Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen se tolik zaměřili na tu romantickou část příběhu?! Vždyť tu měli Kolčaka jako admirála a pak velitele bojujícího proti bolševikům, což je materiál na parádní film. Jenže oni to zprzní romantikou a ještě k tomu blbě podanou. Techicky velmi dobré, zejména kamera je parádní, ale chtělo to zůstat v žánru válečného a historického filmu. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, Rusko prišlo s niečim, čo im zmenilo minulosť...občianska vojna. Admirál nepatrí medzi 1. ligu historických, vojenských filmov, ale ani neprepadol. Keďže môj pradedo tiež vtedy bojoval proti bolševikom, je mi to celkom blízke. A nakoniec vzťah od tela medzi ústrednou dvojkou je zlatučký :) ()

Reklama

legatio 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik nízkých hodnocení. Bitev sice není mnoho, ale ty námořní stojí rozhodně za to (minové pole, pomoc na pobřeží). Dále je ve filmu dobře vykreslená revoluce na konci první světové války, kdy se pobilo mnoho Rusů navzájem, aniž by drtivá většina z nich vůbec měla ponětí v čem ona revoluce spočívá. Zajímavostí pro nás je také role československých legií. - Určitě se z mého pohledu jedná o nejlepší Ruský film vůbec. Velkolepostí se nešetřilo a to já rád. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Admirál Kolčak. Vděčné, ale velmi těžké téma. Velmi troufale si jej zvolil nikoliv už nejmladší režisér KRAVČUK. Je obdivuhodné, že do tak ožehavého tématu vůbec šel. Téměř 90 let byla tato revoluční postava "tabu". Film se zabývá krátkým úsekem jeho života - a to od r.1915-1920. Doba největších zlomů a proměn v ruské společnosti. Bílí proti Rudým neboli Menševíci proti Bolševikům. Bojovali zde i naši vojáci-legionáři (někteří byli zrádci - zradili Kolčáka a vydali ho "rudým"). Jde o to, z jakého pohledu se na věc díváme. Před pádem komunismu to byli asi hrdinové. Ale nechme politiky a vraťme se k filmu. V této krátké životní episodě zasáhla do života admirála Kolčaka i láska. Není to výmysl režiséra, byla to pravda. Žena, která pro svou lásku opustila jistotu svého manželství, za tuto lásku zaplatila 37 let v gulácích a jiných druhů sovětských vězení. Kolčaka bez soudu zastřelili rudí samozvanci spolu s tehdejším přesedou vlády v Irkutsku na Sibiři dne 7.února 1920 a jeho tělo vhodili přes v ledu vysekanou díru do řeky. Film je kvalitně natočen, jenom bych vytkla zvukaři, že dobře nezvládl synchronizaci zvuku. Při bojových scénách to řve a když jsou dialogy (nijak zvlášť kvalitní), tak musíte přidávat hlasitost. To mi lezlo dost na nervy. Ale jinak musím pochválit výběr herce na hlavní postavu - je úžasná podoba ! (Což při 220 milionech obyv.Ruska není zase až takový kumšt někoho dobrat). Ale povedlo se ! Bezvadně ! Bojových scén sice není nijak hodně, ale o to v tomto filmu nešlo. Film chtěl ukázat na charakter a bojového ducha velkého carského admirála A.S.KOLČAKA. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Admirál. No film je pre mňa skôr len takým seržantom. Zdĺhavý spektákel, ktorý sa zmieta v čudnej a kŕčovitej love story, ktorá nemá v sebe ani kúsok srdca a emócií a pripomína trápne romány ( a filmy ) od Danielle Steel alebo Rosamunde Pilcher. Snímok zachraňujú so samého dna kvalitné triky a bojové scény, aj keď ich tu zase nieje až tak veľa. A keby tu neboli vôbec dal by som z fleku minimálne hodnotenie. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)

Reklama

Reklama