Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Hustá hra s adrenalínom, ktorá do konca nepovolí z vytýčeného tempa. Veľké prachy, prejedené manželstvo a vášnivý cit... Hoci to, že sa chce partner striasť partnerky (alebo naopak), ktorá je ukrutne dobre zabezpečená, predstavuje tisíckrát opakovanú zápletku, tu sa tento vražedný partnerský motor spúšťa mrazivo hneď v úvode a celkovo pradie príjemne. Prsty v tom má určite scenárista i režisér (Andrew Davis), ale bez Douglasa (v najlepšej kondícii) a Paltrowovej by to taký adrenalínový pokrm nebol. Keď sa Stevena pýta manželka, ako dopadlo jeho stretnutie s jej tajným milencom a Douglas precedí: "Dal som mu ponuku... Zvažuje ju." ovanie vás takmer citeľný zlovestný závan, pretože vy už viete, čo tým má ten zradný cynik na mysli. Gwyneth je dokonalá naivka, ktorá nie je úplne sprostá (alebo tak sprostá, ako sa dlho, predlho javí), ale to vlastne ani tak nie je podstatné ako skôr to, že jej to bohovsky sekne a najmä, že podáva svoju naivku ozaj vierohodne. Slabinou je Viggo. Občas aj príde moment, keď precíti situáciu, ale len občas... No a potom- vyvrcholenie- a to, čo bolo predtým "husté", sa prevarí a zhustne, lenže už do podoby ťažšie stráviteľnej... Ale našťastie na čertovskú iróniu, zrýchlený tep a Michaela Douglasa hneď tak nezabudnete. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Hitchcocka neznám, proto nemůžu srovnávat. Asi naštěstí. V tomhle filmu všechno funguje tak, jak má. Občas jsem si řekl: "Proč tohle dělá, na to dojede. Kvůli tomu ho chytnou." ale on vzápětí udělal něco, čím se zbavil předchozího problému a čím mne zároveň i dorazil. Ano, mluvím o úžasnému Michaelu Douglasovi, který hraje jako o velký balík manželčiných peněz. Gwyneth mě trochu zklamala, ale Viggo předvádí velmi dobrý výkon. Bohužel pro něj a možná i pro Gwyneth, vedle Michaela je všechno málo. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na uhlazeného seladona v těžké vatě, jakého perfektně umí pan herec Michael Douglas, se vždy ráda opakovaně podívám a většinou nejsem zklamaná. Opět po čase jsem byla vtažena do mrazivého děje kolem peněz, zhrzené lásky, žárlivosti, chamtivosti a odplaty ve jménu spravedlnosti a díky skvělému hereckému obsazení a dobré režii v tradiční devadesátkové kvalitě, jsem si to celé znovu naplno užila. Silné drama, kde nemíním řešit žádné bezvýznamné nedostatky, protože celek působí kompaktně a funguje jak má. Spokojenost. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Promyšlenost děje mi brala dech. Každý záběr měl své místo, podařilo se vyhnout hluchým pasážím. Příběh je několikrát zamotán a možné rozuzlení překrouceno, vždy však takovým způsobem, aby byl divák stále v obraze. Filmy, při kterých myšlenkově nestíháme a při závěrečné rekapitulaci se mlátíme zoufalstvím dlaní o čelo, jsou sice čímsi jedinečné, avšak neškodí být tu a tam svědkem něčeho, co k nám hovoří jasnou řečí. A přitom nikterak jednoduchou, to je třeba zdůraznit. Dost možná by se díky samotnému námětu mohlo jednat o zcela průměrné drama, kdyby z toho ovšem Andrew Davis výbornou režií, a za pomoci skvělého hereckého ansámblu, nevykouzlil vysoce nadprůměrný thriller. Kupříkladu v obdivuhodně rozrůstající se filmografii Vigga Mortensena lze hovořit o jednom z nejlepších snímků. No a faktor Douglas + Paltrow? Snad ani netřeba zmiňovat, to jest nošením dříví do lesa... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama