Reklama

Reklama

Senzační Spider-Man

(seriál)
  • USA The Spectacular Spider-Man (více)

Série(2) / Epizody(26)

Peter Parker je docela obyčejný mladík, dokud ho nekousne geneticky upravený pavouk. V té chvíli získá nadlidské schopnosti a je rozhodnutý použít je proti všem, kteří ohrozí jeho přátele nebo páchají nebezpečné zločiny! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Víteček 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale to je vše. Je to rozhodně dětštěji zaměřené, ale to u Spideyho není nijak na škodu.  Největším problémem je, že každý nepřítel musí být vyřízen v rámci epizody a tak, ať už se jedná o normálního troubu nebo Sinister Six, se to vždy smrskne na to samé a to, co by měly být vážnější hrozby, ztrácí na váze. Některé příběhy by to určitě chtělo roztáhnout v délce a jiné by mohly zůstat stejné a vznikla by mnohem lepší kombinace. Dále pak je problémem neukončenost, ale to už asi nebylo úplně v rukou tvůrců. 65 %. ()

Potjoc odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tohle mohli dávat na NOVě, která vysílala jen kreslené komedie. Mě ty superhrdinské pořady nezajimají, to podání bitek mě děsí, moc dobrodružné, navíc to ještě převalcovává moje oblíbené seriály jako Kačeři, Tom a Jerry a Šmoulové. Ještě tohleto napodobňujou v ČR, jsou populární, a ještě to smixujou se seriály pro nejmenší a řeknou, že to porazí Disneyovky. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Jako komiksák pokaždé říkám: Filmy a seriály natočené podle komiksových předloh (teď myslím jen superhrdiny) neobsahují sex, násilí ani sprostá slova a naopak jsou plné hrdinství, vědy a fantazie. Sám jsem vyrůstal na animovaném Spider-Manu z roku 1994 a tenhle animák není lepší, ale neurazí ani skalní fanoušky. Je zaměřen více na děti a děj je podán více zábavně, humorně a animace je "roztomilá". Postavy jsou více moderní, používají mobily atd., ale charaktery zůstávají stejné jako v původním kresleném Spider-Manovi. Každý díl nabízí jednoho z klasických Spideyových záporáků (Vulture, Schocker, Electro, Lizard, Dr. Octopus, Green Goblin) a souboje jsou docela na kvalitní úrovni. Jako zachování kultu Spider-Mana pro další generace výborné. Jen ať děti sledují Spider-Mana místo mozku vymývajících Pokémonů a podobných blbostí. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to taková oddychovější a zábavnější verze Spider-Mana. Peter Parker je zde studentem střední školy, žije s poměrně mladou tetou May a jeho nejlepšími přáteli jsou Gwen Stacy (nikoliv hvězda party jako v komiksu, ale spíš taková "hermionovská" kamarádka), Harry Osborn (který šílí ještě dřív než tatík) a Eddie Brock (sympatický, intelektuální borec?). Prostě řečeno, některé posuny v charakterech jsou dost extrémní. Jedním z největších kladů však je, že Spíďa tu konečně má ty své skvělé hlášky, které k němu neodmyslitelně patří. J. Jonah Jameson je bezvadný a někteří padouchové taky nejsou špatní (Electro stojí za to). Akce je naprosto výborná a jde z ní cítit, že se dokonce inspirovala filmem (což je v tomhle směru super). Na druhou stranu (krom změn v postavách) mi zde vadí strašně dětinská animace (ty feťácké oči, Spíďova vychrtlost) a občas z Petera dělají většího hlupáka než ten chytrý kluk je :) Není to špatné, ale na seriál z 90. let to fakt nemá. Black Cat: Haven't you heard? Crime does pay. - S: I'm not listening - la la la la... :)) ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele

Spektakulární podívaná sousede! Animák určen primárně dětským divákům s prvky, které si užije naopak pouze divák starší. Přestože se nejedná o stoprocentní adaptaci původní látky z komiksů jako tomu bylo u Spidermana z roku 1994, tak jde o nejlépe zadaptovaný charakter Spidermana/Petera, jenž je hláškujícím superhrdinou, ale zároveň klukem chodící na střední školu. Spidey má někdy opravdu vtipné hlášky, civilní linky se vztahy mezi hlavními hrdiny mající svůj vlastní prostor a některé temné či experimentální momenty byly až nevídané na animák tohoto typu. Děj je mnohdy hodně zjednodušený, občas se zbytečně točí v kruhu a animace, ta prostě nesedne každému, ale vadí to u seriálu především pro nízkou věkovou skupinu? 8/10... PS: úvodní intro je legendární. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (17)

  • Tento seriál je vôbec prvý, v ktorom sú Gwen Stacy a George Stacy stále postavy v seriáli. (Pat.Ko)
  • Pokiaľ ide o celkový štýl, seriál je založený hlavne na komiksových príbehoch so stredoškolským prostredím, ktoré napísali Stan Lee a Steve Ditko. Seriál bol tiež inšpirovaný filmom Ultimate Spider-Man, ktorý sa tiež sústredil na stredoškolské obdobie Petera Parkera. (Pat.Ko)
  • 6. díl seriálu se inspiroval 43. číslem 1. svazku Úžasného komiksu s názvem „Nosorožec zuří!“ z roku 1966, ve kterém se svalovec bez mozku zúčastnil tajného experimentu s určitou formou molekulárního lepidla, jež se stalo jeho druhou kůží, od níž se odrazila i vystřelená kulka. (spiderakhero)

Reklama

Reklama