Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Posledných pár minút je rozpačitých. Čo v rámci toho, ako veľmi ten film ide na istotu trochu zamrzí. Inak sa jedná o typickú hru na mačku a myš, kde sa úlohy tých, čo majú eso v rukáve niekoľko krát počas príbehu zmení. Funkčné vďaka hercom a aj vďaka sofistikovanej zápletke. Jeden z tých filmov kedy Douglasovi stačil jeden pohľad, aby pôsobila scéna mrazivo a kedy bola Gwyneth ešte zárukou hereckej aj ženskej dokonalosti. Výborná žánrová chuťovka s perfektnou atmosférou starých krimi filmov. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s původním Hitchcockovým filmem Vražda po telefonu, z nějž toto dílo vyšlo, nutno uznat, že Hitchcock to prostě uměl a vychází z tohoto souboje jako vítěz. Tím ale v žádném případě nehážu Dokonalou vraždu do odpadu. Naopak, jde o vydařený krimithriller, v němž mě zaujal nejvíce výkon Viggo Mortensena (pozdější Aragorn v Pánovi prstenů). Michael Douglas jako by už pomalu ztrácel dech, ale stále ještě dokáže podávat kvalitní výkony. Gwyneth Paltrow je taková nějaká unylá, ostatně jako skoro pokaždé, ale už si na to začínám zvykat. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a zručně natočený thriller s VYNIKAJÍCÍM M. Douglasem v roli Stevena ( obchodník na burze), který si najme na vraždu své manželky Emily ( krásná Gwyneth Paltrow ) jejího milence Davida ( v podání nevýrazného Viggo Mortensena ). Napínavý snímek, který ale ve výsledku sráží dosti nepovedený závěr. Přesto nadprůměr ve svém žánru, především díky atmosféře a M. Douglasovi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi thriller. Zo začiatku som sa bál, že pôjde len o lacnú prerábku Hitchcockovej Vraždy na objednávku, ale veľmi som sa zmýlil - tento film je na podobnej úrovni. Chytro prepracovaný scenár, v ktorom nie je núdza o všemožné zvraty, ktoré pritom pôsobia nenásilne a prirodzene. Skvelý thriller s obyčajnou zápletkou, ktorá je však rozvedená do pomerne vydareného deja. Niekoľko dobre cielených zvratov v deji robí rozhodne film zaujímavejším. Veľmi sa mi páči, že zločin a pochopiteľne aj vinník je odhalovaný pekne postupne po kúskoch, pričom Steven v podaní Michaela Douglasa si vymýšľa alibi, ktorými neustále uhýba až do doby, než pasca nadobro sklapne. Michael Douglas hrá veľmi presvedčivo svoju úlohu bohatého priemyselníka Stevena Taylora. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA - Nechápu, jak to ten Michael dělá, ale zejména zde dokáže neuvěřitelně strhnout divákovu pozornost. Každá scéna s ním měla super náboj. Myslím, že můžu s klidem tvrdit, že se pan Douglas pro thrillery narodil a je to žánr šitý pro něj na míru. Zbylé dvě postavy v podání atraktivní Gwyneth a nevýrazného Vigga strčil Michael směle do kapsy. Na to, že má Dokonalá vražda na kontě 16 let, dokáže i v roce 2014 skvěle zabavit a zaujmout. Mému velmi dobrému dojmu z promakaného thrilleru dopomáhá také skvělý dabing (Štěpnička, Hanžlíková, Dlouhý) - super práce! Jsem sto dát 4,5 hvězdičky (tzn. 85%), ale nenechám se zase tak moc unést. Přece jen ten závěr byl malinko odfláknutý. Nicméně velmi silné 4 hvězdy si Perfect Murder právem zaslouží. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno