Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání, tak špatný film jsem nečekal. Vše působí televizně od výkonů herců až po kameru, ale to bych za tak velký problém neviděl. Napětí je nulově a hercům jsem nic nevěřil a necítil jsem s nimi, nejvíce jsem kroutil hlavou nad dialogama, které jsou příšerně napsané a celkově jsem nečekal takovou roztahanou nudu s mnoha scénáristickými hloupostmi. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Předností snímku, je že působí poměrně realisticky. Je to dáno tím,že vychází ze skutečné události. Nelze psát o tom, že by film měl zběsilé tempo a pustil žilou, ale nelze mu upřít postupně houstnoucí napětí a touhu vymanit se z toho prokletého místa obývaného teritoriálním predátorem. Klady: krokodýl je sice vidět jen ojediněle v plné své kráse, ale to neubírá na působivosti, krokodýl nepůsobil směšně narozdílod jiných filmů ve kterých se vyskytuje, sevřený prostor teritoria obývaného krokodýlem je šikovně využitý, postupně se dostavuje depkoidní pocit sevřenosti, nechybí napětí, solidní herecké výkony, přerod z nenápadné Maeve Dermody v sexici. Zápory: občas se dlouho šplhá po stromech až to působí zdlouhavě, nepříliš krvavě pojato, postavy mohly mít přece jen kloudnější nápady jak přelstít krokodýla, slabší zabití, častá stagnace filmu, předpokládaný úlevný konec. Mé hodnocení: 60% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Black Water mě překvapil především tím, jak se mu povedlo navodit pocit realismu. Na zvířecí horror tu neumírá moc lidí, ale zato je tu pečlivě vytvářeno napětí, které film úspěšně zužitkovává v několika poloinfarktových situacích. Přesně takhle si představuju, kam by se měly vydat zvířecí horrory. Ale doufám, že ne úplně všechny - bez zábavných béček jako Frankenfish by to nebylo úplně ono... ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Enšpígl to celkom pekne vystihol svojim komentárom. Podla skutočnej udalosti to mohlo byť do situácie, kedy sa prevrátil čln. Potom sa akurát vyriadil dramatik a scenárista. Absolútne nereálne vykreslený krokodíl. Nechápem samotné zmýšlanie tipu "čln nam je k ničomu počkajme na pomoc", ktorá príde asi len na člne nie? Nie nie pripláva tam atómová ponorka...Kde nič tu nič 1*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama