Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

runner85 

všechny recenze uživatele

Súboj inteligencie! Tak toto bol už trochu iný odvar ako jednotka. Bol viac prepletený, napínavý, drsný, mytologický. A možno aj trochu patetický. Dakedy mám pocit, že dakde v pomyselnom ("Olympe") majú málo krásnych bohýň. Preto sa bohovia musia zaľúbiť do "našich" smrteľníčok. (kto by im odolal, že?) Ešte, že to skončilo pri "Kirovi 3" lebo keby to prišlo k desiatemu, tak ten by už asi odpaľoval jadrové hlavice. Hlavne preto, že tretia Kira je už úplne iný level. Kvôli nej by som z toho "Olympu" asi zoskočil :o ... P.S taký metabolizmus ako mal L by som tiež chcel mať. V kuse sa napchával a nicht :D. P.S 2 zahral ho bravúrne a vlastne celé herecké osadenstvo ide na jednotku. Takže nechápem tie žvásty čo tu čítam, že otrasné herecké výkony ... P.S 3 WB by mohol viac spolupracovať z Japonskom pri tvorbe filmov, pretože im ide karta. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Chtělo to něco víc. Nějaký více epický závěr. Postrádal jsem více emocí a vůbec, myslel jsem si, že prožitek z finále druhého dílu bude o něčem jiném. Zejména v prvním dílu, na Vás dýchne atmosféra asijského prostředí. Mít po ruce takový death note, to by se andělé smrti asi činili. Způsob, jakým zápisník smrti ovládl Lighta, je pochopitelný. Když má člověk velkou moc, v tomto případě na životem a smrtí, je jen velmi těžký odolat tomu vábení. Za mě jednička o trochu působivější. ()

Reklama

Maki89 

všechny recenze uživatele

co chybalo prvemu hranemu Death Notu, to bohate vynahradza The Last Name... hoci koniec odlisny od anime, vobec to nevadi... aj napriek vyse dvojhodinovej stopazi film plynie prijemnym tempom, napatie stupa minutu od minuty a vyvrcholenie velmi dobre... autori sa posnazili tentokrat o nieco viac ako pri prvom dieli a je to poznat.... pre fanusikov povodneho anime to urcite nieje hanba... bohvie ako dopadne zasa raz americky remake ktory by mal vyjst o rok...8/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pokud si vzpomínáte, má ke konci prvního příběhu problém dívka jménem Misa (Erika Toda). Film začíná u této scény. Zjevuje se další anděl se jménem Rem. CITÁT - Zapíšeš-li do této knihy jméno konkrétní osoby, ta záhy zemře. Važ si toho............ Na začátku jsou sděleny nová pravidla pro zápisník Smrti. Například ten o dvacetitřídenním cyklu. CITÁT - Jakmile je jméno dotyčné osoby vepsáno, není možné odvrátit jeho smrt............ V tomto příběhu vzniká Kira 2. Je krutější než Kira 1 a hlavně zabíjí více a jiným stylem. Zatím co mě první příběh totálně uchvátil, tento druhý mě moc nebere. U prvního jsem vydržel v kuse celých 125 minut. V tomto příběhu jsem se i nudil. Hodinu filmu a skoro nic se neděje. Nějak to totálně ztratilo tempo. Andělé, černý Ryuuk i bíle oděný Rem jsou sice nádherní, ale celé to jejich okolí je divné. Je to pomalé, nezáživné, prostě divné. Žádný zvraty ani napětí. Zatím, co jsem jedničce dal za pět, dvojka zatím nesahá ani na dvojku. Možná to dotáhnu na tři hvězdy, ale bude to z odřenýma ušima a ukousnutým jablkem. CITÁT - Vzdávám se................ Jednička mi připadala naprosto geniální, dvojka je celkem blbost. Dvě hvězdy za Ryuuka a Rema. CITÁT - Jedno falešný pravidlo........... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Děj plynule navazuje na první díl… Umírá se zde jak na běžícím pásu. Pro skvělý zítřek (prý). Druhá kniha, druhý Bůh smrti. Jedná se o takovou kriminálku pro náctileté, která se stále zamotává a každou chvíli je vše jinak. To není na škodu, ale takové tempo ocení spíš ti mladší než jsem já. Mne dokonce už začíná štvát i TAJEMNÝ ,,L“, jak furt žere. A poučení, že lidé jsou hříšníci? To už jsem někde viděl! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)
  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)

Reklama

Reklama