Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Perfektný film fakt som si užíval krátke priateľstvo dorffa a kilmera..a hlavný bachar to zahral tiež perfektne neskutočne som ho neznášal a som rád ako skončil 

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

taky zvlastny film..mam proste slabost pre filmy z tohto prostredia..videl som vcera na jednej komercnej televizii s kopou reklam, ale neodradilo ma to..tak asi dobry film .o)

Vikess

Vikess (hodnocení, recenze)

Viděl jsem to už 100× a nikdy me to nenudilo nevím proč až teď to ve mě  tiklo ,ale musím si to dát do topky.

GAVARILO

GAVARILO (hodnocení, recenze)

Filmy z vězeňského prostředí mám rád a tento se vážně povedl 5*

Vikess

Vikess (hodnocení, recenze)

Prosimvás lidi nemá k tomuto filmu někdo soundtrack trajdal sem všude po netu a nemohl jsem ho najít děkuj.

fraktal

fraktal (hodnocení, recenze)

Felon je především o prostředí: o beznadějnosti a  o pocitu křivdy, o mlýnku na lidské životy zvaným systém ("vyběhl jste ze svého domu, jste tedy vrahem"). Na druhou stranu je zde i klasická ukázka vnitřní síly i altruismu a nachází i u té naprosté spodiny schopnost sjednotit se a postavit za dobrou věc. Ono je to sice "klasické klišé", ale co jiného je důvod pro vznik kinematografie či literatury vůbec?!
Dávám 90% za aktuálnost tématu, za snahu o otevření diskuse nad "řádem" a zvládnutou realističnost (bez ohledu na očividnou nízkorozpočtovost) - navíc je zde kladen (pro mne velmi důležitý) důraz na obyčejnost hrdinů - neudělali v  nic, čeho by měli litovat.
Zajímavé komentáře: genetique, Flipper, larelay.

Venom04

Venom04 (hodnocení, recenze)

bez debaty najlepsi film aky som za posledne obdobie videl...pravom 5*

RelaxMan

RelaxMan (hodnocení, recenze)

Film o kterém nikde nic nepsali a při tom by klidně mohli.Když jsem poprvé viděl ve videopůjčovně obal,tak jsem si myslel,že tam hraje Paul Walker,ale ono né,on to byl S. Dorff.Obal jak,už tady někdo psal,tak je nic moc.Podle obalu se,ale dobrý film nepozná a toto je přesný příklad ( špatný obal - dobrý film ).Hodnocení : + Herecké výkony + Reálně natočený zákulisí kriminálu + Napětí,až do konce filmu - Snad jen ten obal

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

No co Bridges tu roli asi nechtěl, tak si producent pomohl jak uměl a vyrobil si repliku :-)

pajann

pajann (hodnocení, recenze)

Moc povedený film o prostředí amerických věznic. Co všechno se může stát, když člověk pudově pronásleduje zloděje. Zvyk na nové víceméně děsivé prostředí může (a taky že ano) působit potíže s adaptací. 95%

GaboX

GaboX (hodnocení, recenze)

Perfektný snímok. Veľmi verne a dramaticky zahrané úlohy. Silné emócie. Ak Vás táto téma baví, príbeh Vás chytí a nepustí až dokonca.

Sesulak

Sesulak (hodnocení, recenze)

Dodnes si pamätám tých potetovaných zabijakov na dvore pre samotky. Prebehol mi mráz po chrbte.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Biggi: Ano stiahol som si to, ale kym si distrubutory neuvedoma ze je bolbost urcovat pre kazdy stat iny datum vydania, tak bude stale stahovat. Ale chodim do kina na vacsinu filmov ktore su u nas tak isto ako ako v USA premiera, a v tohoto filmu uz vysiela j HDrip takze uz nebol vobec dovod cakat. A k filmu, bol dobry aj ked sa mi zdalo ze je zbytocne natiahnuty. Ale jednu vec som nepochopil, preco to vobec ti dozorcovia dovoli, len kvoli zabave alebo z toho mali aj prachy?

brutale

brutale (hodnocení, recenze)

Aj dnes sa ešte robí kvalita o čom je Felon živím dôkazom. Val ma prekvapil a ukázal herecké kvality, miestamy som ani nedýchal...

varac

varac (hodnocení, recenze)

Tenhle film by meli pouste vsem americkym mladeznikum jako odstrasujici priklad, co se stane kdyz...

Biggy

Biggy (hodnocení, recenze)

To už máme 68 stahovačů co si výsledný dojem nemůžou nechat aspoň na 6.10 ;)

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

Naozaj nieco uzasne! Uz dlhsiu dobu som mal chut vidiet nejaky film, ale nejak ma nevedeli nasitit co som si pozrel. Ked som si vsak pozrel Felona, absolutne ma uspokojil. Val Kilmer sa naozaj dost zmenil, ale mi tam uplne sadol do tej role. Snad keby aj ten film nieco vyriesil v danej problematike, ale zivotne situacie to nezmeni, snad len nas pohlad, ze ludia co si odpykavaju tresty to nemaju vobec lahke.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

No cekal sem od Val Kilmera o trrosinku vic akce.. mno ale i tak hutná atmosféra...jestli ho ovšem v dabingu bude přemlouvat jeho obvyklý dabér ... tak bude znít jako měkouš :-) Jedinej kdo mi tam trošinku neseděl byl Harold Perrineau...proto dám čtyři hvězdy :-(

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama