Reklama

Reklama

Nejzářivější hollywoodské hvězdy se sešly na natáčení největšího a nejnákladnějšího válečného filmu všech dob, v němž Američané konečně vyhrají válku ve Vietnamu. To překvapivě není charakteristika filmu Tropická bouře, ale úvod k jeho příběhu, který slibuje mimořádný zážitek pro fanoušky všech forem humoru... Tugg Speedman (Ben Stiller) je klonem Bruce Willise, který chrlí kasovní trháky, ale ne a ne dosáhnout na Oscara. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) by naopak mohl cenami dláždit chodník a s vírou ve vlastní schopnosti hledá stále nové a větší výzvy. Třetí hvězdou do party je pak komik Jeff Portnoy (Jack Black), který má hodně společného se svým představitelem, jenž by rád prchnul od pověsti fekálního humoristy k charakternímu herectví. Zásadním krokem jejich kariéry měl být výše zmíněný válečný velkofilm, jenže během natáčení se něco zadrhlo – náklady stoupají, atmosféra houstne a primadony ne a ne se vpravit do rolí vojáků v hlubinách vietnamské džungle. Na radu válečného poradce (Nick Nolte) vtáhne zoufalý režisér (Steve Coogan) své herce do skutečného pralesa, aby z nich stvořil chlapy. Žádný z nich netuší, jak je tahle výprava zocelí. Během cesty totiž narazí na militantní domorodou bojůvku, která chce proti americké invazi bojovat zuby nehty. A tak zatímco domorodci pálí ostrými, nicnetušící herci si myslí, že vše je součástí natáčení a plánu ďábelského režiséra na jejich „převýchovu“... Tropická bouře režírujícího, hrajícího a pod scénářem podepsaného Bena Stillera je revoluční komedií, která používá fóry, na které by většina hollywoodských studií neměla odvahu (a žaludek), a ty jsou navíc opravdu originální – a tak Kirk Lazarus posouvá mantinely vlastního herectví tím, že podstoupí operaci, jež z blonďatého Australana stvoří černocha od Mississippi, Tug Speedman touží adoptovat domorodého chlapečka, z něhož se vyklube zuřivý dětský zabiják, a jedna z postav se jmenuje Alpa Číno. Že je Tropická bouře skutečně „in“ potvrzují i dobrovolná sebezesměšňující camea slavných herců, kteří se ve filmu mihli, jen aby byli při tom. Ben Stiller pracoval na scénáři přes pět let. „Inspirovali mě herečtí kolegové, kteří absolvovali přípravku před nějakým válečným filmem a brblali, že to bylo k nepřežití. A tak jsem si představoval, jak by jim asi bylo ve skutečném válečném konfliktu. Tehdy se zrodila Tropická bouře,“ říká režisér, scenárista a herec v jedné osobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 417)

Maty85 

všechny recenze uživatele

Akční komedii s lepšími vizual. efekty sem teda ještě neviděl :-D Škoda jen, že komediální prvky nepřevyšovaly prvky akční co se do počtu týče - přeci jen občas to bylo až příliš važné, že i některé akční hitovky by mohly závidět :-)) Ale jinak pecka :) ()

fars 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi fakt bodlo. Trojice Stiller Downey a Black me svymi pekelnymi hlaskami malem zabila. Jdete do toho jestli se chcete pobavit, vazne stoji za to, 90%! ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black, tento film sem musel prostě vidět, nejen že byl obsazen skvělými komiky, ale zaujal mě i vcelku vtipnou zápletkou. Vytříbený humor Bena Stillera mě opět nezklamal a témeř celý film jsem se nepřestal smát. Tropická bouře je opravdu povedená parodie na válku, plná někdy více, někdy méně vtipných scének, ale mě přesně tenhle žánr filmů vyhovuje. Pokud bych měl možnost vidět jí znova, určitě bych neváhal. Uděluji plný počet a určitě doporučuji všem. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Geniálne haluzná paródia na hollywood so skvelým hereckým obsadením a Tomom Cruiseom v životnej úlohe... ;-) O tomto filme netreba veľa písať, treba ho vidieť a baviť sa na ňom! Pre mňa jednoznačne komédia roka! ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem výbornou parodii. A začlo to jako výborná parodie. Úvodní Trailery byly správně ulítlý a úvodní sekvence s prostřelením hlavy...to nakročilo slušně. A najednou zásek, stop a konec...krom Stillerova výstupu s "falešnou" hlavou už nic vtipného až do konce filmu nepřijde. Takže jsem tvrdě narazil, parodie to není. Už vůbec to není promakaná parodie postavená na milionu dokonalých a geniálních drobných detailů v pozadí jako je tomu třeba u Žhavých výstřelů. Ony parodované (nebo co jsou) záběry z legendárních válečných filmů nějak nevyznívají vtipně. A člověka to staví před dilema jak ten film hodnotit, když ne jako komedii (parodii). Jako válečný film? Ani náhodou. Jako akční...no moment, to bych to ale musel brát alespoň trochu vážně...a to u tohohle filmu nejde. Fakt nevím jak hodnotit. Pokus o komedii který příliš nevyšel bude asi ta nejlepší škatulka. A takto zařazenému filmu můžu dát alespoň za technickou a hereckou stránku tři hvězdy coby průměr, tedy 50% ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k názoru, že Stiller absolutně nevyužil potenciál J. Blacka a udělal ze sebe hlavní superhvězdu, což mi zrovna moc nesedělo. Úvodní trailerová smršť okořeněná o luxusní a slibný začátek se zvrhne ve vcelku nudnou hereckou konverzačku při které se člověk ani moc nezasměje. Mezi všemi jsem si určitě nejvíc všímal Downeyho a jeho pigmentově upravené pleti, bláznivých efektů a zesměšňování hollywoodu, což je hlavní tahák filmu. Hvězdné obsazení se tentokrát zrovna moc nevytáhlo a po půlhodince jsem se začínal docela příjemně nudit. Nabudil mě až trochu přehnaný akční závěr a na to jak jsem se na film těšil, jsem od něj odešel docela zklamaný. 3/5 ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Sakra, jo! Jsem rád, že jsem si na tohle vyrazil do kina. Není to žádný super hit, žádný unikátní ani intelektuální oskarový trhák, ale pořádná komedie plná černého humoru, akce a ZNAMENITÝCH hereckých výkonů! Ono již samotné herecké obsazení od počátku slibovalo, že tohle nemůže být propadák. Největší dojem na mě udělal naprosto skělý Robert Downey Jr., je to prostě PAN herec. Dalším milým překvapením byl Tom Cruise, to, co zde předvedl....ještě teď se popadám za břicho. Pokud se nebojíte několika nechutných záběrů (utržená hlava....) a nejste puritáni, kteří se rozhořčí pro každé sprosté slovo (těch je tu opravdu požehnaně), rozhodně si tento film nenechte ujít. ()

Medwídek 

všechny recenze uživatele

Úleťárna. Docela mě dostal Tom Cruise ačkoliv ho moc nemusím :) je pravdou, že Jack Black je tam tak trochu zbytečný, ale zbytek je naprosto v pohodě a já si nemůžu stěžovat. Skvěle utracené peníze, alespon jsem se pobavil. Je to prostě komedie do večerní pohody s kámošema. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Začátek nářez, prostředek nuda a konec se pak trošku zpravil. Čekal jsem víc humoru, ale zase na druhou stranu, zde byly vcelku slušné akční scény a celková barva filmu a prostředí bylo velice příjemné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Něco tak neskutečně sprostého a přitom hooodně vtipného jsem snad ještě neviděl. Pravda, prostřední část je docela nudná, ale úvodní a závěrečná půlhodina nemají chybu. Všichni hlavní hrdinové podali neuvěřitelný výkon a komu se to nelíbí, ať táhne za Vietkongem do džungle. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie, kterou jsem za poslední rok viděla... V první půhodině budete brečet smíchy a ikdyž se tempo v průběhu filmu trochu zpomalí, pořád je to brutání nářez, takže na konci ani nebude chtít odejít z kina (popř. obyváku)... Všichni hlavní představitelé jsou prostě pro role arogantních herců jako stvoření a krátké "filmové" spoty před začátkem filmu jsou také senzeční.... Určitě všem doporučuju! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi trochu přeceňovaná komedie, kde se najde jenom pár fakt dobrejch fórů a zbytek je vyplněn drahejma nebo akčníma (nebo zbytečnejma) scénama. Mezi ty dobrý nápady počítám Downeyho jako černocha, ukázky z filmů na začátku (Trulant Jack), utržené ruce, panda a několik vtipnejch dialogů... jo a Toma Cruiseho, ten se fakt povedl, chch. Ale otevřeně řečeno - jinak to byla dost nudná blbost... ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Myslím že celkom podarená záležitosť. Nie sú to čisté 4, ale keďže ide o nedostatkový materiál, prikláňam sa tentokrát nahor. Ben Stiller sa dobre vysporiadal okrem iného aj s réžiou, nezachádzal veľmi do trápností a keď dochádzal humor, tak radšej málo odbočil a zvolnil (napríklad komentáre k niektorým filmom a pod.). A myslím že sa mu to celkom podarilo. Film síce stráca niekedy tempo, ale drží hladinu a aj vďaka akčným scénam sa dá celkom pobaviť. Preto pre mňa o niečo lepšie ako akékoľvek Scary Movie, avšak slabšie ako Horúce strely (ale nie neporovnateľné). ()

