Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu sice není nikterak originální, ale je nabitý osobitým kouzlem, houstnoucí atmosférou a dobře zvoleným hudebním doprovodem. Možná si řeknete, že jste něco podobného viděli už stokrát, ale není tomu tak. Opět zde sice máme skupinu lidí, kteří nabrknou několik vesnických buranů, kteří je potom budou nahánět po lese jenže španělský režisér do tohoto filmu zasadil především psychologický útok na vaše mozkové buňky, než brutalitu, krvavé cákance a lesní masakr. Nic z toho zde totiž nečekejte, jinak budete dost zklamáni. Základním pilířem je skvěle vybrané prostředí španělského venkova a přilehlých lesů. Tento fakt hodně pomohl i slušně zvládnuté kameře, která byla většinou přesně tam, kde být měla. Atmosféra filmu se postupně měnila z odlehčené po napjatou a skončila psychologickým nátlakem. Na konci filmu sice zůstane spousta nevysvětlených otázek, ale jinak má snímek docela rychlý spád. Bohužel jak už jsem podotkl úplný závěr je dost zmatený a mě osobně se moc nelíbil. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak za 1) Perfektní barvy,příroda, lesy... nádhera za 2) skvělá kamera - žádné roztřepané záběry jako u filmu REC a CLOVERFIELD, ale ostrý obraz! za 3) excelentní zvuk DD 5.1. bylo slyšet i trávu růst :-) 4) Skvělý námět a dalo se to čekat : "francouzské horrory" : skvělé, "španělské horrory" : skvělé ----> takže spolu to muselo vyjít! 5) Dobrý výběr herců 6) Napětí, honička, děs, .....prostě vše co má v horroru být! Prostě EXCELENTNÍ ! Jen musím podotknout, že pouze Argentínská verze má 153 minut. Já viděl originál verzi a ta měla 93 minut! Neumím si představit, co by se tam odehrávalo ještě 60 minut :-) OBSAH FILMU : Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese, .....který tak dobře znají! ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Španieli majú čím ďalej,tým viac dobrých filmov.A tiež zakončenia ich posledných filmov sú veľmi zvláštne.Tak isto aj tento film.Koniec si musí každý domyslieť sám,lebo z filmu sa to nedá.Prečo je to dievča priviazané ako zviera a správa sa tiež ako zviera,či bolo postihnuté alebo bolo v tom niečo iné.Ale keďže miestny burani sú dosť podivný,tak by sa mohlo jednať aj o incest.Nejaké minulé hriechy.Ktovie čo sa mohlo odohrávať v argentínskej verzii,ktorá mala až 152 minút.Predsa len sa tú jedná o celú hodinu.Škoda.Dej filmu sa odohráva v roku 1976 v Španielsku.Všade dookola samé krásne lesy,paráda.Niekomu môže tento film pripadať dosť ťažkopádny,alebo pomalého tempa.Ale určite je to nadpriemerný film. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedené nebéčkové exploitation, odehrávající se kdesi ve španělských lesích, kam přijedou dva anglické páry a (bohužel pro všechny zúčastněné) narazí na tajemství některých z místních vesničanů. Rozhodně to není klasická zápletka ve stylu měšťáci vs. vidláci, o to jsem měl dojem že zde ani nešlo. Namísto brutalit a násilí je tu znát důraz na psychologii postav a neštěstí celé situace, to především dělá z BOSQUE DE SOMBRAS v dnešní době zajímavý (až trochu retro) počin, jedoucí ve stopách kultovních základních kamenů tohoto subžánru - DELIVERANCE a STRAW DOGS. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama