Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (804)

verbal 

všechny recenze uživatele

Strhující, romantické drama o kozách a rybách, které vás emocionálně ohlodá na kost. Ano, již v prvních minutách pochopíme, že kozy jsou zde symbolem jakési režisérovy nevyzrálosti a neradostných vzpomínek na dětství v pařížském předměstí, které ovšem bravurně transponoval na plátno, aniž by narušil konzistenci děje a kontinuitu tak tklivého příběhu. Na druhé straně ryby, a jejich behaviorální studie v nepřirozeném prostředí a zejména interakce s inkriminovanýma kozama, bezesporu představují v intencích Bordwelovského neoformalizmu vypořádání se autora se svou melancholickou minulostí a ve výsledku dosažení osobní vyvážené ataraxie těla a müsli. No zkrátka je to dobré jak sviňa, plné polonahých a nahých kikin, kterým jde místy vidět i ryba, okousaných mrtvol, stříkající krve a každý úchyl si to prostě musí pořádně užít. Paráda! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V malom mestečku neďaleko jazera Victória sa každoročne usporiadáva súťaž miss mokré tričko. Zábava v plnom prúde. Alkohol tečie potokom, drog ako maku a každý baží po sexuálnych hrádkach. Občas sa teda treba schladiť v jazere. Tentokrát však nie je najvhodnejšia doba na plávanie "pŕs". Z hlbočín Victórie sa vynárajú krvilačné beštie. Keď sa tento film neberie príliš vážne, ide o fakt slušný nárez, ktorý zabaví nejedného diváka. Lepší priemer. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych nepochopil záměr režiséra, ale přesto považuji Praňu 3D za takovou ptákovinu, až to bolí. Nevidět film ve 3D, tak bych možná asni nevydržel do konce. Alexander Aja, mě trošku zklamal, protože jeho remake Hory mají oči, je snad jediný podařený remake hororové klasiky. Zde ale neměl moc možností, jak uplatnit své schopnosti. Na druhou stranu, absence napětí a dramatických scén ené je maskována víceméně úspěšně několika podařenými fóry. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, jak to čtete. Na jednu stranu můžete Aju velebit za částečnou nekompromisnost, nepřiposranost, kvanta koz a krvavý finále, na druhou tohle všechno můžete stejně rychle zamést pod koberec. Co na tom, že někdo umí pracovat se stereotypy, nacpe si do svý žánrový omalovánky kvanta chicksen a ještě se navíc všem rozhodne vytřít zrak kulervoucím gore festem. Na vše ostatní, jako je budování napětí, špetka mytologie a zábavná postava, které nepřejte krutou smrt v bolestech, se tady rezignuje pod taktovkou blití do kamery a dalších zbytečných 3D eskapád. Aja musí pod nuceným nánosem technologií trpět ještě více, než jeho filmové oběti. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Okrem známej pornoherečky Riley Steele sa vo filme predstavia v cameo rolách aj ďalšie dve, Ashlynn Brooke a Gianna Michaels. (MikaelSVK)
  • Značka tequily, ktorú aktéri popíjajú na lodi pri natáčaní, je Havasu Tequila. Havasu je odkaz na skutočný názov jazera, kde sa film nakrúcal. (MikaelSVK)
  • Snímek startoval ve 2 470 amerických kinech s obratem $10,1 milionů. Celosvětově snímek pak nasbíral $81,5 milionů. Rozpočet přitom činil $24 milionů. (pavlikv)

Reklama

Reklama