Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Až neskutečně atmosferický film na to, že je určen pro TV. Vydržel jsem v napětí po celé tři hodiny. Ale musím souhlasit, že je první část o hodně lepší než ta druhá. Efekty se povedly hodně, až na pár nechutných úletů (hlavně ve vesmíru, kde si někdo uvědomil, že jim chybí pár záběrů, tak to rychle dodělali) a kamera s hudbou jen dokonávají dílo + docela brutální scény:)... Moc pěkné! První adaptaci mám také rád, ale tahle mi asi přiroste k srdci víc. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mikael Salomon se pomalu ale jistě stává televizní verzí Stevena Spielberga. Po spolupráci na Bratrstvu neohrožených, Alias a Římu dostal do vínku svůj vlastní projekt (The Company) , který zvládl na jedničku. Po úspěchu a hlavně prokazatelné kvalitě mu byl svěřen projekt o něco ambicióznější. Nově zpracovat předlohu Michaela Crichtona - Kmen Andromeda. Za sebe mohu říci, že uspěl i tentokrát. Výborné obsazování rolí (od Benjamina Bratta jsem takový výkon neočekával, překvapil mě stejně jako Chris O'Donnell v The Company), sednoucí hudba, gradující děj. Jen to finále mohlo být více originální a ne tolik "odfláknuté". Ale to bych chtěl moc, po předchozích dvou a půl hodinách skvělé zábavy jsem byl namlsán až příliš a očekávání grandiozního konce bylo příliš vysoké. I přes to neváhám použít plné hodnocení, takové televizní sci-fi tu chybělo. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Efekty místy až příliš televizní, nicméně i tak se jedná o jeden z těch lepších televizních filmů. Atmosféra v rámci mezí funguje a obsazení mnoha známých tváří z širokého spektra televizních seriálů fandy určitě potěší. I přes tříhodinovou délku a značnou dávku naivity je Kmen Andromeda poměrně fajn. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som knihu Kmeň Andromeda prečítal naozaj veľmi dávno (asi v čase , keď sa začínalo ťažiť hnedé uhlie), som presvedčený , že v nej nebola tá pasáž, kde sa z nadpriemerne inteligentných vedcov stáva tlupa hrdinov z béčkových filmov a kde nasledujúci cirkus pokazí inak vynikajúci TV film. V čase 2 hodiny 35 minút a 11 sekúnd to Salomon dosť prevaril a keby som to tušil, tak to vypnem a záver si prečítam na druhý deň v novinách. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Hm.. je celkom vtipné zistiť, že film, ktorý ste kedysi napálili na dvd s vedomím, že je spojený so seriálom Andromeda, má od Andromedy na míle ďaleko.. a ešte vtipnejšie je následne zistiť, že táto Andromeda má pokračovanie a vy máte len prvú časť! Dopozerať film s pokojom na duši je možné iba ak ho človek berie s humorom. P.S.: Pri tomto by sa dala perfektne hrať "drinking game", s tým, že by sa pilo vždy, keď niekto na obrazovke zahlási "Hoďte tam atomovku!" ako aj všetky podobné obdoby tohto slovného spojenia. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama