Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (554)

HAL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejujetější vysokorozpočtový komiksový film... a taky největší ptákovina do které kdy vlezl Samuel L. Jackson a kolem něj ty nejkrásnější holky v hollywoodu. Jen škoda že krom právě těch holek a ksychtícího se Jacksona není Spirit zajímavý lautr ničím, vizuálně vypadá na rozdíl od Sin City vcelku hnusně (až na ty holky, samozřejmě) a na něco jako dynamické akční scény se tu dá s klidem zapomenout. Přestylizace a vyložená snaha o ujetost uber alles... a odnáší to všechno od příběhu, přes herce, akci, i dynamika a gradace vyprávění. A bohužel, ani to není vtipné tím (ne)chtěně cheesy způsobem ve stylu Flashe Gordona... jen rychle zapomenutelná hovadina. 3/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedno se Spiritovi nedá upřít, je to snaživka. Ten film se snaží být cool a zároveň vyprávět příběh. Jenže k tomu by potřeboval lepšího režiséra (zdravím Zacka Snydera). Takže, když máme vcelku originální příběh, ale nemáme dobrého režiséra, co nám zbývá? Obsazení, jistě. Já osobně jsem si tento film sehnal kvůli třem jménům, z nichž mě ani jeden z nich nezklamal. Scarlett Johansson a Eva Mendes - tyhle bohyně se zde předvedly tak, jak se patří. A Samuel L. Jackson jako Octopus neměl chybu. Jenže chybu jsem našel u někoho jiného - představitele hlavní role, Gabriela Machta. Je to možná sympaťák, ale tu roli nezvládl. Když má totiž hlavní postava nulové charisma a ve většině scén vypadá jako neškodný looser, je něco špatně. Do jeho role bych si dovedl představit Deppa nebo McGregora a hned by z toho byl lepší zážitek. Takže ano, Spiritovi oproti Sin City chybí podstatně hodně, nicméně není to zas takový průser, jak jsem čekal. Hlavní díky hercům dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Takhle by to teda Franku nešlo. Vrať se hezky k barvičkám a papíru, tam ti to jde nejlíp. S barvičkama na plátně to taky nemáš špatné, dokonce lepší než veškerá konkurence, ale jen to k dobrému filmu nestačí (výdělky ti napoví, co diváci chtěji a co rozhodně nechtějí vidět). Potřebuješ hlavně nějaký smysluplný scénář, ne jen nahodile skákat ze scény na scénu a do toho přehnaně voice-overovat a až přehnaně detailně vysvětlovat divákovi děj (divák není blb aby k ději potřeboval komentátora, na to má sportovní přenosy). Herecky ti herci obstáli a i výběr hlavního hrdiny se mi zalíbil, konečně dostal Gabriel Macht pořádnou roli, jen škoda, že jsi mu ji tak zprasil. Eva Mendes i ostatní z ženské poloviny obsazení jsou jen na okrasu a jediným kdo si svou roli užil je opět Samuel L. Jackson. Celý Spirit mi přišel jako tvá (Millerova) sebeparodie, kde to s tím barvením, hláškami a proslovy přeháníš a absencí smysluplného příběhu všemu nasazuješ korunu, o kýčovité hudbě ani nemluvě. Jestli ještě nějaké příště bude, vykašli se na stylizaci a začni točit film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

SPIRIT mě docela potěšil, asi o to víc kvůli všem těm negativním ohlasům a tedy mým nulovým očekáváním. Dalo mi chvíli zvyknout si na ten na první pohled nepřesvědčivý, podivný mišmaš a neříkám, že se vše ideálně vyvedlo, nebo že to dokonale funguje, ale jako celek mi to prostě nakonec dobře sedlo. Od půlky už jsem se víceméně jen bavil. A když ne, nahradila mi to ta vizuální paráda (v HD zvlášť), výtečný Samuel L. Jackson a s ním spojená spousta srandy. Takže jako nenáročná zábava proč ne za slabší 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Představte si Sin City smíchané se Světem zítřka a máte přesně Spirita. Bezmyšlenkovitá jízda, jejíž účel je předvést co nejlepší vizuální stránku. A i když ve Spiritovi několik nápadů je (převzatých odjinud, samozřejmě), tak většinu času je to dost nudný, povrchní a hlavně neuvěřitelně hloupý film. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Frank Miller, a to policistu Liebowitze. (Barrymore)
  • V komiksu není Octopus nikdy vidět. Vždy je vidět jen pár rukavic nebo silueta. (Elisebah)
  • Brad Bird už někdy v osmdesátých letech uvažoval o zfilmování Spirita. (Karlos80)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama