Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina poměrně funguje. Divák toho s ohledem na klesající kvalitu přibývajících pokračování vlastně ani moc neočekává. Smrt si pro hrdiny přichází v relativně realistickém provedení, některá jsou dokonce skvostná (hlavně napínavé očekávání při návštěvě kadeřníka). Pravidla žánru se neporušují, což je dobře, opět ale šustěním papíru trpí hlavně druhá polovina. Přesto rozpočet je velkorysý, některé momenty mají skutečně švih a nápad, ostatně rozumná je celá délka filmu. To je ale asi tak všechno.. Každý díl měl něco, jednička i dvojka nabídly za málo peněz hodně muziky, po technické i dějové stránce šlo o rafinované jednohubky, spotřební trojka pak z pochopitelných důvodů těšila nejmíň. Čtyřce už hodně ubírá nesmyslná vata (kupříkladu hodně laciná zpověď černocha, varovné vidiny hlavního hrdiny) mezi jednotlivými úmrtími a také to, co předchozím dílům nechybělo. Nadpřirozený řetěz nejrůznějších náhod byl totiž alespoň trochu „uvěřitelný“, jenže tady se samy pohybují tuby gelu v kadeřnictví a postavy jednoduše naklušou někam, kde to pak už jen pohodlně schytají. Právě na postavy se tu kašle asi nejvíc, nikdo je neřeší a banda tuctových mladíků a mladic toho moc svým „herectvím“ nebo nedej bože „charismatem“ nezachrání. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V pôvodnom filme z roku 2000 unikli hlavní hrdinovia smrti, keď nenastúpili do lietadla, ktoré havarovalo. V druhom pokračovaní sa vyhli desivej búračke na dialnici. No a v treťom diely sa im podarilo vyviaznúť zo smteľnej nehody na horskej dráhe v lunaparku. V tejto štvrtej časti si zachránili život, keď vďaka predtuche opustili tribúnu, ktorá sa počas automobilových pretekov zrútila. Aj keď sa zdalo, že majú šťastie, smrť si ich vždy veľmi skoro našla. Smrť sa pre nich vrátila. Ich osud je nezvratný. *** ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Nastavovaná, klišovitá a plytká teen scénáristická moderna nového žánru "teen horor", který však oplývá jen naprosto mizivým minimem původních hororových prvků. Pokud jste se dobrovolně rozhodli, že si toto dílo necháte ujít, tak věřte, že jste nepřišli o nic víc, než pár střev, roztrhaných končetin a perfektně vypadajících, učesaných a nalíčených "chicks". Film v podstatě s bídou drží na vcelku nápaditých a brutálních úmrtích, na něž vám bude nabídnut poměrně detailní pohled díky zvídavé kameře lačnící po krvi. Zbytek je jen úmyslně špatně nerozmíchaná kaše. Pokud má takto vypadat moderní pojetí hororu, tak by se raději měl tento aktualizovaný žánr zrušit. Přestává mít totiž s hororem cokoliv společného. Je to pošlapání a zesměšnění hororového žánru jako takového. Jakási neúcta podstaty filmového hororu, jeho vzniku a vývoje, trvajícího již jedno století:) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Čtyřka ztratila většinu atmosféry i efektnosti. Smrtka už není vychytralá mrcha, prostě vyleje benzín nebo shodí kámen. Příběh... příběh není. Jen oslí můstky, proč zrovna jít na místo, kde se dá fajn umřít. Přesto je ale pořád z filmu, stejně jako u celé serie, cítit sympatické nadšení pro věc (krev). A to je milé. Příště prosím zpět Wonga a bez té atrakce, které se obětoval scénář i režie. ___ (V porovnání s tímto vylezají kvality neprávem zatracované trojky) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pakliže je něco nezvratného, pak pravděpodobně proto, že to nelze zvrátit. Rád bych ovšem všechny ubezpečil, že v případě čtvrtého dílu nekonečné ságy o pubertálních vizírech toto neplatí, jelikož ta několik let prošlá filmová břečka mě lechtala v krku ještě dlouho. Kdyby se sháněl scénárista pro šestku, ať se mi ozvou. Ségra kamaráda má dcerku, která se za chvíli bude učit psát. (Filmfest Hurghada 2012, 18/67) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Když se v automyčce uvolní trubka a rozbije přední sklo, tak se zároveň s ním rozbijí i boční okýnka, do kterých ale nic neuhodilo. (Duoscop)
  • První film ze série, ve kterém si nezahrál herec Tony Todd, který v předešlých dílech ztvárnil majitele pohřebního ústavu, pana Bludwortha. (Pumiiix)
  • Obsahuje 11 smrtelných scén, do té doby nejvíce z celé série. (D3VIL)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama