Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že jakmile film nejde do kin a v televizi běží v době oběda, všichni hodnotící si automaticky vytvářejí mentální blok, který jim zakazuje hodnotit více než třemi hvězdami, a to je špatně. Téma může být třeba stokrát ohrané, ale dokud se výborně bavím úžasnými hereckými výkony dvou hlavních představitelů, vůbec mě nezajímá, kolikrát bylo prohození postav zfilmováno. Kluk se skutečně chová jako holka a holka se skutečně chová jako kluk - to už vyžaduje nějaké to herecké umění. Na Samaire Armstrongovou se navíc dobře kouká. :-) A tamní humor také není nijak odporně vlezlý nebo pubertálně fekální, jak bývá zvykem u podobných "týnejdžrských" komedií. Pokud se vám zalíbí téma záměny a jeho ztvárnění, doporučuji také snímek Mezi námi děvčaty. Docela by mě zajímalo, proč jsou hodnocení těchto dvou filmů tak odlišná, když jde víceméně o to samé a se stejně skvělými herci. Naopak se hodnocení filmu spíše blíží Žábě k zulíbání, kde imho Schneiderovy kreace jsou pro něj typicky přehnané (byť se to dá v klidu dokoukat). ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Milá tínedžerská komédia, ktorá rozhodne neurazí. Výborný nápad o tom, že si muž so ženou, ktorí sa nemôžu vystáť vymenia svoje tela. Páčilo sa mi takisto herecké obsadenie a to najmä krásna Samaire Armstrong. Zo začiatku som aj celkom slušne bavil, lenže približne od polky filmu sa to až príliš zmenilo na romantiku a humor išiel bokom, začo dávam veľké mínus. Takisto záver predvídateľný, kedy ho človek ani nemusí vidieť a bude vedieť akoto celé skončí. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tieto zoskupivé lacné storytellingy prestali byť modernými už v 90tych rokoch, ale prosím. Mimo občasných fórikov, ktoré stoja na ranách istôt je zvyšok dosť povrchné a otravné tínedžerské klišé. Skôr odrážajúce smutný stav výchovy v Amerike a nie rozletnejšej forme mladíckej vzdorovitosti ako kupríkladu v 60tych rokoch počas vojny vo Vietname. Tieto úchylácke veci sú asi fakt jediným nosným bodom všehochuti nápadov a tvorcovskej slobody, potom tak aj tieto úlety vyzerajú. ()

atlee 

všechny recenze uživatele

Ale je to skôr na 2 a pol. Plusy vidím v neotrieskanej myšlienke a v hereckých výkonoch. Predovšetkým Samaire Armstrong bola v úlohe Woodyho "obalu" fajn, Zegers v podstate tiež. Celkovo mám už ale aj tak dosť amerických teenage komédií, v ktorých hrajú sedemnástky o desať rokov staršie herečky. Rozhodne nič prevratné, ale bolo aj dosť horších. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím spravedlivě přiznat, že jsem se pobavil. Mužský a ženský svět se střetávají a oba světy dostávají na frak při pohledu z opačného pólu. Každopádně je třeba přiznat, že ač se ve filmu výměna těl již několikrát objevila, já se u tohoto filmu zasmál. Příjemně mě překvapily herecké výkony i dobrá hudba. A špatný není ani scénář na tenhle typ filmu. Je to lepší průměr. Znám komedie s mnohem slavnějšími herci a vyšším rozpočtem a spíš jsem se nudil. Tady jsem se zasmál a to u komedie čekám. Vyloženě neselhaly ani další parametry. Uzavřel bych to tedy tím co jsem už řekl. Jde o lepší průměr. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V tomto filmu si zahrála Sharon Osbourne. Během plesu je slyšet písnička jejího manžela Ozzyho Osbournea "Goodbye To Romance" a ve škole jeden student nosí tričko s nápisem Ozzy. (HappySmile)
  • Přední strana žádosti na univerzitu Yale, kterou má Nell v pokoji, a taky hlavička dopisu, kterou dostane od Yaleu, jsou pravé. (HappySmile)
  • Hřebcovo auto je Buick Roadmaster Estate Wagon ročník 1991 a Woody s Nelly na konci filmu odjíždí v Oldsmobile Cutlass z roku 1971. (Ruuzha)

Reklama

Reklama