reky 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem čekal víc. Začátek a konec mi přišly vynikající, naopak prostřední část filmu obsahuje dost hluchých míst. Z herců se mi nejvíc líbil Stiller, pak Downey, naopak Black mi přijde dost nevyužitý. Technická stránka snímku je na velice dobré úrovni, v žánru komedie se řadí na špičku. Film samotný je u mě tak na 3*, něco navíc přidávám i za naprosto geniálního Cruise, ale výborných 10 minut film z průměru nevytáhne. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Stillerov slušný pokus o niečo poriadne a nezvyčajné teda originálne. Neviem čo kto proti tomu filmu má, ja som sa bavil na úrovni od začiatku až dokonca. Originálny námet stojí za povšimnutie, spracovanie je priemernejšie, ale stále nadštandardné, dej nemá šancu nudiť. Film plynie veľmi rýchlo a niektoré scény sú fascinujúce, vojnové akčné scény sú technicky dokonalé. Na komédiu je tu veľa špeciálnych efektov a vysoký rozpočet. Herecké obsadenie sa mi páčilo. Ben Stiller je borec za aj pred kamerou. R.D.Jr ako černoch rozhodne nesklamal, celkom potešil. Za zmienku stojí aj Tom Cruise, ktorý svojou postavou skvelo pobavil ba až pobúril. Nepáčil sa mi Jack Black, aj keď mu ževraj postava bola písaná na telo. Nevravím, že bol neznesiteľný, ale niekedy to preháňal. Je to veľmi vydarená záležitosť, ktorú si rád zopakujem. 75% ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Tropická búrka je jedinou bláznivou komédiou, ktorá má charakterné herecké výkony, čo poznám. Jack Black, či (vynikajúci) Tom Cruise hrajú typickú komédiu, no skvelý Robert Downey Jr., za ktorého hovorí oscarová nominácia a vyborny Ben Stiller a Nick Nolte podávajú vynikajúce výkony. Tropická búrka je podľa mňa skvelým filmom so skvelými maskami, výpravou, zvukom, strihom a efektami. Co viac si od oddychovej komédie priať? ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto filmu víc, ale vlastně to bylo pošetilé. Myslet si, že by tohle mohla být dobrá komedie? No, je pravda že jsem se místama bavil, to ano, takže si to od mě vysloužilo tři hvězdičky... Ale jenom tři. Tohle je jeden z těch filmů, kdy se ukazuje trapnost amerického humoru. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Super herci (Tom Cruise nejlepsi), skvělé scény, ale celkově o trošku menší nadšení. Zoolander se líbil jako celek víc. ()

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

16.05.2012

Ale ne spolu, nýbrž každý v jiném projektu. El Presidente bude akční komedie od scenáristy Dana Goora (populární seriál Parks and Recreation) a v režii zkušeného Jaye Roache. Ten by chtěl do hlavních… (více)

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

30.10.2010

Tak zní oficiální název právě natáčeného čtvrtého dílu akčně špionážní série. Prozradili to režisér Brad Bird a hvězdy Tom Cruise a Jeremy Renner během tiskové konference v Dubaji, kam se produkce… (více)

Reklama

Reklama