Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Domonte 

všechny recenze uživatele

Excelentní dokument popisující někdy až neuvěřitelné příběhy lidí, kteří se za jistých okolností, at už vlastním nebo smolným přičiněním, ocitli na pokraji života a smrti odsouzeni bojovat s nástrahami přírody. Myslím, že po shlédnutí epizody trosečníka, který bojoval o holý život více jak 70 dní na otevřeném moře ve spalujícím vedru bez jídla s jedinou harpunou je evidentní, že člověk dokáže vše a nic není nemožné. Jen se musí chtít. ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: Zázrak v bouři 5* 2. díl: 3. díl: 4. díl: 5. díl: 6. díl: 7. díl: 8. díl: 9. díl: 10. díl: 11. díl: 12. díl: 13. díl: 14. díl: 15. díl: 16. díl: 17. díl: 18. díl: 19. díl: 20. díl: 21. díl: 22. díl: 23. díl: 24. díl: 25. díl: 26. díl: 27. díl: 28. díl: 29. díl: 30. díl: 31. díl: 32. díl: 33. díl: 34. díl: 35. díl: 36. díl: 37. díl: 38. díl: 39. díl: 40. díl: 41. díl: 42. díl: 43. díl: 44. díl: 45. díl: 46. díl: 47. díl: 48. díl: 49. díl: 50. díl: 51. díl: 52. díl: 53. díl: 54. díl: 55. díl: 56. díl: 57. díl: 58. díl: 59. díl: 60. díl: 61. díl: 62. díl: 63. díl: 41.)Odsouzen k smrti na Everestu (neuvěřitelné)...4*, Perfektně natočeno, krásné exteriéry. Ve spárech medvěda síla 4*, Únos ve vražedných polích 5*.Chris Moon neuvěřitelnej chlap..... Útěk z medvědí hory 4*, Z lavinového údolí 4*, Pomoc ze záhrobí 4*,perfektní práce: takový detail jako špína za nehty a ulámané nehty... Útěk z Amazonie 4*, Výstup z pekla 4*, Nejtěžší-rozhodnutí 4*, Ponor hrůzy 3*, Dokonalá bouře 5*, Dokud-nás-smrt-nerozdělí 3*(silný okamžik když po modlitbě se za pár minut objevil vrtulník) Katastrofa v oceánu 3* 76 dní trosečníkem 5*, https://www.ceskatelevize.cz/porady/10121465663-prezit/7583-prehled-dilu/ ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě super série dokumentárních rekonstrukcí a rozhodně se nikdo nenechte odradit mým odpadem. Vyzdvihl bych vynikající herecké výkony zcela neznámých herců, kteří zdařile předstírají vypjaté situace ve kterých jde o život. Tolik emocí nezachytil ani Marlon Brando ve svých stěžejních rolích. A co teprve, když těmto mimořádně talentovaným hercům jde o život, a mají zdolat nějaký jez nebo skálu a nespadnout do písku a případně neuzřít tak svoji rodnou vísku. Sledoval jsem to ze zatajeným dechem. Když šel herec pod vodu a nabral nádech s otevřenou hubou jak sumec v rákosí, já ho nabral s ním. Když se vynořil, tak já si oči plné vody protíral s ním. Až tak to bylo sugestivní. Jsem fakt cítil i vodu za krkem a sáhla si na mě smrt. A jestlipak myslíte jestli jsem přežil? No přežil jsem a pak jsem vyprávěl všem jaký je to sugestivní seriál. Následně si seriál pustili ti, co jsem jim ten zážitek vyprávěl a jak jsme se sešli, všichni prožili úplně to samé, co já. Neuvěřitelné!!! 0% ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takto zajímavé příběhy a až neuvěřitelné lidské osudy ukazující dramata lidí v krajních situacích a jejich úžasnou sílu přežít téměř nepřežitelné by si každopádně zasloužily mnohem lepší zpracování. Tohle provedení je celkem tristní a dost bezemoční. Přitom dramata jsou to mnohem silnější, než leckteré vyfabulované filmové situace. Zajímavý počin, ale tím to pro mne hasne. Velká škoda. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Seriál je super, jediné čo mi veľmi vadí, že sa človek hneď na začiatku dozvie, kolko dní bol niekto uväznený na nejakej hore, v horách, na ostrove. To uberá dokumentu na dramatičnosti. Viď dievča, ktoré bolo v Grand kaňone XYZ dní. Keď si človek povie, že zajtra ju už nájdu, alebo že partia ľudí neprežije noc v horách a robia všetko pre to, aby ich zachránili a na začiatku sa človek dozvie "24 hodinová dráma", tak to nie je ani omylom dobré... 4* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama