Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce kvalitní thriller je dost možná jedním z nejlepších a nejpropracovanějších snímků 90. let. Trojúhelník postav tady funguje neuvěřitelně. Bohatý pár a jeden malíř s neznámou minulostí vytváří důmyslný a uvěřtelný příběh, do kterého jsem se zažral takovým způsobem, že i po několikátem shlédnutí jsem byl napjatý a i když jsem věděl, jak to všechno skončí, film jsem si užíval. Co mě nejvíce pohltilo, byla ta chytrost, která byla cítit v každém okamžiku. Režisér si s tím pohrál a výsledkem je skoro dokonalý film. Až do úplného konce to bylo brilantní, ale podle mě se to utlo a vše skončilo moc náhle. Michael Douglas měl dokonale zabijácký výraz a vůbec jeho vypořádání s rolí Stevena bylo ohromné. Gwyneth a Viggo taktéž dobří. Je to mezi 5 a 4*, ale nakonec dám 85%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nemohu porovnat s Hitchcockovým filmem Vražda po telefonu, poněvadž jsem ho neviděl, ale podle mě celkem slušný thriller. Musím se přiznat, že ty náhlé zvraty mě potěšily, tedy až na ten předvídatelný konec. Michael Douglas zahrál velmi dobře (i když ve filmu Hra lépe), dále mě mile potěšil David Suchet (alespoň ten případ zase nevyřešil jako Hercule Poirot) a od Gwyneth Paltrow to byl výkon průměrný, tedy až nato, že se v průběhu filmu stala málem nevinnou světicí (pomineme ty 2 zabití a nevěru). Pokud máte chuť na dobrý thriller s vhodně zvolenou hudbou, sáhněte po tomto. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě nadmíru zručný režisér Andrew Davis, debutující scénárista Patrick Smith Kelly nebo polský kameraman Dariusz Wolski (Vrána, série Pirátů z Karibiku) jsou zárukou toho, že dynamicky proměnlivá zápletka téhle vychytralé hry není hloupá a nenese se na vlně módních překombinovaných pastí, ze kterých se divákovi tak akorát roztočí hlava. Dokonalá vražda je poctivým detektivním thrillerem, který solidně dávkuje napětí a nabízí silné herecké individuality – elegantní žralok Douglas se pro podobné role narodil!! ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Film samotný je výborný, ale já bych uvítal jiný konec - pokud by končil záběrem na úlisného Douglase jdoucím z koupelny a usmívajíc se na svou ženu, bylo by to skvělé zakončení ,,pro toho zlého." Místo toho se bohužel dočkáme typického konzervativního závěru, což je podle mě škoda. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama