Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $133,375,846Tržby Celosvetovo $485,930,816Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,932,009 //počet predaných kusov 687,241Tržby za predaj DVD v USA $35,325,563 //počet predaných kusov 1,823,474 ║ Neosvedčené tvorcovské zoskupenie zlyhalo aj po druhý krát... Howardová a Hanksová cesta do zatratenia! k tomu im rázne dopomohla aj scenáristická dvojica Goldman a Koepp, toto nešťastné zoskupenie spravilo z celkom dobrej knižnej predlohy Anjeli a démoni(80%, hlavne záver knihy je silné vyvrcholenie) do slova nevýrazní vícuc, kde len veľmi málo momentiek poteší a veľa vecí nechá človeka chladným. Jednoducho príbeh v podanej forme nedokáže diváka vtiahnuť do deja tak aby dostatočne prežíval vypäté situácie. Príbeh je spracovaní čo najjednoduchšie oproti knihe a aj tak nedokáže svojím prelínaním ponúknuť nejakí zaujímavý sled udalostí, čo by mali výpovednú hodnotu a rovnako tak hĺbku. Napríklad také porovnanie s úrovňou filmu Honba za pokladom: Kniha tajomstiev nebude ďaleko. Po kedysi výbornom hercovi ako bol Hanks už nie je ani závan, to čo predvádza je len nezáživná prechádzka po pľaci, Ewan McGregor a Ayelet Zurer majú len minimum priestoru na to aby vôbec niečo predviedli, Skarsgard je ako veliteľ ostrahy neviditeľní, najväčší sympaťák sa stane na koniec vo filme "zabiják" Hassasín v podaní Nikolaja Lie Kaasa, .... nuž keď to zhrniem tak neprišiel žiadny pokrok oproti priemernému Da Vinciho Kódu. Tých vecí čo potešia je strašne málo, asi najviac tu zarezonuje hudba od Hansa Zimmera, aj keď nejakým tým hudobným motívom z filmov ako Kingdom of Heaven či TDK sa nevyhol. Potešil aj výbuch antihmoty čo bolo po technickej stránke slušne zvládnuté a to bolo v konečnom výsledku asi najhodnejšie na celom závere kde mal dej FANTASTICKY vygradovať, z gradácie samozrejme neostalo nič ako po odpálenej antihmote. /videl v kine: 45%/ __Poznámka: Pre tých čo čítali knihu Anjeli a démoni bude tento film asi dosť veľkým sklamaným, takže pripravte sa na to, aby ujma nebola moc veľká. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme. Další adaptaci knihy podle Dana Browna. Opět připomínám, že knihu jsem nečetl, takže hodnotím zcela nezávisle. A hodnotím velmi kladně. Nejprve čtyřmi hvězdičkami, ovšem po brainstormingu a konzultaci s kámoškou jsem tomu přidal i tu hvězdičkou pátou. Toto zpracování mi prostě skvěle sedí a Tom Hanks, to je prostě pan Herec...90% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Když vám film připadá zábavný akorát ve chvílích, kdy se naplno ozvou noty Hanse Zimmera, je něco špatně. O to víc, když se neozývají zase tak často a zbytek je jen přehlídka stupidních dialogů, které sice mlátí diváka po hlavě nejrůznějšími slovíčky, k jejichž přeložení potřebujete výkladový slovník, ale dvakrát velký smysl přesto nedávají. Znuděný Hanks dvě hodiny a něco běhá po nejrůznějších památkách, u každé z nich udělá vyjevený kukuč a nastartuje přednášku, kvůli jejíž zdlouhavosti umřou další lidé. Což vám ale bude stejně jedno, protože během první půl hodiny upadnete do stádia TOTÁLNÍ znuděnosti, kdy se lze vážně jen drbat na hlavě a kroutit hlavou nad tím, jak je možné, že Howard v jeden rok natočí famózní Duel Frost/Nixon a v závěsu za ním takovouhle prokřesťanskou (omluvnou?) agitku, v níž sice běhají dobří herci a celé to kočírují zkušení hollywoodští bardi, ale přesto je výsledkem vizuálně nuzná detektivka, jejíž IQ nemá daleko k houpacímu koni. Langdonovo hledání Galileovy knihy je pro mě ale neotřesitelné "guilty pleasure". Tolik imbecility jsem totiž hodně dlouho neviděl. A ten naducaný honorář měli dát radši McGregorovi. Ten aspoň nejel na neutrál. 5/10 ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

12 hodin po plese. Střední kocovina. První ranní myšlenka? Do kina na Andělé a Démoni. Hned na začátku bych rád ocenil fakt, že narozdíl od Šifry jsem tentokrát neusnul, ba naopak, měl jsem zrychlený tep (a to mám přečtenou předlohu). Nyní k tomu podstatnému: Příběh: Klady -> Svižně plynoucí od 2/5, minimum nelogických dialogů a hodně vystřílěných zásobníků (plus dechberoucí exploze nad Vatikánem). Zápory -> Prvních 20 minut je zdlouhavých a změna lokace smrti hlavního záporáka filmu opravdu uškodila (i přesto to bylo stylové). Obsazení: Tom Hanks se nechal ostříhat a působí mnohem akčněji, herecky se nedá nic vytknout. Ayelet Zurer nepůsobí pouze jako křoví, je ideálním ženským protějškem hlavního hrdiny, herecky by tam pár chybiček bylo. Ewan McGregor ztvárnil svou postavu naprosto přesvědčivě, jedna z jeho nejlepších rolí a také nejlepší postava z celého filmu. Režie: Tvůrci se opravdu hodně polepšili. Ron Howard mne připoutal k sedačce a po celou dobu jsem ani nepomyslel na check out času. Režii byla bezchybná. Hudební doprovod: Hans Zimmer, dokáže ten člověk zkomponovat vůbec něco špatného? Shrnutí: Výrázné zlepšení od posledního drobrodružství Roberta Langdona bohužel padá na pomalejším začátku a nepochopitelných změnách v příběhu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Howard má řemeslo v malíku jako málokdo. Svým způsobem jej obdivuju za to, jak dokázal z tak prostého scénáře (knižní předlohu jsem si raději nechal ujít) vytřískat stylovou honičku za různými symboly, sochami, obrazy a šílenými konspiračními teoriemi, která i přes neustálé žvanění nenudí ani minutu. Oproti Šifře navíc absentují bláboly vzbuzující nevoli ve Vatikánu, čímž sice ubylo marketingově výhodné kontroverze, ale aspoň se film vystříhal vyložené debility. Ne snad, že by z toho divák sednul na prdel – na to je Brown pořád až moc levný pohádkář, ale jako thriller, jehož cíl je protentokráte spíš bavit nežli tupě poučovat, funguje překvapivě slušně. Zvláště herci jsou lahůdkoví a už jen kvůli tomu charismatu Hankse, Skarsgarda a Mueller-Stahla a fantastickým Zimmerovým chorálům si to někdy rád pustím znova. PS: Být ženská, tak z pohledu na Ewana McGregora v kině bez milosti vlhnu, kolárek ještě nikdy nebyl na plátně tak sexy. ;-) 3 a ½. PPS (pro Karla): Ano, je to lepší než Šifra. :) ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Postava velitele Švýcarské gardy Richtera (Stellan Skarsgård) se v knižní předloze vůbec nevyskytuje. Fukci velitele s výrazně větším prostorem má postava Olivettiho (Pierfrancesco Favino), který ve filmu ztvárňuje pouze inspektora. (hoffina87)
  • Když je Robert (Tom Hanks) s policistou zamčený ve vatikánském archivu a policista chce rozbít sklo vozíčkem, padá v jednom záběru z vozíku veliká kniha. V dalším střihu ani v žádném dalším záběru však nikde na zemi neleží. (Pepy)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama