Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (854)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně se Hitman dočkal svého filmového zpracování. Tento muž se zrodil k zabíjení a je pravděpodobně nejchladnějším agentem mezi všemi těmi, které poznal filmový svět. Jeho dokonalé "zchlazení" nadržené Olgy Kurylenko opravdu stojí za to. To se povedlo, ale nepovedlo se toho dost. Chorály, které zní na začátku se vytratí s nimi velkolepost, kterou mohl Hitman obsahovat. Postupem času se z Timothyho Olyphanta stává dobrý zabiják, ale stále to není 100% Hitman, který nehne ani brvou při zabíjení (v těchto okamžicích mi trochu Olyphantova mimika vadila). Avšak ani on to nemá lehké, protože Xavier Gens si vybral celkem průměrný scénář, který spíše než k filmu je ke klipu, který má být roztažen na délku 100 minut. Věci se před divákem dějí, ale chybí jim toho dost. Ať je to alespoň špetka logiky nebo trocha reálnosti(viz závěr s helikoptérou, digitální a nehezké). Škoda, že to není takový krvák jak mohl být a že na studeného a chladného si nehraje hlavní postava tak jako celý film. Slabší průměr, který zůstal na půl cesty mezi kvalitním převodem hry na filmové plátno a všemi ostatními trapnými pokusy. Mimochodem 47 zvládá dost akrobacie na to, že pod zády dva velké nože/meče. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak už podle trailerů mi bylo jasný, že s počítačovou předlohou to nebude mít společného skoro nic. Čekal jsem jsem tak spíš dalšího Kurýra, než cokoliv jiného. A to jsem vlastně i dostal, i když v trochu horším vydání. Timothy Olyphant, kterého se každý v téhle roli obával, dopadl zdaleka nejlíp a je fakt dobrej. Horší je to ale s Dougrayem Scottem a Olgou Kurylenko, který nemají ani špetku talentu. Aspoň že potěší účast T-baga a Desmonda, kteří se konečně objevili i v nějakém filmu. S herci je to teda tak 50:50. Se scénářem je to už horší. To je jedna velká patlanina, ale to už se dá od scénářů z produkce Luca Bessona očekávat. Kdyby ten scénář bral aspoň ten režisér trochu s nadhledem a vytřískal z toho co se dá, tak by to bylo lepší. Gens možná natočil velmi dobré akční scény, ten zbytek mu ale moc nejde. Celkem je to taková menší akční jednohubka, která sice neurazí, ale mohla dopadnout daleko líp. 50% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

(Hru som nehral.) Konečne jeden zvrhlý, neľútostný snímok, s kurvou z osudu a hrdinu bez kecov a so striebornými pištoľami v ruke. Dejovo jednoduché, nemusel som premíšlať na zbitočných veciach, ktoré by boli pridané len preto, aby to vyzeralo inteligentnejšie (čo sa v poslednej dobe v tomto žánru stáva – je to dobré, ale väčšinou prehnané). Moja slabosť k Audičkám tiež prispela obľube, no ale to, že si súlož nechali na dvojku, to im neodpustím – to že je tvrdás ešte neznamená, že je mazochista alebo impotent za každú cenu... To uťahovanie si z Británie a Ruska mi však trochu ubralo na konečnom výsledku. (Nenápadný nacionalizmus Američanov voči ostatným neberiem ako vtip. Je to žial znak všade prítomnej primitívnosti ich filmov, za ktoré je škoda, že točili oni.) A áno, vidím to celé naopak, ako popredný uživatelia. Jednoduchosť filmu sekla (pár slabých miest tam fakt je), vykrádanie kvality je samozrejmosťou, ani Rimania nepostavili Colosseum podľa vlastných vzorcov, a stejne vňom nikto nehľadá Grékov... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Přichází nepozván, odchází nepoznán“ Z filmu na motivy série počítačových stealth akcí Hitman mohl vzniknout mimořádně atmosférický thriller, s hlavním hrdinou, jenž by svým zabijáckým pohledem uzemnil Jasona Bournea, Leona by bral jenom jako položku na dlouhém seznamu a James Bond by při pohledu na jeho vysoce profesionální metody zadusil olivou z martini. Mohl, kdyby… čím jenom začít? Tak třeba, kdyby se produkce nechopil francouzský postrach dobrého vkusu Luc Besson. Když už hru něco skutečně připomíná, pak ne Olypanthův výtlem, ani úporná snaha ignorovat podtitul jedné z herních epizod „Silent Assasin“, ani milé, i když násilné zakomponování gumové kachničky (dík za ní), nýbrž občasný pohled z perspektivy „třetí osoby“. Co k tomuto smutnému faktu podotknout? Snad, že je to málo. Málo naopak není připitomělých akčních scén a nechtěně humorných momentů. Dvoumetrový leskolebec s čárovým kódem na zátylku může být nenápadný a tajným agentům neustále bez potíží unikat leda ve filmu… leda ve filmu. K mým oblíbeným patří scéna vypovídající v kostce o celém počinu: Hitman stihne během návštěvy toalety vystřílet pár mozků, na což ruská dívka s rozkošným přízvukem zareaguje hláškou „What the fuck?“. Ano, what the fuck? 50% Zajímavé komentáře: Cival, Renton, Cervenak, Vitason, oLí, Filmárik, TeeAge, Kňour ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kurýr mínus Jason, dobré akční scény, stylový soundtrack a slušná kamera. Kdyby napsal scénář Luc Besson, mohlo to být možná na tři hvězdičky, Skip Woods zvládnul svým perem pohřbít celý film. Herní Hitman je dějově jednodušší, ten filmový je rovnou "blbej jako tágo". A to je věc, ze které vás nevyseká (v tomhle případě nevystřílí) vůbec nikdo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Film měl původně vyjít v říjnu roku 2007, z důvodu přetáček některých scén však byla premiéra o měsíc odložena. (KucC)
  • Eidos a tvorcovia IO Interactive vstúpili do rokovania o natočení filmu už v roku 2003. Nakoniec však práva získalo štúdio 20th Century Fox. (Greenpeacak)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama