Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel, jak tento film ohodnotit, kalibruji mezi 4 a 5*, ale na film Podfu(c)k ztrácí skoro ve všech směrech. Né, že by to byl špatný film, má parádní obsazení, výbornou hudbu a mnoho komických situací, ale je zde i několik sekvencí, kdy jsem naprosto vypnul a nudil se. Musím přiznat, že na 5* to nevidím, já hodnotím 4 hvězdičky… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu je z mé strany jako z pozice Čecha nejvíce pozitivní Karel Roden, který zase perlí a kouzlí před kamerou jednu kvalitní scénu za druhou. Zbytek už je režisérova rutina, která není špatná ani dobrá, prostě je jen průměrná a tak trošku už otravuje, protože jeho styl je jasný, jenže už trošku stereotypní. Každopádně se na to nechá vcelku příjemně podívat, jenže časem si na to asi stejně nevzpomenu. Nutno podotknout, že z Butlera se stává pán herec, uvidíme ještě v pár filmech co předvede a doufám, že to bude nějaká festovní akce, protože tam on bezesporů patří. Tady mu to všecko sedlo na jedničku, ale jak jsem řek, já měl oči jenom na Rodenovi, ten kde se objeví, tam mu to prostě sedne, a tady vyjímka není. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím ale rukopis a zaběhnutá schémata Guye jsou všude.... takže nic nového dalo by se říct.... Otáukou je zda je to dobře či špatně... tak nějak nevím... Asi bych vnitřně chtěl od Guye nějaký posun, z druhé strany jeho zaběhlý rukopis podvědomě vyhlédávám.... :-) RocknRolla je RocknRolla a tak ma byť tak je to spravné... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

People asks question. What's a Rock'n'Rolla ? And I'll tell em, it's not about drums, drugs and hospital dripps. Oh no.. There's more in then that my friend. We all got a bit of "good life". Some the money... Some the drugs... Others have sex game, the glamour or a fame. But a Rock'n'Rolla... oh he's different. Why ? Because the real Rock'n'Rolla... wants a fucking lot! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ritchie je zpět a jeho R'n'Ra uzavírá "mafiánskou trilogii" z londýnského podsvětí, ve kterém se cítí jako ryba ve vodě. Britský Scorsese :-) Poslední přírustek do rodiny není sice tak svižný a efektní jako mladší bratříškové, ale po technické stránce nemá konkurenci a herecké obsazení ho táhne kupředu rychlostí blesku. Butler je prostě frajer a perfektně mu to sedlo. Thandie Newton je nepopsatelná a scény s ní mi připomínaly Tarantinův Pulp Fiction a Miu. Mark Strong má ďábelskou (doslova) formu a už v Labyrintu lží dal najevo, že nové v Ritchieovce bude stejně démonický. Tom Wilkinson je výbornej. ___ Úvodní scénu od věty "Lidé si kladou otázku..." jsem sjížděl minimálně sedmkrát za sebou. ___ Karel Gott chce být stále mlád, a já chci být jedinej pravej RocknRolla! Pardon, já jim už dávno jsem! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, která se odehrává v klubu, hraje skupina The Subways svoji píseň "Rock & Roll Queen". (Baffer)
  • Gerard Butler (One Two) během natáčení onemocněl. Madonna, která byla v té době manželkou režiséra Guye Ritchieho, mu v dobrém úmyslu píchla injekci s vitamínem B12, po které se mu ale ještě více přitížilo. (Ajka1)
  • „RocknRolla“ je označení pro někoho, kdo je nepředvídatelný, živelný. Někoho, kdo žije naplno, nebojí se riskovat, nestará o váš status, vaše výsady a nepozastaví se nad ničím. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama