Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, bavil jsem se. Hlavní trio nemá chybu stejně jako některé vedlejší postavy. André Benjamin mohl snad více mluvit. Po dlouhé době mě nějaká současná hraná komedie skutečně rozesmála a ne jedenkrát. S chutí bych si to pustil hned znovu, možná na druhou projekci tedy dojde. Samozřejmě: scénář je fádní, ale doprovázen perfektní sedmdesátkovou atmosférou ( která na mě dýchla - slušně), již podporuje vypečeně povedený soundtrack - vůbec celá zvuková stopa způsobuje masakr, nenadělá tolik neplechy. Škoda jen nepotřebné souložící scény, k tomu naneštěstí vůbec nezvládnuté a pár až moc fekálních ftípků. Jenže scény s medvědem ( 'jestli máte někdo mimino, použijte ho jako štít'.. 'dokud budu živ' ..), scény přímo ze hry (skutečně perfektně zvládnuté oproti jiným sportovním komediosnímkům) a mnohé další, co rozechvěli mojíí bránici, vše vyvažují. Slabší 'slušné':) čtyři._jedna dolu - lepší průměr ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Holy cocksucker! Will Ferrell sa vrátil ... a je stále tým istým Willom Ferrellom. Je vulgárny, nadržaný, sprostý, primitívny, hlúpy, machistický, narscistický a arogantný ... proste je stále takým, ako ho milujeme. Celý film dopĺňa množstvom bombových gagov s nádherne dementným dejom (MEGABOWL!) a jeho hlášky v sekunde kultovejú! Kvôli tomuto Boh stvoril komédiu! BLBÝ A BLBŠÍ 21. STOROČIA!!! "It's like Titanic ... with bears!" ()

Reklama

Sicky 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí traileru som sa fakt tešil na celkom uletenú funky komédiu a bol som pripravený brať to celé s poriadnym nadhľadom, ale bolo to jedno veľké sklamanie. Občas nestačí len na seba hodiť farebné handry s vypasovanými vajčiskami, nalepiť si na hlavu afrá s bakompeckami a ukradnúť pár trackov zo sedemdesiatych rokov. Bohužiaľ celú túto blamáž neboli schopní zachrániť ani, mne ináč veľmi sympatický, Ferrell a Harrelson. Po dvadsiatich minútach som na to pozeral iba ako na sled farebných obrázkov. Odporúčam ako dobré, nenásilné pozadie bez zvuku keď vám príde návšteva. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od podobných komedií s Willem Ferrellem jsem kdysi očekával zábavu, ale postupem času klesá jeho "hvězda" hodně rychle dolů. Dříve zajímavý a občas i překvapující herec měl šťávu, která jako by byla vytlačena jeho úspěchem a v posledních filmech je špatný. Velmi špatný a hlavně nezábavný. Všechny jeho pokusy být v Semi-Pro tím starým dobrým vtipálkem byly k ničemu. Je to škoda, protože komedie z basketbalového prostředí nemusela být nudnou sbírkou sportovní klišé a Willa Ferrella bez formy. Nepomohou tomu ani stárnoucí Woody Harrelson nebo zpěvák André Benjamin. Slabé dvě hvězdičky za skoro vymetenou podlahu všech sportovních komedií. Ferrelle probuď se! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Klasicka Ferrellovka, která ničím výrazným nepřekvapí. Drží se v zajetých kolejích jeho posledních výtvorů, což znamená sportovní ztřeštěná komedie. Ovšem jak ukazují Box Office čísla, takto už ho lidé nechtějí, takže by měl raději změnit téma. Nicméně i přesto jsem se dobře bavil, pár výborných scén, ale nic třeskutého. Ovšem po celou dobu filmu mi na rtech zůstal mírný úsměv a dobrá nálada byla patrná. To mi na 4* komedii stačí. Hlavní podíl na tom má atmosféra, Ferrell a Harrelson. Shlédnutím nic nezkazíte. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal vo Flinte (Michigan, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Minneapolise (Minnesota, USA). (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v 70. rokoch minulého storočia, ľudia v dave majú na sebe súčasné oblečenie. Je to obzvlášť viditeľné, keď sa dav rúti k východu zo štadióna. (Arsenal83)
  • Kromě Flint Tropics jsou všechny názvy týmů a jejich dresy autentické z doby fungování ABA. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama