Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy člověk poprvé opustil svou jeskyni a potkal cizince jiné řeči a s jiným pohledem na svět, má člověk jeden sen. Zabít ho, abychom se nemuseli učit jeho jazyk a jeho zvyklosti!..... Nasmial som sa teda dosť a aj keď je seriál oveľa lepší, pre fanúšikov je to povinnosť. Rozhodne jeden z tých vydarenejších filmov. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mám také podobný názor, stejně jako spousta místních kolegů, že Futurama se pro film nehodí. 20 minutové díly se dají na minimální ději našlapat až po okraj šílených fórků z prostředí kde je vše možné. Nevím proč, ale 90. minut na mě takhle nefunguje. Nová Futurama není špatná, pro mě dokonce lepší mež minulý film, ale na více jak tři hvězdy to stále není. Párkrát jsem se pěkně zasmál, ale nebylo toho zdaleka tolik jako kdysi. Tak snad napotřetí...? ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodinka je strhujúca ("Son of a bit!"), ale odkedy sa dej viac upriami na druhý vesmír (v prvej časti to dej nemá vôbec a ani to nevadí!) ide to dole vodou. Je potrebné povedať, že príbeh je prepracovaný, chytrý a v závere "jemne" satirický čo sa týka cirkvi, náboženstva a medziľudských vzťahov, každopádne ak je jedna vec, čím nie je, tak to je vtipný. Zároveň bohužiaľ dej ani nechytá za srdce, ako to bolo pri prvom filme. Slabšie ako Bender's Big Score, ale pre fanúšikov nadpriemerná povinnosť. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po FUTURAMĚ už se mi stýskalo a na další film jsem se dost těšil. A nezklamal. Benderovi role hlavy robotí ligy sedla líp než role cestovatele časem. Scéna kdy jede v tanku s armádou nemrtvých robotů vyhlásit válku lidstvu patří k těm nejikoničtějším momentům celého filmu. Výborná zábava. Jen tak dál. Těším se na další porci. No a teď mě omluvte. Jdu si na počest svatého Asimova přečíst jeho KONEC VĚČNOSTI. ;-) Benderova ikonická filmová scéna č. 2: Opuštěný Bender stojí na zelené louce a říká; "Smrt lidem." ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nooo...jak začít. Futuramu mám rád, a to hodně. Ale ty celovečerňáky nějak skřípou. Nevím přesně v čem to je ale nebyl jsem po shlédnutí moc nadšený. Děj takový všelijaký, nemůžu říct nezajímavý, ale spíše dost kolísající mezi "dobrý nápad - blbost - psycho - uh?". Párkrát jsem se zasmál, to ano, ale na konci mě celkem zamrzelo, že film začínal, rozjely se velké fantastické události, ale nakonec (přesně podle mého neblahého očekávání) občas dosti krkolomnými dějovými smyčkami se vrátil do úplně původních kolejí, takže kromě zavřené trhliny jako by se nic nestalo... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)
  • Když žil Fry s Colleen, volal Dial-A-Joke 8.128 krát. (HellFire)

Reklama

Reklama