Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Gordon jaksi ukončil svojí misi na Ostrovech a Amíci ho poprosili, aby jim pomoh taky. Jelikož USA nemá de facto žádnou svojí kuchyni, čeká na Gordona jeden velkej guláš. Kolik podniků se mu povede zachránit a kolik ne? Shnilá zelenina, špína, hnus, bordel, prošlý výrobky, mražený věci, konzervovaný zboží, majitelé idioti, švábi, mouchy, krysy, plíseň, spáleniny, neschopní kuchaři...a mnoho dalšího uvidíte v Kitchen Nightmares. PS:Amíci rádi opkaujou určitý pasáže, mají rádi takovou tu akčnost a bohužel vypípávaj vulgarismy, což je trochu otravný. Ale jinak je to paráda. Doufám ve třetí sérii! ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Americká verze je oproti té britské (a i té české se Zdeňkem Pohlrichem) jeden velký bizár. V každém díle je ukázaná restaurace, ze které si běžný Středoevropan říká, "Kriste pane!" Je to unikátní přehlídka gigantických porcí, nechutných blivajzů, hysterických majitelů, arogantních kuchařů, diktátorů, psychopatů a lenochů. Spíš než o vaření je to o emocích a příbězích, a o škodolibém nahlížení do špinavých lednic. Pak z toho vznikají podobné scény, jako když sebejistému kuchaři s kilometrovou kuchařskou čepicí na hlavě, spadne úsměv z obličeje, ve chvíli, kdy mu Gordon mává před obličejem shnilou rybou apod. Bohužel jsem měl k dispozici jenom verzi s dabingem, takže můžu mít akorát tušení, že některé přeložené vulgarizmy jsou uhlazené a nemají takový šmak, jako v originále. Gordon je fúrie, který se pro tenhle formát dokonale hodí. Pořad je sice svým stylem částečně bulvární, ale v tomhle případě to dokonale sedne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tento program ukazuje "svetoznámeho hajzla" Ramseyho v predsa len o dosť inom svetle, než afektovaná reality šou Pekelná kuchyňa. V nej bolo jeho správanie často zbytočne vyhrotené a "hrané". Tu nie. Tu je reálnejší, je viac podobný svojmu ja zo skutočného, reálneho života. Jasné, občas to musí vyhrotiť, sme predsa v televízii a musí to byť šou, ktorá ho odlíši od konkurencie. Ale keď chodí po otrasných amerických reštauráciách, aby im pomohol stať sa lepšími, viac v ňom vidno a cítiť človeka a odborníka, ktorý vie, čo robí. Majiteľov týchto podnikov na začiatku síce totálne zničí (mnohí z nich potom doslova plačú a majú slabšie nervové záchvaty!!!), ale keď sa rozhodnú, že sa skutočne chcú zmeniť k lepšiemu, od tej chvíle s ním spolupracujú a vtedy do toho ide naplno aj Ramsey a úprimne sa im snaží pomôcť. Zaujímavé je, že táto relácia ide na to fakt dosť tvrdo a ak Ramsey zistí, že hlavným problémom danej reštiky je extra mizerný kuchár, ktorý nemá šancu na zlepšenie, odporučí majiteľom vyhodiť ho a tí ho aj skutočne vyhodia (!). Zároveň táto relácia neznalým ukáže, že v USA je v skutočnosti kulinárska scéna na veľmi vysokej úrovni (ak sa, pravdaže, vydarí), nakoľko sa v nej spája množstvo medzinárodných scén (talianska, ázijská...). Každopádne, kto si myslí, že Zdeněk Pohlreich je drsný, zjavne ešte nepozná Gordona. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série: Segrestor to popsal přesně. Američani mají rádi hodně patosu. Za vzestupem restaurací stojí kromě Gordona i velmi slušné finanční prostředky od produkce. 77%. 4. série: Docela divočina, zvláště poslední díl série stojí za to (Oceana). 83%. 5. série: Stále výborná show s neklesající blbostí majitelů. 82%. 6. série: 1.díl: 72%, 2.díl: 72%, 3.díl: 75%, 4.díl: 68%, 5.díl: 67%, 6.díl: 68%, 7.díl: 67%, 8.díl: 75%, 9.díl: 71%, 10.díl: 72%, 11.díl: 74%, 12.díl: 75%, 14.díl: "Chappy's" 70%. 7. série: Celkové zhodnocení: Americká osvědčená pásová výroba restauračních patálií, v níž se vždy jede podle stejného vzorce. Mě tedy více vyhovuje náročnější evropský televizní standard, ale chápu USA a jejich mentalitu. Jde tam o rychlé emoce, samotný proces přestavby je příliš nezajímá, což je právě to nejlepší. Za povšimnutí stojí potenciál těchto show. V USA, ČR i jiných zemích je takřka nevyčerpatelný. V dnešní rychlé době, kdy televize tápou je to vzácná trvalka. 1.díl: 75%, 2.díl: 70%, 3.díl: 73%, 4.díl: 72%, 5.díl: 71%, 6.díl: 75%, 7.díl: 72%, 8.díl: 71%, 9.díl: 68%. Celkové hodnocení 7. série na procenta: 72%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Britská verza je úžasná, ale USA verze je směšná. Každý díl podle šablony, kde kuchaři, hosté a Ramsey předvádějí směšné herecké výkony. Gordon přijde, nic se nedá jíst, hádky mezi personálem a pak fuckování Gordona. Poté plná restaurace, kdy hosté nadávají, že se to nedá jíst a šéfové odpustí hostům platbu. Nakonec změna interiéru, zlepšení mezilidských vztahů, plná restaurace a najednou vše je jako v pohádce. Směšná americká reality show, ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama