spousta těch, které to do kina dotáhly. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)
  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)

Reklama

Reklama