Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Appleseedu se dobře kouká. A to je všechno. A tím "dobře kouká" myslím to, že se žádná úchvatnost typu první Matrix (ve své době samozřejmě) nekoná. Ano, v kině to rozhodně byl zážitek, ale namachrovaná vizuální stránka se tak nějak očekává jako samozřejmost, a k těm vadám a nedodělkům, které vypočítává Marius řeknu jen, že podle mě by bylo lepší více anime pojetí jako v jedničce než takový nedotažený pokus o realismus. Žádná scéna mě nestrhla tak jako se to povedlo úvodní přestřelce v prvním dílu, a vzhledem k tomu jak tvůrci odrbali příběh a vůbec tu "hlubší" stránku věci, je Ex Machina podstatně slabším snímkem než jeho starší bratříček. Nebo sestřička, abychom to genderově okorektnili. Co mě ale znechutilo zdaleka nejvíc, to byla poněkud přemrštěná tupost hlavních hrdinů při vyšetřování příčin útoku nekyborgů na sjezdový palác...za to AEM definitivně padá na 60%. A nemyslím si, že se ještě někdy podívám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V prvom rade mi tu nesedela počítačová animácia, jednak nebola taká vicibrená aby nekazila dojem a za druhé pôvodná animovaná mi v tomto prípade sedela viac ako to bolo u predchodzoeho dielu, ďalej minutáž je premrštená miestami to dosť nudí, taktiež príde na samoúčelnú akciu, či okukaný stret s Matrixom. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mechaové jedou. Když už není Appleseed nic jiného, tak rozhodně pořádná akční jízda s dostatkem nábojů a power obleků všech postav. Na jednu stranu zábavně působivé, ale na druhou je to málo. Od anime bych čekal větší hloubku, ale možná si autoři nevěřili na dostatečně věrohodné přenesení myšlenek skrz dost akční příběh. Opět je pro mě mírným zklamáním animace, která je o něco jiná než v prvním díle, ale neřekl bych, že lepší. I když statické obrázky jsou úžasné, pohyb je zvláštní... Nejhorší však jsou dvě věci. za prvé chytrost postav, které nejen vyšetřují, ale také dedukují rychlostí slimáka a neuvěřitelné kopírování scén/nápadů/designu odjinud. Za druhé neoriginalita. Mít v závěru (spoiler) borgskou krychly s borgskou královnou říznutou Kerrigenovou ze Starcraftu a Medúzou (tu jedinou díky antickému podtónu filmu beru) je trochu moc a to ani nemluvím o roji robotů z posledního Matrixu...atd. Pro někoho je to možná hloupost, ale když už dělá hlavní postavě šaty Prada, tak by designéři mohli projevit více originality u jiných detailů filmu. Více originality do téhle akce a mohlo to být lepší než první díl. Bohužel není. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na súčasnom anime sa mi výrazne nepáči zjednodušovanie príbehov z dôvodu vyššej stráviteľnosti pre masy a dôraz na čoraz širšie a nápadnejšie využite CGI 3D animácie. EX Machina je toho ukážkovým príkladom. Neuveriteľne slaboduchá a jednoduchá zápletka, ktorá je i tak ešte vysvetľovaná zbytočnými zhrnutiami cez dialógy a monológy postáv tak, aby to docvaklo snáď i dementovi by sa ešte dala zniesť, keby bol AEM primárne akčným nárezom. Lenže to AEM určite nie je, hoci sa tak tvári. Jednotlivé akcie sa podobajú ako vajce vajcu - rozbeh, spomaľovačka, bullet time a zakončenie. Na pozadí samozrejme nevyhnutná elektronická som-desne-cool muzika. Nič objavného, toto (a mnohé iné) už predviedlo lepšie mnoho CGI čok, na čele s FF: Advent Children. I preslávená animačná „dokonalosť“ AEM je len polovične pravdivá. Exteriéry sú urobené nádherne, postavy sa však pohybujú výrazne trhane, jediným plusom pre mňa bolo akési zakomponovanie japonského neverbálneho prejavu do reči tela postáv. I toto je však dvojsečná zbraň, pretože pokiaľ chcem budiť zdanie multietnického sveta, nemali by tento neverbálny prejav používať i postavy s nejaponskými menami. Veľmi často tiež vidno, že textúry pokožky sa lesknú rovnako ako textúry oblečenia, čo pôsobí dosť neprirodzene. Žiadna revolúcia sa teda nekoná a Appleseed Ex Machina je v konečnom dôsledku priemerným filmom. 6/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh, ktorý sa nesie v podobnom duchu ako predchádzajúci diel, takže opäť v budúcnosti spolu žijú ľudia a čiastoční cyborgovia, ktorých zranenia boli nahradené mechanickými časťami. Výborná policajtka, špička vo svojom odbore, ktorá svojho partnera nechce za žiadnu cenu meniť, ale práve je zranený a tak dostane za úlohu odskúšať v akcii nový typ, ktorého pozná už z minulosti. Síce táto trojica sa až tak moc nemusí, ale vzájomné nezhody musia skončiť, lebo práve niekto získava kontrolu nad mysľami rôznych ľudí a tak musí trojica spojiť svoje sily a zakročiť proti tejto veľmi nebezpečnej hrozbe. Spracovanie je celkom slušné, toto pokračovanie na rozdiel od jednotky už skôr vsadilo na jednoduchosť, čo mu aj prospelo, dej nie je zbytočne prekombinovaný, ale správne dynamický a celý čas sa na to dobre pozerá. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Tvoria ju hlavne rôzne prestrelky, ktoré sú obsahovo a aj vizuálne veľmi dobre zvládnuté, poteší aj mnoho výborných spomaľovačiek, na akciu je tu rozhodne radosť pozerať. Len škoda, že tou najlepšou je hneď prvá akcia. Spokojný som aj s postavami, hlavné duo ostalo nezmenené, nesklamú ani nové postavy, tu nie je problém. Animácia je tu o triedu lepšia ako v jednotke, opäť skvelo vyzerá prostredie, aj rôzna technika, ale na postavách to vidno najviac, vizuálne je to veľmi dobre zvládnuté. Appleseed Saga: Ex Machina určite nepatrí medzi to najlepšie, čo sa dá v tomto žánri nájsť, ale aj tak je to vydarená akčná zábava s dobrým vizuálom. 74% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na dnešnú dobu prekvapivo slabá animácia, ktorú ďaleko prekonáva aj prvý diel. Obohraná sci-fi rozprávočka funguje tak na polovičné otáčky a nesie sa na krídlach (ne)únosného množstvá pátosu a klišé. Celé to sála takou menej serióznou, béčkovou atmosférou - a to ako spracovaním, tak aj obsahom. O výbornom soundtracku z jednotky si taktiež možete iba nechať zdať. Vobec, po všetkých stránkach podstatne horšie pokračovanie. (4/10) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Všetko je o kategóriu slabšie ako v jednotke Applessed (2004). Príbeh je len aby bol, elektronická muzika už nie je taká chytľavá a i to grafické spracovanie mi prišlo menej pôsobivejšie. Ďalší mínus vidím vo vykrádaní Resident Evil, Matrix Revolution alebo Aliens. Ale komu chýba futuristické manga s krásnymi neohrozenými hrdinkami, za jedno pozretie to stojí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

O dost ošklivější zpracování než minule, ale to vlastně moc nevadí. Kouká se na to totiž vážně dobře, a když se na obrazovce něco děje, člověk jen hltá akci a snaží se s vytřeštěnými bulvami a v němém úžasu otevřenou pusou stihnout tu rychlost, se kterou na něj Appleseed útočí. Storyline je oproti tomu kupodivu taková obyčejná, průhledná... Stačilo trochu víc zapracovat na technice (včetně podivné hudby), a bylo by to o dost lepší - svižné akční scény plnohodnotný animák nedělají. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sice bych mohl začít kopat do počítačové 3D animace, kterou všeobecně moc v lásce nemám, ale neudělám to, neboť jsem si prostě byl vědom, do čeho jdu, takže hrozně divné pohyby některých postav a všeobecnou trhanost hodlám okázale ignorovat. Chápu, že je to jenom akční výplach v podivném něco-jako-anime kyberpunkovém hávu, ale vážně by neškodilo udělat příběh alespoň trochu inteligentní, nebo alespoň neprozradit celou zápletku po pár minutách pomocí několika záběrů. Ona ani ta akce není nijak zvlášť kulervavá, vlastně je docela normální a chvílemi je i docela nudná, jelikož na pár místech je ji až moc. Prostě neurážející akční béčko, na který se ovšem zapomene stejně snadno, jako zapomene Alzheimerický pěstitel rajčat na to, co měl předevčírem k večeři. Howgh. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Poslední Apleseed s uvede skvělou počáteční akcí alá Matrix (nebo spíš Animatrix). Likvidace teroristů v katedrále tvoří sice naprosto úchvatnou vizuální symfonii, problém je, že se zdaleka jedná o to nejzajímavější z celého filmu. Příběh ani postavy neneadchnou a ani další akce, byť dobré, nedorovnají parádní úvod. Asi jsem konzerva, ale myslím, že anime by se mělo držet tradičních kreslených základů, protože jakmile je animace kompletně digitální, schází filmu chraisma a působí tak nějak sterilně, studeně a postavám chybí duše. Tím spíš, pokud se jedná o biomechanoida s vezřením králíka. V mezích žánru lze svět Aplessed přirovnat například k Ghost in the Shell nebo Akira, a toto srovnání hovoří jednoznačně pro starší filmy. Svět Aplessed prostě zaujme, ale nic víc. Nad jeho láskyplnou precizní propracovaností žasnout nebudete. Někde je ta moderní technologie spíš na škodu. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po příšerně debilním prvním díle přišla nečekaná změna. Ex Machina už si nehraje na něco, čím by chtělo být, kdyby mělo jiné rodiče, je to čistá akce, čistá zábava a čistá vizuální podívaná. Pokud od filmu čekáte zábavu, jasná volba, pokud se na film díváte proto, abyste hledali něco ke kritizování, tak vás sice nechápu, ale zábavným filmům jako Ex Machina se musíte rozhodně vyhnout. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako jednotka. Opäť úžasná lavína krásnej akcie a obyčajného scenára... aj keď tentoraz mal príbeh originálnejší nádych (vďaka emóciam som mal normálne až chuť zamyslieť sa...) a až kdesi za polovicu naňho tvorcovia rezignovali. Povedzme si otvorene - už názov Appleseed je bravúrnou variáciou na GHOST IN THE SHELL... predsa len však nejde o konkurenciu, skôr je to alternatíva pre publikum, ktoré nestrávilo umeleckosť GITS 2. Ľahko pochopiteľná zápletka a neprestávajúci pohyb ma nútia dať opäť štyri hviezdy, aj keď je to len "štandardne kvalitné akčné aninme"... o kúsok lepšie ako VEXILLE... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože je animace na první pohled možná hezčí než v prvním díle, přišla mi méně působivá a příběh mě také tolik nezaujal, jako v předchozím případě. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ex Machina překonává první díl nejen v animaci, ale i příběhem, který má osudovější pojetí. Spojení Deunan a Briareeho totiž funguje ještě více právě s příchodem Terea. Stejně jako u jedničky se začíná dechberoucí akcí, která vzdává hold Matrixu a nemohl jsem si nevšimnout i pár trademarků Johna Wooa, který se na druhém Appleseedu podílel produkčně. Ohromná zábava a nadšení tak posílají Appleseed Saga: Ex Machina do mého pomyslného TOPu anime filmů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti nemastnej, neslanej prvej časti, appleseed sága prešla kompletnou renováciou. Postavy už nie sú tak hlúpe ako boli, animácia je o stotinu lepšia a takisto hudba je viac pompéznejšia a živšia. Akčné scény doslova dýchajú novátorstvom a neustále je na ne radosť pozerať. Detaily mesta sú precíznejšie a prostredie alebo pozadie ak chcete je detailnejšie ako u jednotky. Rovnako v scenári nenájdeme toľko klišé a naivných hlášok ako tomu bolo v prvom diele. Je vidno že sa jedná o 180 stupňové zlepšenie a že Appleseed ex machina je konečne to pravé orechové animé na aké som sa tešil v kontexte s prvým dielom ale dostalo sa mi ho až v druhom. Rovnako ako v prvom filme aj tento neprichádza s originálnym príbehom , ale jeho znázornenie utopickej budúcnosti, ktorá sa vplyvom prístrojov , ktorý ovláda ľudí a kyborgov, mení na mesto mŕtvych - pretože ovládaní nemajú ďaleko k Romerovým zombiekom. Viac menej sa vracajú všetky staré postavy a pribúda pár nových. Dievčatá sú krajšie :) a muži svalnatejší. Konečne hýbu ústami tak ako rozprávajú a celkovo na mňa film pôsobil ako skvelá akčná sci- fi oddychovka, pri ktorej sa nezaprie že ju produkoval akčný král John Woo. pre mňa po jednotke príjemné prekvapenie, ku ktorému sa v dohľadnom čase vrátim. A dejová línia medzi Deunan a Briareosom bola neskutočne dobre napísaná. a ich vzájomné handrkovanie s Tereusom bolo úsmevné. takže Two Thumbs Up! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Mnohem větší maglajz než první díl - Ex Machině se však právě musí nechat ta šílená, obrovská pastišovost. Dalším velkým kladem je pozměněná, již celo rendorovaná grafika (nechci však směšovat ani porovnávat s 1. dílem - oba mají něco do sebe). Dvojka je také více roztříštěná a jsou to spíše úchvatné segmenty, obrazy než kompaktní, lineární struktura dávající smysl. Všechno se vším, ale přesto něco z toho... Víc zbraní, víc cyborgů, víc...zběsilé?... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

V podstatě srovnatelné s prvním dílem. Nemyslím si, že je zde nějaký výrazný úpadek. Spíše mi přijde, že je zde více akce, apokalyptická atmosféra a děj je solidní a hrdinové jsou zde ve větších sračkách než v jedničce. Vůbec mi nevadí moderní kabátek, který sice není úplně tipťop, mohl být na podstatně vyšší úrovni, ale dá se akceptovat. Hold rozpočet asi nebyl moc velký a tvůrci chtěli CGI. Jinak velmi solidní podívaná ze stáje Johna Woo. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Jakkoliv se mi v prvním díle Appleseedu líbila animace, tak ať už s ní tady udělali cokoliv, celkem dost ji zbabrali. Navíc příběh ubral na zajímavosti, části příběhu znám z jiných filmů, tudíž to ztratilo i originalitu. A na konci mne dostala ona Borgská královna - co tam dělá Star Trek, to nevím :) ()

Reklama

Reklama