Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ernest Cline, Adam F. Goldberg .. What if the movie sucks? Průměrná natočená kamarádská road komedie, kterou povyšuje akorát to Star Wars / Trek geekovství. Je zde spousta vtipných odkazových momentů, ale taky pořádná porce typický odvarových momentů, které jsou k nalezení v každém druhém zástupci dané škatulky. To platí zejména pro vlažnější rozjezd. Později se snímek slušně rozhoupe, ale na čtvrtý point bych to ani tak neviděl. 70%. ___ Absolvováno především jako nažhavení na následující STAR TREK projekci! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jsou celkem originální mix geekovského filmu a teenagerské komedie. Ač sám jsem spíše trekkie než fanoušek Star Wars, docela jsem těm třem outsiderům žijícím ve stínu Síly a Impéria fandil, problém ovšem je, že zhruba po hodině začne zvolený model nudit a s přibývajícím humorem v duchu teenagerských komedií i otravovat. Škoda, mimo poněkud trapného humoru nabízejí Fanoušci i dost podařených momentů. Jejich originalita pak ještě víc bledne při přímém srovnání s jinými televizními geeky - zvolme třeba podařenou čtyřku z Big Bang Theory a jejich úroveň humoru. Každopádně je tato trochu netradiční road movie lepší, než proklamované stálice žánru, jako třeba Road Trip a mnohé a mnohé další klony... Správně žánrově zařadit je pomáhají i v miniroličkách ,,duchovně" spřátelené účinkující hvězdy - Kevin Smith, Seth Rogen, William Shatner, ale i ikona trochu odjinud, z jiného žánru - Danny Trejo. Příjemně nenáročný (i když chvílemi trochu blbý) film... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si u mňa už z princípu zaslúži vyššie hodnotenie akoby mal. Pri sledovaní som sa vrátil do toho obdobia, kedy som bol ja na premietaný epizódy jedna a ako mi to zmenilo vo všeobecnosti život. A rovnako aj premietanie epizody tri. Newman je bohužial príliš neoriginálny aby mohol látku pozdvihnúť na filmové veľdielo, takto sa jedná o tkz. perličkový film, ktorý má veľa samoúčelných miest a ktorý sa sústreduje predovšetkým na odkazy na star wars sériu než na príbeh samotný a rovnako je to aj s postavami. Prečo sa zrazu sam huntington vybral nalanáriť na cestu ostatných, keď scéna pred tým jasne ukazovala, že o to nemá záujem a vysvetlenie aby si jeho kamarát pred tým než zomrie užil a aby mu odpustil mi jednoducho nestačí. Ide totiž o to, že film stavia na star wars a nie na sebe. Preto je miestami fádny. ALE aj napriek tomu, cameá a odkazy sú tak prešpikované, že verím, že pri druhej projekcií objavím nové a nové klenoty na ktorých sa budem smiať. Preto si tento film u mňa zaslúži patričnú úctu. Tiež ma veľmi potešili vojačikovia z Lucasovej prvotiny THX 1138, ktorý strážia jeho ranč a troška ma zamrzelo, že sa majster nezjavil sám. Kevin smith a Jason Mewes sa zaslúžili o jednu absolútne geniálnu scénu, ale tiež tak trocha pripomenuli, že NIEKTO by sa s danou látkou vysporiadal lepšie. Je to slabý čajíček, ale stále je to čajíček o star wars. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale bavil som sa výborne. Pritom ten film nie je veľmi dobre natočený a v okamihu, keď má rozprávať nejaký príbeh s postavami a vzťahmi, vôbec nefunguje. Lenže tá smršť "SW-geek" a "SW vs. ST" fórov, zábavných cameí (Seth Rogen vládne) a smrtiaca posledná veta to držia nad hladinou priemeru. Odporcom sci-fi vstup zakázaný! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se méně, než jsem čekal, ale smál jsem se, což je u komedie celkem podstatná věc. Máte opravdu ddobře nakoukány Star Wars - původní epizody? Pokud ano, Fanboys si určitě pusťte. A bavte se. Potěší vás odkazy na tyto filmy (a to nejen citování hlášek, ale rovnou celých scén - návštěva hospody, například), cameo výstupy "Lando Calrissiana" a "princezny Leiy" a dalších (kde je ale ksakru Mark Hammil?), potyčky s fandy Star Treku (objeví se i William "Kirk" Shatner)... No, je toho celkem hodně, ale pořád toho mohlo být víc. Millenium "dodávka" Falcon je skvělá kára, Lucasův ranč boží (vloupal bych se tam hned) a perla všeho, to byla závěrečná hláška. Nadprůměr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)
  • Okrem mnohých odkazov na pôvodnú sériu Star Wars sa vo filme objavuje odkaz aj na inú snímku Georga Lucasa, a to na THX 1138 (1971). Strážnici v Lucasovom dome boli práve z tohto filmu. (kacer4)
  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama