Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

No dobrá, jestli vám připadá inteligentní, moudré a uvážlivé vyrazit do aljašské divočiny bez jakýchkoliv praktických zkušeností s přežíváním v přírodě... . Závěr filmu jsem pochopil tak, že není důležité, jak dalekou cestu ujdeme, kolik lidí potkáme, kolik toho obětujeme, ale jestli se máme kam vrátit. A Chris v tom posledním okamžiku přece zjistil, že opravdové štěstí je štěstí sdílené.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Matty: Ten kluk byl inteligentní, moudrý i uvážlivý, ne vyhulenej hipík, takže ho určitě nelze obviňovat z magorství, naivity a pomýleného hledačství štěstí.

Philippa

Philippa (hodnocení, recenze)

Matty:Myslím si totéž ,že byl trochu lehkovážný. Šel hodně do extrému.Ale třeba věřil tomu ,že v samotě ,v přírodě to štěstí najde.Ve světě lidí jej nenacházel. Přece základem pro život je rodina.Tam se učíš jak žít,jak udržovat vztahy,nabíráš sebedůvěru....on neměl vůbec základ pevné půdy pod nohama.To těžké dětství tě dokáže poznamenat.Věř mi.A často chceš utéct a být sám.....a to v tom lepším případě utečeš do divočiny.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

To jsem jediný, kdo si myslí, že ten kluk byl tak trochu lehkovážný magor? Vyběhnout po zhlédnutí Útěku do divočiny někam do lesa, to je vskutku roztomile naivní představa, ale nenašel v něm Chris štěstí právě a jenom proto, že jej odmítal hledat/vidět/najít kdekoliv jinde?

kancik

kancik (hodnocení, recenze)

Opravdu jedinej film, kterym se člověk nechá kurevsky ovlivnit... tenhle kluk je ... nedá se to popsat bylo to nádherný a "inspired by true story"-no coment ---asi to není jen film... je to o něco hodně víc

Terrel

Terrel (hodnocení, recenze)

Film, který bere dech. Donutil mě zapřemýšlet na sebou i nad životem a do jisté míry mě to ovlivnilo a na vše kolem pohlížím s trochou sobeckosti..... člověk je přece jen nakonec vždy sám!!

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

frodo23: Jj, my to někdy v prosinci zrovna četly ve škole, a pak listuju v Premiere a vidím film s názvem "Into the Wild" a hnedka mě bylo jasný, že to musí být natočený podle toho kluka z článku... Takže sem vlastně věděla, o čem to je a jak to dopadne, ale stejnak to bylo nádherný. Ať Sean točí víc takových filmů...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Otázkou je zda Chris to po čem toužil skutečně zažil. Dle knihy (i různých článků) jsem spíše toho názoru, že ne. Na to byl v moc "malé divočině" a až moc využíval "komfortu" stočtyřicetdvojky, příliš brzy názorově obrátil apod. Ale nechci spoilerovat pro ty, kteří se chystají na předlohu k tomuto filmu, takže... Takže vlastně nic :o)

BigDeal

BigDeal (hodnocení, recenze)

my nezijeme....my prezivame, zo dna na den (skola-praca, spanok, jedlo) umrieme ani nezistime ako rychlo...tento film je vynikajuci....je o slobode...absolutnej slobode, tento chlapik za 2 roky zazil viac ako ja za 18...a ta krasa....musim to vidiet znovu

_Jimmy_

_Jimmy_ (hodnocení, recenze)

prekrasny film s vyborným hlavnim hrdinom... proste nemam slov... Tie krasy aliasky boli no. 1 Ku koncu filmu som sa neubranil slzam... A soundtrack?? k tomu sa ani nevyjadrujem... 5 hviezdiciek a basta... :)))

frodo23

frodo23 (hodnocení, recenze)

Tento McCandlessov príbeh sa je aj v anglickej ucebnici Headway Pre-Intermediate (žltá)... :)...a aj film je fakt dost dobry vratane OST

venus

venus (hodnocení, recenze)

Na konci filmu vypadá autobus zcela stejně jako na autentické fotografii, nevíte někdo, jestli se třeba film natočil v autobuse, kde se vše stalo nebo je to jen dost dobrá "kulisa"??? Kdyby měl někdo nějakou zajímavost, hoďte mi todo pošty ;) díky

Blackberry

Blackberry (hodnocení, recenze)

Neveril som ze film s privlastkom dobrodruzny moze v traileri vyzerat tak skvele ! Rozbieham zhanku po filme

JK77

JK77 (hodnocení, recenze)

super film, fakt pre velke platno a muzika mi bude este dlho hrat v mp3ke. S. Penn je trieda!!!

DareDeVill

DareDeVill (hodnocení, recenze)

Uz mam doma soundtrack od Eddieho Veddera a je to fakt bomba. PJ a Eddie Vedder forever.Pani muzikanti. Odporucam kazdemu kto vie zhodnotit kvalitnu muziku.

Kate...

Kate... (hodnocení, recenze)

nee, proč posunuli českou premiéru?!:(....vypadá to dobře, nemůžu se dočkat!

Lumpy

Lumpy (hodnocení, recenze)

Přes recenzi soundtracku od Eddieho Veddera, poslech ukázek na Amazonu (nejlepší asi Rise a Long Nights) a film jsem se dostal ke knížce. Ta je skvělá a rozhodně ji doporučuji přečíst. Trailer (a klip Hard Sun s ukázkama z filmu) se mi moc nezamlouvá, tak jsem zvědav, co Sean Penn vykouzlil.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Souhlasím, zatím to vypadá dobře, vůbec celý únor je značně "nabouchaný".

Dement

Dement (hodnocení, recenze)

Soundtrack je super, mimochodem uz existuje klip sestrihanej z filmu na skladbu HARD SUN...Kdo ma rad PJ nebo Veddera tak doporucuju..

vincent

vincent (hodnocení, recenze)

Vyzera to super. Penn tento film nazyva prejavom patriotickej stranky svojej povahy. Tie panoramaticke zabery zaberu na 100 percent asi len v kine.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Trailer je nádherný a námet silný. Penn ukazuje že má velký režisérský cit.Moc pekná kamera a hudba.

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama