Reklama

Reklama

VOD (1)

Britt Reid je synem Jamese Reida, vydavatele novin Los Angeles Daily Sentinel. James jednoho dne zemře na alergickou reakci na včelí bodnutí. Po Jamesově pohřbu se Britt seznámí s mužem jménem Kato, což byl Jamesův zaměstnanec, automechanik a přítel, který ovládá bojové umění a učiní z něj svého asistenta. Britt a Kato se rychle stanou nejlepšími přáteli a společně se opijí. Oba se shodnou, že Jamese nenáviděli. Navštíví hřbitov, aby usekli hlavu Jamesově pamětní soše. To také udělají. Britt vidí, jak nějací zloději přepadnou muže se ženou. Když se je pokusí zastavit, zmlátí ho. Naštěstí ho Kato zahlédne a pomůže mu. Britt přesvědčí Kata, aby se z nich stali superhrdinové, kteří budou chránit město před zločinem. Britt si začne říkat Zelený sršeň. V boji se zločinem jim zdatně pomáhá i nově najatá sekretářka Lenore. Kato sestrojí auto vybavené několika kulomety a dalšími zbraněmi. Obrněnému autu začnou říkat Černá kráska a bojují s ním proti všem zločincům... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Boj proti zločinu je oveľa jednoduchší ak s peniazmi nie je problém. Aj preto môžme sledovať všemožné hračky v akcii. Šikovný pracháčov pomocník "Kato" je pravým opakom nemotorného "Zeleného sršňa". No bacha naňho, ten sa stále zlepšuje... Kvalitné obsadenie dosť pomáha, škoda, že Wilkinson nedostal viac priestoru. Akčné je to miestami až-až a je vidieť, že s peniazmi nemal problém len hlavný hrdina ale i režisér M. Gondry. Scéna s domiešavačmi a zasypaním auta bola výborná a pripomenula klasiku s Chuck Norrisom, ktorý sa so svojím fárom z jamy dostal trochu inak. Ako akčná komédia splní účel. 70%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som medzi 3 a 4 hviezdičkami, ale k 4* ma nakoniec prinútil fakt, že som sa ani chvíľu nenudila a v rámci žánrov ide o veľmi zábavný a odľahčený komiks. Seth Rogen hrá dobre, ale jeho postava namosúreného a závistlivého pseudohrdinu ma chvíľami privádzala do šialenstva, za to sympatickejšieho Jay Chou a jeho bojové umenie si nešlo nezamilovať :) Komu bezhranične podlieham, je Christoph Waltz alias neodolateľný ,,Chudnofsky" a ja z celého srdca ďakujem Tarantinovi, že ho objavil :) Neviem, ktorý iný záporák ma v poslednom čase tak dostáva, ale stačí, že sa mihne na plátne na pár sekúnd, vysmolí jednu zo svojich nezabudnuteľných hlášok a ďalšia hviezda za herecký výkon je na svete. A, samozrejme, záverečná naháňačka dá konečne pocítiť, že sa dívame na komiks. Nabudúce prosím viac akčných sekvencií :-) ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

S více než týdenním odstupem už hodnocení nevidím tak jednoznačně jako krátce po projekci. Čím více o filmu přemýšlím, tím se začínají množit aspekty, které mi na něm vadí (resp. některá pozitiva se s odstupem začínají jevit jako více negativní). Např. scénář (sice nikterak originální) nejdříve vypadá jako velmi vtipný, plný narážek, situačního humoru apod., při bližším pohledu jde ale vlastně o nejvíce problematickou část celého filmu. Jakoby snad Rogen chtěl veškerou pozornost pouze upoutat na sebe - jako autor scénáře, i jako hlavní postava přímo ve filmu (zbytečně velký prostor pro hlavního "hrdinu" + upozadění/zbytečnost některých vedlejších postav). Právě z nich mi jako nevyužitá přijde ta Toma Wilkinsona a především Christopha Waltze, jehož gangster a šéf podsvětí Chudnofsky je jen k smíchu. Naprosto zbytečná mi pak přijde postava Cameron Diaz - opět jsem se utvrdil v tom, že téměř neumí hrát. Co také hodně zamrzí je nevyužitý potenciál sekvencí, kdy Kato pracuje v dílně na tvorbě/vylepšení technických vychytávek - to, co zdobilo a v mnohém ozvláštňovalo první díl Iron Mana, tady v podstatě téměř absentuje a je to obrovská škoda. P.S. Chudnofsky opravdu není jméno těžké na vyslovení. Tím, že na to Rogen v jedné ze scén dost okatě upozorňuje, nevytváří vtipnou situaci, ale pouze tím reflektuje celoamerickou společnost a jazyková omezení, která angličtina přináší (jinými slovy děláním debila z toho druhého, můžeš ve skutečnosti dělat debila pouze ze sebe samotného). Celkově za velmi slabé 4*, možné snížení na 3*. UPDATE: Takže za 3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NA SVĚTĚ NENÍ ŽÁDNÁ SPRAVEDLNOST. CO KDYBY JSME SI SAMI ZAJELI ZJEDNAT SVOJI SPRAVEDLNOST?...../// Jak se stát superhrdinou, když umím hovno? Stačí znát někoho, kdo umí všechno. Jestli čekáte chlápka v hmyzím oblečku, asi budete zklamáni. Stejně tak tu nebyl žádnej odvaz jako v Kick Ass, přítulnej příběh jako v Pavoukovi a to už vůbec nemluvím o Netopýrovi (myslím komiks prasáci!). Tohle je divnej film, kterej sice nenudí, ale že bych kvůli němu toužil po žihadlu..... Sršeň jako parodie? Vzhledem k tomu, že jediný emoce vzbuzuje idiotský chování Britta, což je spíš dost smutný a že vůbec nevím co o tý hovadině, pro kterou jsou 4* moc a 3* málo napsat, tak si všechny neznámé dosaďte sami. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zdědil jsem novinový impérium a Číňana. 2.) Chci vidět syna tý žlutý opice od komisaře Clousea. 3.) Rád se dívám na dvojici, kde jeden je génius a druhej idiot. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Že by hned na úvod roku nejnápaditější akční scéna? Katova první bitka je rozhodně nezapomenutelná, přijemně z ní mrazilo a sál zapoměl na pár minut dýchat. Kdo by řekl, že Gondry dokáže přijít s tak osvěžující invencí v zdánlivě nenápadném snímku? Dostal mě. Toť k asi nejsilnějšímu zážitku - na "rudou bouři" bych se mohl dívat klidně dvacetkrát za sebou (po motorkách z TRONa jeden z nejsilnějších kinozážitků posledních měsíců)... Film je vystavěn jako napůl vážně braná komediální jízda, která si dělá legraci sama ze sebe - díky Chouovu charismatu (!) a Rogenovu vtipu se to daří na jedničku. Režisér miluje své řemeslo a dává to divákovi najevo. Třešničkou na dortu jsou Furlong a Franco v malých roličkách. Až na slabší (čti nudnější) poslední zhruba pětinu spokojenost. Díky ČSFD za další povedené promítání! ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz) má na ruce stejné hodinky (Hamilton Ventura) jako agenti v sérii Muži v černém. (misa1989)
  • Producent Neal H. Moritz zbožňoval postavu Zeleného sršně (objevující se od 30. let v různých inkarnacích) už jako kluk a natočení hollywoodského ztvárnění jeho příběhu se pro něj stalo splněným snem. (Olík)

Související novinky

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

Seth Rogen jako Drake ve filmovém Uncharted?

03.07.2013

Tak to asi není představa, kterou by s producenty ze Sony a firmy Naughty Dog sdílelo mnoho fanoušků. Ti si v roli videoherního lovce pokladů Nathana Drakea odjakživa představovali Nathana Filliona.… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Reklama

Reklama