Reklama

Reklama

Marie Antoinetta

  • USA Marie Antoinette
Trailer
USA, 1938, 160 min

Režie:

W. S. Van Dyke

Předloha:

Stefan Zweig (kniha)

Hrají:

Norma Shearer, Tyrone Power, John Barrymore, Robert Morley, Anita Louise, Joseph Schildkraut, Gladys George, Henry Stephenson, Cora Witherspoon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Patnáct let společnosti Metro-Goldwyn-Mayer zapsalo se nesmazatelným písmem do dějin filmové tvorby. "Ben Hur", dílo které vzkřísilo historii starověku, bylo nástupem této továrny na sny. A letos v patnáctém roce svého trvání, přináší tato světová společnost nový, velký jubilejní film MARIE ANTOINETTA, kterým chce dokumentovat všechnu svou vyspělost uměleckou i technickou. Je to tečka za větou filmového pokroku, je to mezník v dějinách filmového umění, je to hvězda mezi filmy. Celý svět se sklání s obdivem před tímto velkolepým jubilejním dílem i před jeho slavnými představiteli, jimiž jsou NORMA SHEAREROVÁ a TYRONE POWER. Jubilejní film "Marie Antoinetta" je zlatým hřebem produkce - je vítězstvím společnosti Metro-Goldwyn-Mayer. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Druhý film, který stál mezi Marion Davies a Normou Shearer, se připravoval ještě za života Irvinga Thalberga (manžela Shearer), který zemřel v roce 1936. William Randolph Hearst (patron Davies) dostal nabídku celý film zafinancovat, pokud by hlavní roli měla hrát Davies, což odmítl. Davies po aféře odešla od MGM k Warnerům a po krátké kariéře u nich ukončila svou kariéru. Shearer se k Antoinettě vrátila po porodu a po smrti manžela, ale ani ona se dlouho už ve filmu neudržela, protože vytoužená Antoinetta byla finanční propadák. (NinadeL)

Reklama

Reklama