Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

Drirr 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je hezky vidět, jak odlišnou mentalitu musí mít americký divák. Všechny díly jsou jako přes kopírák - koncipované jako příběh z typického amerického blockbusteru. Máme tu unikátní prostředí (restaurace), záporáka (manažer, kuchař či majitel), hrdinu (Ramsey) a figurky okolo (zaměstnanci). Prostředí a figurky trpí kvůli omezenosti (prakticky vždy jde o aroganci a ego) záporáka, hrdina přijíždí, bojuje se záporákem, aby mu nakonec ukázal správnou cestu. Záporák prohlédne (scény kdy se nad sebou zamýšlí jsou ve všech dílech fakt na chlup stejný), vrací se v krizový okamžik a zachraňuje situaci. Celé je to naprosto našablonované včetně krizí a katarzí a jede to tak moc na efekt, až to vyvolává záchvaty smíchu u českého skeptického a cynického diváka, který pohrdá dobrými americkými konci. Prostě továrna USA se všemi klady a zápory. V tomhle směru gratuluji tvůrcům Ano, šéfe, že se jim podařilo se konceptem pouze inspirovat, ale přizpůsobili ho mistrně českému prostředí. Tak či tak i Ramseyho show je velmi zábavná a když si člověk odmyslí, že už po pátém dílu první řady přesně ví, jak bude co probíhat a jak to skončí, jde o zábavnou a někdy i poučnou podívanou. 65 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsey objavuje "krásy" amerických reštaurácii. Na rozdiel od svojej pôvodnej anglickej verzie, tu chýba návrat na miesto činu.Takže ste okradnutí o jeho hodnotenie a hlavne ochutnanie jedál, ktoré mal svojím pobytom inšpirovať. Gordon o niečo viac tlačí na pilu (požiadavky amerických producentov sú jasné, chce to väčšie drama), ale inak znova staré dobré súboje šéfkuchárov o to, kto má väčšie gule. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O proti anglicke verzi jsou sprosta slova vypipany a misto na kuchyn se spis zameruje na majitele. Vetsinou to jsou rodinny prislusnici a Gordon mezi nima napravuje vztahy. Jak bylo v jednom dile receno: Gordon je jako bila Oprah. Diky bohu je ale v Americe kupa exotu a tak jsou aspon nejaky dily zabavny. Celkove to je slabsi nez puvodni verze a tak davam slaby 4*. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První dvě série] Největší chybou je srovnávat americké Kitchen Nightmares s původními britskými bratříčky či dokonce s počeštěným Ano, śéfe. Tohle je totiž tvrdá reality show. Restaurační personál už přistupuje k pořadu jako k soutěži kde něco vyhrají (v každém díle je interiér přestavěn a především získávají obří publicitu) a producenti Foxu se tomu přizpůsobili. I když mě zpočátku styl akčních sestřihů a dramatické hudby totálně iritoval, tak po jeho akceptaci jsem se začal konečně bavit a užívat si všechny ty exoty co si přišli "zasoutěžit". První dvě sezóny 75 % ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že naše české "Ano, šéfe!" je ve skutečnosti mnohem víc o vaření než tento americký příbuzný britského originálu. Ani trochu nepochybuji o tom, že Ramsey je jako kuchař někde jinde než Pohlreich. Přesto všechno se Ramsey v americké verzi stává spíš poradcem a psychologem v rodinné poradně této reality show, jejíž kulisou jsou restaurace, kde proběhne i "Jak se staví sen" a jídlo je tu až ve vedlejší roli. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama