Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 202)

Psema 

všechny recenze uživatele

První půlka se celkem táhne a vytváří dojem, jako by se Ritchie při návratu do starých kolejí malinko rozkoukával. Což jen potvrzuje zbytek, jenž výrazným nástupem "malého Johnnyho" konečně dostane pořádný šmrnc a vytahuje RocknRollu přesně tam, kde jsem ji chtěl mít od začátku - na vrchol. Ritchie navíc ustoupí i od příliš vážné hry, na níž se sice hezky kouká, ale není zase tolik zábavná a začne si hrát jako kluk na pískovišti, jemuž dal hodný strýček na hraní novou soupravu kyblíčků a lopatiček. Surreálnou honičkou vás napumpuje, vizuálními hrátkami zfetuje a závěrečnou pointou přímo odrovná. Nejlepší Butlerův film so far, brilantní Wilkinson a uhrančivý Strong. Ale především... Tenhle GUY to v sobě pořád má. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $5,700,626Tržby Celosvetovo $25,739,015Tržby za predaj DVD v USA $8,142,865 //počet predaných kusov 565,714║ Množstvo dobrý scén a nápadov ale ako celok nie úplne fungujúce pre dej, "Terminátorský" Rusáci bodujú, herecké obsadenie luxus, len priemer. /65%/ ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel, jak tento film ohodnotit, kalibruji mezi 4 a 5*, ale na film Podfu(c)k ztrácí skoro ve všech směrech. Né, že by to byl špatný film, má parádní obsazení, výbornou hudbu a mnoho komických situací, ale je zde i několik sekvencí, kdy jsem naprosto vypnul a nudil se. Musím přiznat, že na 5* to nevidím, já hodnotím 4 hvězdičky… ()

petero 

všechny recenze uživatele

ROCKNROLLA alebo ako Ritchiemu upadli gule. Doterajšie jeho tri gangsterky som ohodnotil peckami. LSATSB a PODFU(C)K sú kultovky ako sa patrí a vizuálne kamerové rošambo REVOLVER tiež zbožňujem ale tomuto chýbajú: za 1. „TÍ“ charizmatickí herci (Gerard Butler je nikto a naviac tu hrá hlupáka), za 2. vtipné momenty pri ktorých by som si mal natrhnúť bránicu ako v prípade jeho prvých dvoch gangsteriek, za 3. kamerové hrátky, iba vizuál ostal ale najhoršie na tom je, že za 4. nepríde ani záverečné krvavé inferno kde sa pretnú cesty jednotlivých postáv, resp. príde ale je ponúknuté mimo záber a tie cesty sa pretnú lebo si scenárista povedal že práve teraz nakráčajú všetci k tomuto do domu a to bude ono. WTF? Jedinou záživnou vecou je hudba ktorá v istých momentoch podtrhuje pár scén ale i tie by som zrátal na jednej dochrámanej ruke bez dvoch prstov určite. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už to zdaleka není tak nabušený a perfektní jako Podfu(c)k, ale furt je na co koukat. Taneček Gerarda Butlera a Thandie Newton, běh na dlouhou trať Gerarda Butlera, když ho honěj Rusáci atd. Zase je tam banda hodně dobrejch postav s anglickym přízvukem (největší cool tvrďas mi tentokráte přišel Archie) a černej humor taky nechybí. Jenže je to zbytečně dlouhý a překombinovaný. . Například ten "rocknrolla" feťák s gayem by tam téměř nemuseli bejt. A na můj vkus tam bylo hrozně málo akce, přitom ta je vždycky u Guye Ritchieho megazábavná. Neni to sice taková onanie jako Revolver, ale stejně je Guy Ritchie do sebe čím dál víc zahleděnější. Na druhou stranu, Thandie Newton je fakt femme fatale. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Automatická puška, kterou střílejí Rusové v obchodě se sportovními potřebami, je Kalašnikov AK-74 SU ráže 5.45x39 mm, tj. nejmenší provedení pušky AK-74, kterou používají ruské speciální jednotky. (c.tucker)
  • Uri Omovich (Karel Roden) nosí hodinky značky Breitling Winder Cockpit. (dyfur)
  • Gerard Butler (One Two) během natáčení onemocněl. Madonna, která byla v té době manželkou režiséra Guye Ritchieho, mu v dobrém úmyslu píchla injekci s vitamínem B12, po které se mu ale ještě více přitížilo. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama