Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Neředěné Trololo! Hernán "ta nejlevnější paruka z fundusu" Cortés a banda jeho neschopných poskoků dobývají kmen o síle cca sedmi obyvatel a jedné chýše a bojují sedvěma úžasně animovanými dinosaury - mám dojem, že první Quake měl lepší textury, než zdejší příšerky. Neuvěřitelné repliky - Proč ho držíš jako zajatce? - Napadl nás! - Ale pouze preventivně! Spletli jsme si vás s nepřáteli. střídá dýchavičná akce a všichni nehrají jak o život. Zvláštní pozornost si zaslouží triky orgánového charakteru, tolik dřevěně vypadajích nohou, kečupu a prašpatných masek i rekvizit jsem neviděla, ani nepamatuju. Výtku si však zaslouží trapná cudnost; koženkové bikini model milion let před Kristem (TM) sice pro Rusáki toprí, ale tohle je počin, který si o hrdé ukázání koz vyloženě říká. Pro dokonalý zážitek sleduje s CZ dabingem. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu hodnotit, protože jsem při sledování smíchy umřela už po slabých 20-ti minutách, ale mám pocit, že když něco smrdí jako hovno a vypadá jako hovno, tak to prostě s nejvyšší pravděpodobností JE ... "Tyrannosaurus Azteca". EDIT 2012: Měla jsem ten blbý nápad doplnit si při repríze pár dalších kousků do tohoto připitomělého puzzle a nezbývá než konstatovat cosi o debilitě scénáře, zoufalosti trikových defektů, amatérské trapnosti, nechtěné vtipnosti a hercích(?), které by bylo lepší zaměnit za loutky... Takový Spejbl a Hurvínek zachraňující Máničku a Žeryka ze spárů tyranosaura, to by mělo šťávu! Zasloužených 10% za exteriéry, za občasné chechtání a za dva chlapy, co měli celkem hezké oči. ()

Reklama

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Mezi opadními filmy by něco takového snad mělo mít úplně samostatnou kategorii... Ten film je totiž tak špatný, až je krásný! Už sám název dává tušit, že půjde o neuvěřitelnou pitominu. Svým způsobem PERLA, za určitých okolností ideální k projekci na veselé večírky intelektuálů nebo divadelních či filmových teoretiků... (Pro chudáky praktiky možná noční můra, ale zase ... pokud by se kdokoli z nich - včetně amatérů -rozhodl natočit remake s deseti teenagery a příručním počítačem někde na táboře v lesích, má velkou šanci, že to nebude horší.) Neuvěřitelně jsem se pobavila kouzlem nechtěného a veselí trvá dodnes, i když vidím jenom plakát. Kdyby už nic, tak mi tento "poklad" pěkně rozpohyboval bránici a prodloužil život. Možná jsem divná, ale rozhodně ho chci doma ve filmotéce jako sběratelský klenot! :-D ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáci Aztéci by žili šťastně až do sežrání, kdyby se jim na zahrádku nenasomrovali zlí fousatí křesťani, aby jim předali víru a naučili je chudobě a poslušnosti. Rexíci se ale ukážou jako pěkní neznabozi, a střet dvou kultur se rychle stane střetem dvou chutných chodů. Naneštěstí je tu Romeo, chrlič mouder a ctnostný jura, který když nešťouchá do ještěrek, tak toká jako tetřev. Nepomůže ani když mu scénáristi šoupnou trochu vlastního matroše. A co se triků týče… všechny fígle tvůrci ještě zmáknuté nemají, ale třeba s Majkosoft vordem válej. OMG… ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, je to jeden ze zdánlivě nekonečný řady sociálních sci-fi, plný neskutečně trapnýho CGI příšery a jejího řádění. Na čem se dá zdánlivě šetřit, se nahradí dřevěnýma rekvizitama (třeba ta noha koně, to bylo tak okatý..). Expedice o sedmi lidech byla asi po neštovicích, ale zvládli to k chrámu Aztéků (kterej vypadal jak terasa sousedovic baráku) a začalo navazování kontaktu s divochy, kteří naštěstí ovládali španělštinu, a mohly se tak dít další zhovaděliny. Myslel jsem si, že Havaj je místo luxusu, relaxace a krásy, ale jestliže se tam dějí takovýhle nepřístojnosti, tak už tam asi ani nechci. Snad dali tvůrci místním, kteří "hráli" v tomhle filmu, aspoň honorář na žrádlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama