Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animácia nie taká dobrá, ako dnes, staromódne prechádzanie medzi scénami, v úvodnej desaťminútovke by nezaškodila nejaká akcia a je jasné, ako to dopadne. S výčitkami som skončil, nie sú veľmi veľké a vychutnanie dobrého príbehu (vyrovnaní súperi, ťahanie za kratší koniec, zvraty, riešenie vzťahu Superman-Lois) podporeného napínavou akciou a jemným humorom nepokazia. Škoda len, že zápletka v Batman v Superman: Dawn of Justice bola aj vďaka Batmanovi, Snyderovej réžii, surrealizmu a hlbšiemu ponoreniu do postáv využitá lepšie. Inak dobrý film, čo by nemal uniknúť žiadnemu DC fanúšikovi. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Nemám supermana rád v komixu ani ve filmu a to z jednoduchého důvodu. Má příliš mnoho superschopností a je téměř neporazitelný. Jediné, co se mi kdy líbilo byl komiks Kingdom Come (u nás vyšlo pod názvem Království tvé) a tento animovaný film. Proto všichni, co nemáte rádi Supermana, stejně jako já, neváhejte. Je to nářez. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další animák se Supermanem. Tentokrát má proti sobě hned několik protivníků: ultra záporáka Doomsdaye, Lexe Luthora, Hračkáře a svůj klon. Nemá to jednoduché. Doomsday mu pořádně naloží. Luthor využije jeho nepřítomnosti a začne spřádat vlastní plány. Loise Lane se to ale zdá podezřelé a přijde tomu na kloub. Ve finále se oba Supermani spolu porvou. Ukáže nám dokonce i svůj nový oblek. Nakonec o všem rozhodne kryptonit. Superman může být je jeden. :) "Máš mé schopnosti, ale máš i mé slabiny." ;) ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadal tragický Singerův Superman Returns ! V tomto případě za málo peněz hodně muziky. Grafika je sice oldschool, ale všechno vypadá naprosto senzačně. Superman bojující se superzrůdičkou Doomsday nebo se svým klonem, ničící Metropolis ! Tohle byl nášup ! Zajímavý příběh, sympatické postavy, hlášky (můj oblíbenec ďábelský Lex Luthor), vynikající akce. Další takové filmy ! Mimojiné se seriálem Angelem nemá jen společné 2 ústřední hlasy postav (charizmatičtí Adam Baldwin a James "Spike" Marsters), ale také vynikající disonantně- heroickou hudbu Roberta J. Krala ! Silný náběh na 5 hvězd. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné akční dílko se spoustou dějových zvratů, které vás nenechají chladnými. Ještěže je snímek animovaný, jinak by se v hrané verzi díky rozpočtu nepochybně museli dělat oproti předloze ústupky, což se zde neděje. Superman dostává zabrat jako nikdy předtím a já jen zíral s otevřenou pusou a užíval jsem si nejlepší Supermanovskou jízdu, co jsem doposud viděl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama