Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšia skupinka mladých ľudí sa vydáva kempovať do hôr na miesto, kde sa len prednedávnom stratil mladý pár. Všetci to považujú za veľkú zábavu, až kým nezistia, že dvaja z ich partie zmizli a vysvitne, že boli zabití neznámym vrahom. Je ním Eggar, vodič autobusu, ktorý ich tam doviezol a teraz ho nevedia nájsť? Alebo je to muž, ktorý žije blízko ich táboriska v páchnucom dome? Podarí sa preživším premôcť a zabiť ich prenasledovateľa, alebo sa zaradia na zoznam tých, ktorí v týchto horách prišli o život? (Astaroth12)

(více)

Recenze (30)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To je ono! Temný lesní survival horror, přesně to já můžu! Docela početná skupina mladých lidí jede tábořit do hlubokých lesů, kde ji samozřejmě čeká větší dobrodružství, než vůbec doufali. Někdo, nebo něco, je totiž začne pomalu terorizovat, a když objeví první mrtvolu ze svojí party, zjišťují, že budou muset bojovat o holé životy... Jeden z neprávem zapomenutých klenotů, který by vám neměl uniknout. Zaprvé: na filmu dělalo dost známých lidí. Režisér Andrew Davis se proslavil hlavně Uprchlíkem, a mezi herci najdete mladou Daryl Hannah a Joe Pantoliana. Zadruhé: největším esem filmu je tíživá atmosféra nepropustného lesa, kde se něco zlého ukrývá. Škoda, že noční scény jsou až moc tmavé a tudíž nepřehledné, ale velkou zásluhu na tom má i špatná kvalita filmu, která připomíná dvacet let starou, ohranou videopásku. Přesto nemůžu níže jak za 80 procent. Jo a nejlepší byl konec, kde zbytek přeživších postaví obrovskou past jako z Predátora :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne vyloženě dostalo! Ono se řekne "lesní slasher" ... Jenže on to slasher ani tak moc není. Tohle je spíše takový ten lesní "survival horror", něco ve stylu špičkového Rituals (1977), ale o level horší, ... Film začíná jako klasický slasher a nebyl mi tím pádem hned od začátku sympatický. Parta mladých teenagerů se vydává kempovat do hlubokých lesů. Dělá si ze sebe furt srandu, straší se, dělá bordel, vříská a podobně ... klasika ... Jenže brzy se něco stane a pak už film jede na naprosto jiných "obrátkách" a ze slasheru se stane hutný, pomalu vyprávěný, tíživý a nepříjemný horror ... Proběhne pár vražd, jsou nalezeny divné věci, které by v lese neměli co dělat, nějaká ta chata, která nebude úplně opuštěná a začne teror. Film má skutečně příznačný název, protože se jedná spíše o teror na vyděšené hrdiny filmu a diváka. Úžasné prostředí hlubokého lesa, divoké řeky, do toho pár nechutností a někdo, kdo se snaží partu hrdinů fyzicky zlikvidovat, ale před tím ještě psychicky totálně zničit ... Opravdu výborný horror, nechápu, proč takové kousky vždy někam zapadly a tak těžko se dnes hledají ... Upozorňuji, že jsem viděl uncut verzi, nevím, co nebylo v "cut", ale film je docela na 80. léta odvážný a to se také cení... Hlavním tahounem filmu je atmosféra, ta člověka prostě musí dostat. Navíc mi film připadal jako nějaký dávný předchůdce Wrong Turn (2003) a podobných filmů ... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela dobrej kousek. Lesní vyvražďovačka, ale né taková ta klasická. Spíš než o vraždy jde o pomalý deptání všech výletníků. Né že by tu vraždy nebyly, ale jsou jakoby na druhé koleji, takže tím odpadá veškěrý gore. Ale tenhle film si docela dobře vystačí i bez brutálních vražd. Film mě bavil do té doby dokud hlavní killer(ka) naháněl(a) a terorizoval(a) skupinku výletníků, ale jakmile se to otočilo. Šlo to do kopru. Přeživší si pomalujou ksichty a jdou na výpravu pomsty. To už mi moc nevonělo, páč to zavánělo komedií. Navíc konec byl takovej ošulenej a na můj vkus taky moc rychlej. Takže jak říkám. Nenudil jsem se ale ke konci to mělo tendenci zabředávat do komedie. Zlatej dobrej průměr. Viděna ( uncut ) verze, která je o 2min 26s delší než verze uváděná na čsfd. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film sa nevyhol klišovým situáciám a aj postavy sa chovali nezmyselne.Les,noc a partia znepokojených mladých ľudí a neľútostný vrah to vo viacerých prípadoch vie vyvolať silnú atmosféru ale v tomto prípade to ale nevyšlo.Lebo to najhlavnejšie čo takýto film musí mať ale tento to nemal a to bolo velmi malo vrážd a jedine dve boli dobre vidieť ale ostatné boli mimo zaber a tak je tu veľký priestor pre nudu a nezáživnosť.Priemer v lesných slasheroch. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený slasher, naháněčka v lese. S parádním záporákem. Co bych nejdříve vytknul je některý chování postav, a hlavně přespříliš zdlouhavá první půlhodina která se mi zdála zbytečně roztahaná. Ale na druhou stranu kdyby nebyla tak by vrah neměl tolik prostoru. Vrah v podání člověka zahaleného nějakým pláštěm mi byl sympatický. Jen ten konec za moc nestál. Davis udělal celkem kvalitní podívanou která má parádní naháněčky a skvělou atmosféru která se dala krájet. Jen škoda že to jsem se prostě těšil víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v roce 1981, premiéra však byla až o dva roky později. (aadulka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno