Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až na svatební cestě Eddie zjistil, že našel tu pravou. Dotyčná dáma ale bohužel nebyla jeho novomanželka... Eddiemu (Ben Stiller) je čtyřicet a už pěkných pár let odolává atakům vlastního otce a nejlepšího kámoše, kteří ho usilovně tlačí do ženění. Ne že by Eddie neměl dostatek příležitostí, jenže každá z jeho dosavadních známostí měla nějakou "zásadní" chybu. Vzhledem k tomu, že i on začíná pociťovat, že mu ujíždí vlak, zapomene na ostražitost a svůj nejnovější objev, blonďatou ekoložku Lilu (Malin Akerman), požádá o ruku, aniž si ji oťuká a najde nějaké ty vady na kráse. Skutečnost, že jich má jeho manželka víc, než by bylo zdrávo, bohužel odhalí až na svatební cestě do mexického letoviska, kde se romanticky založená kamarádka do deště promění v nesnesitelnou kreaturu, která mluví jako dlaždič, zbožňuje extrémní sexuální polohy a navíc má velmi temnou minulost. Neštěstí nechodí nikdy samo a v tomto případě ho doprovází krásná Miranda (Michelle Monaghan), která disponuje vším, po čem Eddie ve vztahu touží, a navíc je nezadaná. Protože se i jí Eddie zamlouvá, nemá to srdce přiznat, že on není tak úplně bez závazků. Novopečeného ženáče proto čeká mimořádně nelehký úkol - nenápadně se zbavit příšerné novomanželky a neztratit přitom i dívku svých snů... Komedie Těsně vedle (The Heartbreak Kid) vznikla podle stejnojmenného filmu z roku 1972 s Charlesem Grodinem a Cybill Shepherd, který patří k nejoblíbenějším snímkům bratrů Farrellyových. Tvůrci nezapomenutelných komedií Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena ho ale předělali dle obrazu svého a vytvořili tak úplně jiný, typicky farrellyovský film, který nemá to nejvybranější vychování. Do hlavní role obsadili poprvé od spolupráce na veleúspěšné Mary velmi populárního komika Bena Stillera. "Nabízeli jsme mu postavy i v jiných našich filmech, ale buď neměl čas nebo se mu nelíbil scénář. Až u Těsně vedle jsme si plácli a jsme strašně rádi, protože Ben je ideální představitel postav, kterým se ve filmu nepřetržitě ubližuje. On umí být neodolatelně hysterický," říká spolurežisér Bobby Farrelly. Je ale klidně možné, že hvězdného Bena Stillera zastíní nepříliš známá herečka švédského původu Malin Akerman, která tu nejnebezpečnější ženskou odrůdu - andělskou mrchu - ztvárnila až mrazivě dokonale. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (365)

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie bratří Farrelyů já mám moc rád, jejich humor je někdy drsný a věřím, že pro mnohé lidi nepřijatelný, ale mě si získali už svými prvními kousky, které však zůstávají nadále nepřekonány. Souhlasím se zdejším míněním, že téměř dvě hodiny je příliš dlouhá doba a useknutí o dobrých dvacet minut by určitě neuškodilo. Ben Stiller je tradičně výborný, Michelle Monaghan roztomilá a Malin Akerman bez nosní přepážky vynikající. A u hrajících Mexičanů jsem se smál hodně nahlas. Eva Longoria na závěr ve mně zahladila pocit ohrkaného šťastného konce. Farrelyové z toho vtipně vybruslili. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Stiller se Sandlerem tvoří dvojku pošuků, je třeba je brát s rezervou a buď jejich ujetý smysl pro humor brát nebo nebrat. Tady se podařilo úspěšně skloubit trapnost s vtipem, takže nejde než výkony aktérů obdivovat. Blondýna nejenže potvrdila nálepku blbá, ale vysoce ji překonala způsobem, že je na čase známé rčení přehodnotit. Takhle poníženě se ztrapnit, až to zavání skrytou inteligencí, jsem snad ještě neviděla, něco musí být jinak. Pasáž od okamžiku přiznání barvy o manželce, rodiné mely a "úmorné" cesty za vysněnou láskou, jsem přeřehtala hlasitěji než kůň v závěru. Palec nahoru Bene a spol.!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Farrelyovci tentoraz trafili naozaj len tesne vedľa a dokonca o malý kúsok bližšie k cieľu ako s posledným výtvorom 'Fever Pitch'. Vtipy sa zlepšili, stále zostali na nesmierne bláznivej vlne, no konečne majú aspoň o niečo razantnejšie pointy. Farrellyovci sa, zdá sa, definitívne podriadili mainstreamu a potrhlým, šialeným komédiám dali zbohom. Otázkou je, či je to rozhodnutie v prospech alebo neprospech diváka. Z pohľadu tejto komédie, je zrejmé, že si vybrali dobre. Stiller si odohral svoj klasický štandard, väčšiu pozornosť na seba strhli jeho filmové partnerky. Hlavne švédska kráska si natáčanie viditeľne užívala a na výsledku to bolo cítiť. Najväčším problémom však bola dĺžka. Jedna tabletka speedu by strihačovi určite nezaškodila. 70%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná komedie, ze který se dalo asi vytěžit i víc... Film obsahuje několik vtipných scén a v drtivě většině v nich účinkuje Malin Akerman, ze který ve filmu udělali sexuálního nenasytnýho vampa, sen každýho chlapa - sexuálního laika :D Většina filmu je ale takový "hm" koukání. Film má alespoň příjemný soundtrack. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Už sis vrznul s nějakou frndou?" Stillera sice přehláškuje i vlastní otec, ale žádná romantická tragédie se rozhodně nekoná. Kdyby Farrellovi lépe vybírali, které fóry projdou do závěrečné verze scénáře, mohli by nás každoročně potěšit nadprůměrnou řachandou. Takhle zapadají do šedivého průměru, který neurazí, ale podruhé do toho sami od sebe určitě nepůjdete. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v Zoolanderovi (2001), hraje Jerry Stiller otce svému opravdovému synovi Benovi. (milaneg)

Reklama

Reklama