Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Adaptace nedávno vydaného a záhy velmi populárního románu Sussany Clarck. Odehrává se v Anglii na počátku devatenáctého století, kde již po staletí nepraktikovanou magii hodlá zpět na světlo světa uvést mág Mr. Norrell. Poté co šokuje všechny teoretické mágy co jich Anglie má a podmaní si celý Londýn až po nejvyší politické kruhy, získává nadaného žáka Jonathana Strange. Mladík ovšem záhy svými schopnostmi předčí mistra. Jenže magie je dobrý sluha ale zlý pán. A tak dochází k souboji mágů, který nás provází napoleonovskou Evropou přes Itálii a Španělsko zpět do Angliie k magickému vyvrcholení. Příběh, v němž nechybí magie, láska, intriky a fantaskní světy. (catr)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (93)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Což je pro mě dobře, protože většinou pak bývám k adaptacím více kritický. K obsazení se musím zastavit u Bertie Carvela, kterého znám spíše z produkcí Channel 4 (Babylon a nebo třeba jeho podání Nicka Clegga v Coalition). Určitě zajímavý herec, který má ovšem v oblibě jeden velmi charakteristický (až neurotický) výraz. A používá ho docela často (Trademark je trademark, že?). V tomto seriálu, ale k tomu naštěstí nemá tolik příležitostí, protože musí na malé ploše 7 dílů předvést značný přerod své postavy. ___ Chcete vypadat jako šílenec? Naličte se "na Dylana Morana" :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Solídna viktoriánska čarodejovina. Niečo medzi Harrym Potterom, Prestige a Penny dreadfull. Najlepšie na tom celom je obsadenie a vývoj postáv. Takmer nikto na konci neostane taký ako na začiatku. Postavy aj dej sa posúvajú veľmi zaujímavým spôsobom. História sa mieša s fantasy. Chudák Napoleon padol kvôli mágií. Všetko do seba zapadá. Finálne kvalitne vygradovalo. Škoda, že miestami je to trochu úlet a človek len krúti hlavou. Ale bavil som sa 80% 4*. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kouzelné knize Susanny Clarke se dostalo adaptace, jaké si zasloužila - což je snad největší poklona, kterou mohu tomuhle sedmihodinovému eposu vyseknout. Jde o adaptaci věrnou tak, jak to jen odlišné médium umožňuje - nevytrácí se vtip, romance, horor, krásný anachronický jazyk, britská tradice a gentlemanství, alternativní historie a magické knihy... Obrovské uznání a dík patří castingu, který nalovil ansábml neprofláklých charakterních herců v čele s Bertiem Carvelem a Eddiem Marsanem v titulních rolích. Zejména prvně jmenovaný dostává prostor rozehrát rozevlátě "romantického" Strange tak, že mi z toho padala brada - dojímá a baví zároveň. Marsanův "racionalistický" Norrell je pak ve své úzkostlivé úzkoprsosti jeho pravým protipólem a neotřelým typem antihrdiny. Kolem a kolem - televizní událost a povinnost pro fanoušky inteligentní fantasy/zábavy. 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To zase jednou Britové zaváleli. Po malinko pomalejším úvodu si totiž pro nás přichystali výtečnou kouzelnickou fantasy lahůdku s nečekaně povedenými triky a napínavou zápletkou, která se v závěrečných dílech rozjede opravdu neskutečným způsobem. Do toho si připočtěte neskutečně zajímavou titulní dvojku, cute manželku Toma Hardyho a výtečného záporáka a máte tu další britský klenot, jenž by vám neměl uniknout. Fakt doufám, že druhé série se ještě přeci jenom dočkáme. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Další vysoko vysokorozpočtový projekt BBC plný naprosto luxusní atmosféry starého Londýna, starých sídel a se spoustu magie. Tmavé barvy, strhující herecké výkony, hudba, scénář, příběh... to vše na jedničku a dovedeno k dokonalosti. Knihu jsem nečetl, ale tato adaptace ve mně zájem o knížku, o které jsem si myslel, že bude strašná, probudila, a to velký. Realistické viktoriánské kulisy, drahé kostýmy, honosná mluva, anglická elegance, naprosto jiný pohled na historii, souboj dobré a černé magie i láska. To vše tahle nová série obsahuje a vše funguje na výbornou. Herci jsou sice neznámí, ale perfektní, mě se tady ale nejvíc líbí Marc Warren, který mě dostal už v Mušketýrech jako Rochefort, je to sakra sympaťák a tady to opět dokázal jako temný elf. Navíc atmosféra díl od dílu houstne, napětí stoupá a z hlavních postav jsou čím dál větší šílenci, takže mi můj instinkt říká, že finále bude opravdu stát za to. A protože druhá série asi nebude (vzhledem k rozsahu předlohy) troufám si říct, že máme nejlepší minisérii letošního roku. BBC prostě pořád neskutečně boduje a opět mi potvrdilo, že Briti jsou prostě světové jedničky. 100%. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama