Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bordelář z Washington Globe (stylový Crowe) se snaží očistit svého kamaráda, skandálem provinilého kongresmana (příjemný Affleck), zapleteného s firmou, co vydělává na válce proti terorismu a chystá se získat monopol na státní bezpečnost (takže bu bu bu). Stupňování napětí, závěrečný zvrat, roztomilá agitka za čtení tištěných novin… V celku povedený vyšetřovací thriller. [HD] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zábavný počin mezi politické-novinářskými dramaty. Nedávno jsem sledoval Všichni prezidentovi muži a Noviny (oběma filmům je Na odstřel velmi podobný!) a Na odstřel jim oběma ukazuje, jak natočit obsahově složitý snímek s velmi dobrým a zábavným tempem. V obou zmiňovaných filmech mi právě tempo a větší odsýpání příběhu chybělo a konečně jsme se dočkal a hned útok na 5*. Obsazení je jedním slovem báječné, ať kritizovaný Ben Affleck, obtloustlý Russel Crowe nebo mladičky krásná Rachel McAdams. Všichni odvádějí velký kus práce a celý snímek se i díky nic dostává do kategorie "tohle se dá doporučit snad každému a vždy s úspěchem". Mou spokojenost podpořila také hudba, která ve správných okamžicích přitlačí na pilu až mi nabíhala husí kůže. Možná jemné zkrácení by filmu ještě více prospělo, ale i tak je to skvělá podívaná s velmi dobrým příběhem a perfektním provedením. V Kevinovi Macdonaldovi roste osobnost. Nejlepší novinářské drama posledních let. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Důležité je neočekávat strhující špionážní jízdu, ale lehce sarkastický thriller se štiplavě výřečným Russellem Crowem a opět nevýrazným Affleckem. Měl jsem v průběhu sledování pocit, že jsem takovýchto filmů viděl už stovky. A ono je to dost možná i pravda. Doporučuji spíše milovníkům investigativního subžánru. Laik se nebude bavit, bude se nudit. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevtáhlo do děje, nudil jsem se u toho a námět se scénářem mi přišel zbytečně moc komplikovaný, víc než je zdrávo. Už jsem pár snímků viděl, kde dělali z komára velblouda, a tento se k nim může hrdě zařadit. Ben Affleck vypadal a nezahrál špatně, Russell Crowe měl ovšem dlouhé vlasy, zarostlý fousama a to se mi k němu moc nehodí. Herecky to ovšem vynahrazuje. Režie taková průměrná, neoslní a ani snímek nekazí. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený thriller s (ne)šokující pointu, kde nečekaně kraluje ve vedlejší roli překrásná Rachel McAdams. Bohužel, film místy ztrácí tempo, kratší stopáž by určitě neuškodila. I přesto se na to díky brilantním hercům a chytlavě gradující hudbě (že by Jason Bourne?) dobře kouká. Není to sice na Oscara, ale také to určitě není na odstřel. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • Helen Mirren svoju postavu stvárnila podľa niekoľkých výkonných predstaviteľov vydavateľstva novín v reálnom živote, ako je bývalá výkonná riaditeľka vydavateľstva Washington Post Katharine Grahamová. (Arsenal83)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama