Reklama

Reklama

Hororový příběh si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine (Alison Lohman) se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít – smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 454)

choze 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se posadíte na horskou dráhu a po prvním sešupu si uvědomíte, že jste právě udělali obrovskou nevratnou chybu, kterou si v následujících subjektivně nekonečných minutách pěkně vyžerete? Po prvních pár traumatizujících lekačkách jsem se cítil být prokletý a odsouzený k mučení stejně jako hlavní hrdinka, s tím rozdílem, že moje mučení bude trvat jen po délku filmu (snad), nebudu po něm stažen do pekla, ale propuštěn na svobodu a že mým mučitelem nebude Lamia ale Raimia. A za tohle musím Raimimu tu čtvrtou hvězdu přišít, i když jsem si film de facto protrpěl a i když mi lekání neustálým sadistickým otáčením volume doprava přijde primitivní. To není film, ale sonická zbraň. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsem byl naprosto unešenej ze skvělé atmosféry, která se, s blížícím se koncem, postupně vytrácela (co se taky může jiného stát, když je vám už jasné, jak to celé dopadne, že..). Podle některých komentářů má Drag Me to Hell spostu nevyužitého potenciálu a mně nezbývá, než souhlasit... Po bravůrním rozjezdu se z toho dalo ''vymačkat'' víc.. I tak je to u mě s přihmouřeným okem za 80%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Byl jsem stažen do pekla, bohužel ještě dříve, než se o to pořádně pokusil samotný film. Pokud existuje jiný důvod proč nechodit do kina kromě vysokého vstupného tak jsou to nevychovaná h****a v sále, co smrdí chemikáliemi (čichači hadr). K samotnému filmu ... Od Sama Raimiho jsme bohužel čekal něco jiného, i když mě zkušenosti z Evil dead měly varovat. Raimi a jeho mix hororu a komedie působí někdy velmi dobře (příklad evil dead) a někdy opravdu podivně a to je bohužel případ Stáhni mě do pekla. Atmosféra a frekvence lekaček nebyla slabá, ale většina lekaček je neuvěřitelně laciných (a to nemyslím cenou za digitální efekty...). Od takového mistra jako je Raimi jsem čekal vybroušenější podívanou, ale jsem rád, že v několika scénách mi naběhla husí kůže a v závěru Raimi prokázal své kvality. Bez nepatřičností v sále bych pravděpodobně ty slabší 4* zadal už jen za atmosféru a opravdu velký počet (laciných) lekaček, s kterými se co do počtu nemůže většina dnešních hororů srovnávat. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Jsem to já jak zamlada," hučí do nás Raimi už od úvodnej scény. Vitaj, Sam. Chýbal si nám. Je fajn, že si po rokoch natočil film, v ktorom jasne identifikujeme tradičné "raimiovské" vizuálne a režijné nápady. Tá hladko skĺbená kombinácia nechutností ("francuzák bez protézy", zvracanie červov, nákovou vytlačené očné buľvy), špičkových ľakačiek a celkového nadhľadu a zábavnosti, to sme v tomto žánri nevideli minimálne od roku 1992 (kedy vznikla Armáda temnôt a Braindead). Náramne som vďačný aj za scenár, ktorý síce nie je nijako objavný, tobôž prevratný, ale jeho kompaktnosť a zručnosť v definovaní motivácií postáv je takisto v dnešných hororoch nevídaná a neslýchaná. Len škoda, že film v záverečnej polhodine trochu stráca tempo i hustotu nápadov. Cigánsky démon kričiaci peknou češtinou "Přišel tvůj čas!" pobaví, aj zlostný capko, ale gule úvodnej hodiny to nedosahuje. Napriek tomu ide celkovo o vynikajúcu záležitosť, viac než masovému publiku určenú evildeadovským fanúšikom. Tí budú v siedmom... pekle. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz hrozivy uvod s Mexicanmi mi naznacil, ze to bude poriadna hororova jazda, tak ako ju vie natocit Sam Raimi. Predsa len som povazoval zaciatkom 90-tych rokov krvave SMRTELNE ZLO 2 / EVIL DEAD 2 (1987) za jeden z najlepsich hororov a vedel som, ze ma Raimi nemoze ani teraz sklamat, napokon uz dlho ziadny horor nenatocil a vymozenost dnesnych trikov sa neda porovnat s 80-tymi rokmi. Lakaciek je tu viac nez dost, akurat v tretej tretine, kde to malo poriadne gradovat, sa mi to trosku nepozdavalo, ale inac super. _________ Alison Lohman - (Christine Brown) +++ Justin Long - (Clay Dalton) +++ Lorna Raver - (Pani Ganushová) +++ Dileep Rao - (Rham Jas) +++ David Paymer - (Pan Jacks) +++ Chelcie Ross - (Leonard Dalton) +++ Reggie Lee - (Stu Rubin) +++ Ted Raimi - (Doktor) +++ Produkcia: Sam Raimi, Ivan Raimi +++ (Videl v kine 16.06.2009) +++ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Film začíná logem studia Universal z 80. let, kdy Sam Raimi začínal s hororovým žánrem filmovou sérií The Evil Dead (od r. 1981). (HellFire)
  • Režisér snímku Sam Raimi do filmu vložil odkaz na svou kultovní sérii filmů The Evil Dead. Ve druhém díle série Smrtelné zlo 2 (1987) se rozletí dveře malé kůlny, kam se přiřítí Bruce Campbell (Ash) s hlavou mrtvé Lindy (Denise Bixler) zakousnutou do své pravé ruky. V kůlně začne hledat něco, čím by ji odstranil. Zvedne hlavu a všimne si police zakryté závěsem, který odhrne, a hledá zde motorovou pilu. Ve Stáhni mě do pekla je tatáž scéna, snímaná ze stejné strany i úhlu, ovšem v čele s Alison Lohman (Christine Brown) a bez hlavy mrtvé Lindy. (Alfréda)
  • Ve scéně vyvolávání Lamie (Art Kimbro) u kulatého stolu si v původním znění můžeme poslechnout, jak podle Američanů zní romština. Ve skutečnosti jde o zkomolenou češtinu. Zazní tu např. věta "Přišel tvůj čas". (Alfréda)

Související novinky

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Raimi odstartuje další filmovou sérii

Raimi odstartuje další filmovou sérii

23.03.2008

Sam Raimi už další Spider-Many nenatočí. To je asi základní poznatek, který vyplývá ze zprávy o právě probíhajícím rokování režiséra se studiem Paramount Pictures. A čeho se ta jednání týkají? Agenta… (více)

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama