Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. The Final Destination ,2. The Raceway ,3. Memorial ,4. Nailed ,5. Nick's Google Theory ,6. Revelations ,7. Raceway Trespass ,8. Stay Away From Water ,9. Flame On ,10. Moment Of Joy ,11. Signs And Signals ,12. George Is Next ,13. Car Washicide ,14. Newspaper Clues ,15. Premonition ,16. The Salon ,17. Questioning ,18. Death Of A Cowboy ,19. Gearhead ,20. Sushi For Everyone ,21. The Movie Theater ,22. You Can't Dodge Fate ,23. The Final Destination Suite, ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je bohužel jen průměrnou a sterilní podívanou bez nových nápadů a výrazných překvapení. A pokud jeho nálepka 3D má být pro někoho záminkou kvalitnějšího filmu nebo vyššího hodnocení, kašlu na to a budu si trvat na svém. Létající šroubováky a pneumatiky jsou fajn, ale nesmí to stát jenom na nich. Přesto mohl výsledek dopadnout i hůř, nuda se díky slušnému bodycountu a krátké stopáži jen tak nedostaví a to se taky počítá. Varováním pro vás bude, abyste u něho vypnuli mozek a přistoupili na jeho pravidla. Pokud tak neučiníte, zůstane vám na jazyku jen nepříjemná pachuť a v peněžence zase o trochu víc místa. Jediní, kdo jsou tak opravdu spokojení, jsou jeho tvůrci. Díky balíku, co jsme zanechali v pokladnách kin, si nyní mnou ruce a přemýšlí už o dalším pokračování. Otázka ale je, jestli něco takového budeme chtít opět vidět. 5/10 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 10/10/// +3D efekty, hezcí herci, některé smrti -je to pouze taková jednohubka, rozuměj, je to krátké a dělané pro efekt, nijak to mytologii série neprohlubuje, ve scénáři to nepřináší to nic nového/// Na tomto filmu je jasně vidět (kromě zmíněného 3D obrazu), že vznikl právě a jenom kvůli této technické vymazlenosti. Nebýt jí hodnotil bych film 50ti procenty, což mimojiné opět potvrzuje sestupnou tendenci této série. Navíc se skoro vytratila atmosféra. Jediná scéna kdy jsem opravdu cítil úzkost byla ta scéna v tom kadeřnictví. Ta se vyloženě vydařila. Ostatní úmrtí jsou takové, že nenadchnou ani neurazí. Chtělo by to příště přitvrdit, víc detailů, víc postav a větší stopáž. Ale abych jenom nekritizoval. Postavy jsou sympatické a hezké. Herci hrají dobře, akce je velmi slušná a efekty? Z nich jsem nadšenej. Pocit kdy jsem uhýbal odlétávajícím kouskům z auta byl neuvěřitelnej. Stejně tak i jiné 3D efekty. Navíc se tvůrci tento prvek snažili do filmu zapracovat kam jen to šlo, takže v tomto směru si užijete. A vlastně jsem z kina odcházel s dobrým pocitem. Tak co kde myslíte, že smrt udeří příště?/// Celkem 70%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je smutné kam až se nedávno ještě vcelku slušně rozjetá série dostala. Od výborného dílu prvního, přes skvěle černohumorný díl druhý a vlastně i vcelku fajn dílu třetím až k naprosto odfláklé rutinérské práci. Žádné nové nápady, ba ani už žádné zajímavé smrti, tady už se jede jenom podle zavedeného receptu. Nic nového se nepřidává a i to staré je odfláklé. Počáteční nehoda, která byla na každém dílu vždy to nejlepší, je tady neskutečně odfláklá a dokonce tu chybí i nějaké aspoň stručné představení postav (místo toho se hned šoupneme do vize). Hlavní hrdina je matnej až běda a vlastně tady kromě celkem solidní hudby není ani moc co pochválit. Čtvrtý díl je pro mne nezvratným důkazem o tom, že tahle série směřuje do pekel a další díl už si s klidem nechám ujít. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Čtyřka ztratila většinu atmosféry i efektnosti. Smrtka už není vychytralá mrcha, prostě vyleje benzín nebo shodí kámen. Příběh... příběh není. Jen oslí můstky, proč zrovna jít na místo, kde se dá fajn umřít. Přesto je ale pořád z filmu, stejně jako u celé serie, cítit sympatické nadšení pro věc (krev). A to je milé. Příště prosím zpět Wonga a bez té atrakce, které se obětoval scénář i režie. ___ (V porovnání s tímto vylezají kvality neprávem zatracované trojky) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Součástí úvodní titulků jsou vyobrazené smrti z předchozích dílů. U smrti Billyho Hitchcocka (Seann William Scott) z prvního dílů je ale hlava uřezaná jinak než ve filmu. (JasonIX)
  • Reklama na "Clear Rivers Water", která se ve filmu objevuje, odkazuje na Clear Riversovou, jednu z hlavních postav prvních dvou filmů, kterou hrála Ali Larter. (pajik)
  • První film ze série, ve kterém si nezahrál herec Tony Todd, který v předešlých dílech ztvárnil majitele pohřebního ústavu, pana Bludwortha. (Pumiiix)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama