Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s původním Hitchcockovým filmem Vražda po telefonu, z nějž toto dílo vyšlo, nutno uznat, že Hitchcock to prostě uměl a vychází z tohoto souboje jako vítěz. Tím ale v žádném případě nehážu Dokonalou vraždu do odpadu. Naopak, jde o vydařený krimithriller, v němž mě zaujal nejvíce výkon Viggo Mortensena (pozdější Aragorn v Pánovi prstenů). Michael Douglas jako by už pomalu ztrácel dech, ale stále ještě dokáže podávat kvalitní výkony. Gwyneth Paltrow je taková nějaká unylá, ostatně jako skoro pokaždé, ale už si na to začínám zvykat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vcelku ve všem standartní thriller, který prakticky ničím nevybočuje. Scénář je docela zajímavý a plný různých zvratů, herecké výkony docela dobré, i když Viggo mi dvakrát nesedl. Konec byl strašlivě rychlý, uspěchaný a přišlo mi to, jako by při psaní dostal scénárista infarkt a někdo to za něj rychle došmrdlal. No suma sumárum 3.5 * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci tohoto filmu jsou jeho hlavní a nejdůležitější devizou. Jenže ačkoliv jsem očekával kvalitní thriller, dočkal jsem se spíše průměrného příběhu, u kterého se vůbec nedivím, že se mi vyhýbal celou tu dobu. Všichni ti herci se totiž představili v daleko kvalitnějších filmech a tento prostě vyhrál druhou třídu. K tomu je na něm hrozně vidět devadesátkový feeling, který mě dneska už dvakrát neoslní. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na uhlazeného seladona v těžké vatě, jakého perfektně umí pan herec Michael Douglas, se vždy ráda opakovaně podívám a většinou nejsem zklamaná. Opět po čase jsem byla vtažena do mrazivého děje kolem peněz, zhrzené lásky, žárlivosti, chamtivosti a odplaty ve jménu spravedlnosti a díky skvělému hereckému obsazení a dobré režii v tradiční devadesátkové kvalitě, jsem si to celé znovu naplno užila. Silné drama, kde nemíním řešit žádné bezvýznamné nedostatky, protože celek působí kompaktně a funguje jak má. Spokojenost. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Uvažovala jsem navýšit hodnocení o jednu hvězdu, tedy na 4, ale nešlo to. Není to úplně špatný thriller. Je v něm ale pár hodně nelogických scén (např. rozhovor detektiva se zhroucenou Emily v arabštině, nevyměněný zámek po vloupání) a vůbec to chvílemi hrozně chrastí. Jako nenáročná podívaná ale film funguje. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama