Reklama

Reklama

Do malého městečka v Utahu se po srážce s meteoritem zřítila americká vojenská družice. Na svých panelech nese zhoubný virus, který během krátké doby usmrtí většinu obyvatel. Záhadným způsobem se podaří přežít pouze malému kojenci a starému alkoholikovi. Vláda okamžitě vyhlásí stav ohrožení a celá oblast je neprodyšně uzavřena. Tým mikrobiologů se v podzemní laboratoři uprostřed nevadské pouště snaží najít lék proti patogenu s kódovým označením Andromeda. Přes veškerá bezpečnostní opatření virus z laboratoře unikne a rychle se šíří do zabydlených oblastí. Začíná dramatický souboj s časem. Ať je Andromeda cokoli, zabíjí skutečně rychle, a pokud se ji nepodaří zastavit, je život na Zemi odsouzen k záhubě.
Nová adaptace stejnojmenné novely Michaela Crichtona, tentokrát zasazená do současnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Fr 

všechny recenze uživatele

Biologická věc o kódovém jménu Andromeda. Ať už je to cokoliv, zabíjí to rychle…. S adaptacemi knih M.Crichtona je vždy problém. Jsem rád, že tato dopadla celkem dobře. M.Solomon si díky TV produkci mohl dovolit natáhnout stopáž a zachovat jakousi kontinuitu příběhu. Tak by tomu mělo být vždy, nevznikali by alespoň takové paskvily jako Kongo či Timeline. Samozřejmě to sebou nese jisté neduhy, ale to by musel vzniknout vysokorozpočtový biják, na který by těžko dali dohromady i bratři Scottové. Ale třeba se po příznivých ohlasech začne všem fandům sci-fi blýskat na lepší časy. Já totiž klidně 3 hodiny sedět vydržím. Ale musí to mít smysl! P.S: Díky LIVINGDEAD za titule :-) PŘÍBĚH**** HUMOR - 0 AKCE** NAPĚTÍ *** ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pro mě velkolepá hostina a zase po dlouhé době geniální sci-fi, které Vás donutí přemýšlet a více se zamyslet nad celým průběhem děje. Občas můj mozek nestíhal různé chemicko-fyzikálně-vědecké tlachanice o nesmyslných věcech, které by pochopily jiné galaxie, ale i tak jsem byl více než ohromen. Musím zde ocenit nadčasovou hudbu, která samotný zážitek ještě více umocňovala. Kůži jak struhadlo jsem měl při prezentaci vědecké laboratoře - hlavně při efektně vypiplané detoxikační scéně, která zabíhala i do těch nejmenších detailů a to nemluvím o závěrečné scéně v letadle. Byl jsem tak neskutečně namlsanej prvním dílem, že jsem si v zápětí musel pustit i druhý (i když o něco efektně slabší díl). Od konce jsem čekal něco více, ale i tak jsem spokojen. P.S. díky Livingdead za titulky :) ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Slušnou výpravou oplývající TV film vycházející z novely Michaela Crichtona, který má bezmála tři hodiny, se celkem povedl. Sice herci nejsou nic extra, ale svou roli plní a co je hlavní tak první hodina je opravdu solidní rozjezd. Bohužel druhá část jej docela podkopala, neboť závěr totiž je velké zklamání. A je to o to víc nečekané, že první díl rozpočtem (nebo alespoň se režisérovi povedlo navodit takový dojem) totiž strčila do kapsy například 24 nebo Heroes. Příběh je celkem atraktivní a právě ten mne donutil sjet tyto tři hodiny rovnou v řadě, opravdu škoda toho jak to nakonec dopadnulo. Ale jde určitě v rámci televizní tvorby o velmi našlápnuté sci-fi. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba a absolutní nutnost pro všechny fandy sci-fi thrillerů. Kritika, která rozmázla nedovivinuté charaktery, pahýlovité vedlejší dějové linie a ne zrovna strhující herectví, nás scifisty vůbec nemusí trápit, protože nová adaptace slavné Crichtonovy pandemiády má všechno, co je pro nás důležité, a to ve vrchovatém množství - skvělé vizuální i jiné zpracování, hlavní zápletku, která vyžaduje od diváka IQ vyšší než 70 a obecně uvěřitelné (v rámci žánru) reálie, kvůli kterým nemá člověk chuť pověsit tvůrce za koule do průvanu za to, že z něj dělají debila. Potěšilo mě, že se scénáristé nesnažili přilípnout na konec nějaké nejapné vysvětlení původu Andromedy a nechali tenhle problém otevřený. Spoustě z nás tak umožnili to, co máme ze všeho nejradši - zapojit svou fantazii. Bravo pro Michaela Solomona, spasitele inteligentních diváků tonoucích v nedohledném oceánu televizní mrvy. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Z předlohy už si pamatuji jenom dezinfekci při vstupu do tajné laboratoře, která obnášela mimo jiné bleskové spálení povrchové vrstvy kůže, aby se předešlo kontaminaci. Jinak jsem neměl pocit, že by to byla nějaká zvláštní bída, ale kolik mi taky tenkrát bylo, že... Film je ovšem pěkná srajda, jakkoli chvílemi vypadá docela nadějně. Trochu provokativně se tam skoro všichni chovají jako najatí debilové a svět má zachránit partička pěti vědců zavřená bez podpory v laboratoři, ale co už. Nebudu se nimrat v prvoplánových poselstvích, za to ten film prostě nestojí, ale sluší se říct, že poslední zhruba třetina nepochopitelně přepálené stopáže už svojí pitomostí překračovala všechny meze. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno